reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

Dziękuję za kciukasy:tak:
Zdjęcia nie ma bo to zwykła wizyta,a moja ginka nie drukuje zdjęc,ma co prawda nowy ale za słaby sprzet.
Ale dzieciolka przez chwilke podejrzeliśmy,wypioł sie na matkę i chyba strzelił sobie drzemkę.Serdusio ładnie biło, rosnie cały czas zgodnie z wiekiem ciąży tak wiec jestem zadowolona i odstresowana:tak:Tylko jak ja dam radę wytrzymac 4 tygodnie do kolejnej wizyty:-D
Ja chce juz porządne skopanko po żebrach:-DNiby cos tam juz czuje w brzuszku,takie jakby delikatne kopniaczki jak sie na boku położę ale czy to to co mysle to pewnosci nie mam do puki porzadnego kopniaka nie dostanę.Mówie Wam sni mi sie po nocy mocno skopane ruszajace się brzuszko,juz kilka razy mi sie sniło tak mi sie chce tego kopańska:tak:

reklama
anusienka bedzie ok
maja, az zamarlam, ale dobrze, ze wszystko ok

eh tak Was czytam... ja jeszcze nie mialam zadnego usg i nie mam zielonego pojecia co sie we mnie dzieje,dotychczas mi to nie przeszkadzalo, ale teraz juz jest delikatny stres

Beacia82- mi tez sie zdaje ze cos juz czuje...nawet nie wiem jak to okreslic, dziwne burczenie, przelewanie, bulgotanie w brzuchu...nawet nie wiem czy to dzidzia, ale wydaje mi sie ze tak, bo nigdy wczesniej tak nie mialam ;) i mam tak jak leze na brzuchu albo na plecach :) a co do snow...hehe, snil mi sie ostatnio porod ;) taki szybki, sprawny i prawie bez bolesny ;D i urodzila mi sie córka ;D a wg moich przeczuc wydaje mi sie ze bedzie synek :p

Pajka gratuluje synka. Nie wiem jak to zrobiłam ze mi umkneło :p. Zadowolona jesteś?

Lilijanna zdrówka. Oby inchalacje szybko pomogły.

bardzo bo chciałam drugiego synka:):):) także jestem przeszczęśliwa:)

no Pajeczko gratulacje udanej wizyty, ciekawe czy płeć będzie się potwierdzać na kolejnych usg.

Lilianna zdrowiej szybciutko

Anusienka , myśl pozytywnie , musi być dobrze nie ma innej opcji , nie można się w naszym stanie dołować.

A tak na marginesie dziewczyny kiedy robi się to usg genetyczne? bo ja wizytę mam dopiero w 15 tygodniu , a lekarz nic nie wspominał o tym badaniu??

mam taką cichą nadzieję, chociaż moja ginka ma oko do tego :D:D i juz mojemu M powiedziala, ze musi sie bardziej postarać, zeby córa była :-D a moj M przeszcześliwy:) a ja sie smieje, ze jestem blogosławiona wśród jajek i penisków :-D za to moj M sie cieszy, ze nie bedzie zwiększonej liczby kosmetykow damskich :-D

Liljana duużo zdrówka:)
Anusienka fajną dr wybrałas powinnaś byc zadowolona choć czasami zdazaja sie jej dziwne dni ale jak kazdemu z nas:) mi bardzo pomogla i bylam /jestem zadowolona z niej ,tylko genetyczne robiłam u innego lekarza bo tylko on mial wolny termin wtedy kiedy nam pasowalo i tez zadowloeni ,chyba najbardziej z calej trojki u ktorej zagoscilam w tej ciazy:)))
no ja nie wytrzymałam do czwartku:( wczoraj bylismy na emergency , najpierw zaczely mnie bolec zebra a pzoniej kuło mnie pod łopatka tak strasznie no i sie polozylam zasnelam i obudzil mnie straszny bol po boku brzucha takie skurcze wiec pojechalismy do szpitala ,naszczescie z dzidzilkiem wsio jest super urósł 2cm w tydz -jak tak nadal bedzie to bedę mamą wielkoluda:)heheh żartuje:)ale mam ostre zapalenie pecherza :( widzisz Pajeczko dopadlo mnie przez glupote:( choc naprawde ostatnio żłopałam wode jak wielbład nawet emek nie dowierzał , no nic antyiotyk dostałam i teraz leze w lozku znowu bo mam meeega mdlosci od tej bakterii i bole glowy :( wiec nei doczekalam do czwartku :) ale nas znowu nastraszyl ten nasz maluch !!!lekarka wlacza usg i ... nie widac serduszka ani si enie rusza , za chwile łaskawie poruszył stopą i serducho sie pokazalo ,ale jest taaaaki leniwy wcale sie nie rusza nie skacze nie bryka chyba weszlo mu w nawyk mamusiowe leńistwo:))) albo pożadny jest i spi o 22 :) no nic najwazniejsze ze jest wsio oki :)

oj kochana zdrówka życzę i dobrze, ze wsio ok mój też taki leniuszek:):) natomiast synek był taki ruchliwy, ze szok i teraz tez jest :D moze drugie spokojniejsze bedzie

dziewczyny czytam tak sobie o tym usg genetycznym i piszą , że jeśli nie ma wskazań to tego badania się nie wykonuje (wiek , wady w rodzinie itd), czy wy wszystki sobie robiłyście to badanie?

ja w obu ciążach miałam robione dla świętego spokoju:)

Dziękuję za kciukasy:tak:
Zdjęcia nie ma bo to zwykła wizyta,a moja ginka nie drukuje zdjęc,ma co prawda nowy ale za słaby sprzet.
Ale dzieciolka przez chwilke podejrzeliśmy,wypioł sie na matkę i chyba strzelił sobie drzemkę.Serdusio ładnie biło, rosnie cały czas zgodnie z wiekiem ciąży tak wiec jestem zadowolona i odstresowana:tak:Tylko jak ja dam radę wytrzymac 4 tygodnie do kolejnej wizyty:-D
Ja chce juz porządne skopanko po żebrach:-DNiby cos tam juz czuje w brzuszku,takie jakby delikatne kopniaczki jak sie na boku położę ale czy to to co mysle to pewnosci nie mam do puki porzadnego kopniaka nie dostanę.Mówie Wam sni mi sie po nocy mocno skopane ruszajace się brzuszko,juz kilka razy mi sie sniło tak mi sie chce tego kopańska:tak:

gratuluję wizyty:):)

dzisiaj bylam na wizycie:) morfologia, ok toxoplazmoza ujemna wiec muszę uważać...mam powtórzyć posiew i mocz...czyli standardzik:)
synuś jak zwykle leniwy :) ale mamusi pomachał:)dostałam l4, no i następna wizyta 10 kwietnia aaaaa dopiero za ponad miesiac ja oszaleję :)
a to foteczka:)

Uploaded with ImageShack.us

Pajka suuuuuper cieszę się , że wszystko ok, śliczna fotka słodziak

Ja również czekam ponad miesiąc.

Pajkaaa- super,że wszystko w porządku. To czekanie na kolejną wizytę jest okropne- wiem! Ja czekam już dwa tygodnie i kolejne dwa przede mną ;)
Ale jakie duże będą nasze dzieci :D

reklama
Do góry