reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

Martusia1605, pok, Bunny86, Alebur, Maja16 - wielkie dzięki Dziewczyny!

pok - fotki nie mamy, bo dzieć nie dał się złapać i co chwilę sie zakrywało i zasłaniało i wiło się w taką kulkę :laugh2:
Alebur - te badania robi się między 11-13tc, mówi się niby, że lepiej bliżej 13tc niż 11tc, zadzwoń może uda się wizytę przełożyć
Maja16 - super, że wsio ok, bardzo się cieszę, strach ma wielkie oczy ;-)
Anusienka1986 - mdłości kiedyś ustąpić muszą, a pozytywne myśli powinny trwać do końca, dziewczyny, które w ogóle objawów ciążowych nie mają, powinny się pochlastać w takim razie ;-) No i II trymestr to ponoć trymestr pełen energii i zapału do działania, więc planuj i korzystaj :laugh2:

reklama
maja fajnie ze z dzieciosławem wszystko dobrze:)
lilijanna duzo zdówka i oby ten kaszelek szybko minął:tak:
Ja dziś na 17 wizytuję,jak to dobrze bo ja od kilku dni tez schizuję że cos jest nie tak:zawstydzona/y:Uff jeszcze tylko 3 h i sie odstresuję

dziewczyny czytam tak sobie o tym usg genetycznym i piszą , że jeśli nie ma wskazań to tego badania się nie wykonuje (wiek , wady w rodzinie itd), czy wy wszystki sobie robiłyście to badanie?

Alebur ja będę je teraz mieć w czwartek przy okazji zwykłej wizyty. Także nie umawiam się nigdzie dodatkowo - moja ginka wszystko pomierzy i posprawdza.

tylko , że ja miałam usg w środę , ale lekarz nie robił żadnych pomiarów, chociaż wiem , że to jedyny lekarz w nasztm mieście , który robi te badania

Alebur, mój lekarz robi USG genetyczne "rutynowo" , bez umawiania się itd. dlatego ja też się nigdzie dodatkowo na to nie umawiam i szczerze mówiąc nie zastanawiałam się czy gdyby nie zrobił to szukałabym kogoś innego. Jeżeli ufasz swojemu ginkowi to nie "wgłębiaj" się w to za bardzo, bo szkoda nerwów ;-)

reklama
U nas wszystkie organy książkowe, przepływy również, dzieciątko bardzo ruchliwe, troszkę nie chciało współpracować, co między nóżkami nie pokazało :laugh2:

EDIT: Zapomniałam dodać, że wczoraj w końcu został zdiagnozowany mój kaszel i mam spazmę oskrzelową, dostałam leki do inhalacji i 4 razy dziennie czekają mnie wziewy, do tego leki na alergię doustne. Lekarz zabronił mi czytać ulotek i zapewnił, że wszystko co zapisał jest bezpieczne i dla mnie i przede wszystkim dla dziecka. Ufam mu w 100% i mam nadzieję, że ten kaszel minie. Póki co dostałam dawkę na 30 dni.

Gratuluje:-)
:-):-)
:-):-)

Majeczka dobrze ze z dzidzią ok.

Do góry