reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

U nas wszystkie organy książkowe, przepływy również, dzieciątko bardzo ruchliwe, troszkę nie chciało współpracować, co między nóżkami nie pokazało :laugh2:

EDIT: Zapomniałam dodać, że wczoraj w końcu został zdiagnozowany mój kaszel i mam spazmę oskrzelową, dostałam leki do inhalacji i 4 razy dziennie czekają mnie wziewy, do tego leki na alergię doustne. Lekarz zabronił mi czytać ulotek i zapewnił, że wszystko co zapisał jest bezpieczne i dla mnie i przede wszystkim dla dziecka. Ufam mu w 100% i mam nadzieję, że ten kaszel minie. Póki co dostałam dawkę na 30 dni.

Ostatnia edycja:
reklama
Myślałam, ze mnie to nie dopadnie, ale niestety myliłam się. :crazy: Od kąd odeszły mi wszystkie objawy typu nudnosci, senność i zmęczenie, zaczełam sie martwić, że z dzidziem cos nie tak i schizuje teraz strasznie :-( Na szczescie za tydzień mam usg genetyczne u dr Antepowidz (Medicus Dublin) i mam nadzieje, że mnie ono uspokoi. Ale to w sumie jeszcze 8 dni oczekiwania w niepewności, więc chyba pójdę do GP chociaż serduszka posłuchać.... o masakraaaaa.... a myślałam, że będę podchodzić do ciąży ze zdrowymi zmysłami na każdym jej etapie :baffled:Jestem w 11tyg 5 dni ciąży.

Ostatnia edycja:
no Pajeczko gratulacje udanej wizyty, ciekawe czy płeć będzie się potwierdzać na kolejnych usg.

Lilianna zdrowiej szybciutko

Anusienka , myśl pozytywnie , musi być dobrze nie ma innej opcji , nie można się w naszym stanie dołować.

A tak na marginesie dziewczyny kiedy robi się to usg genetyczne? bo ja wizytę mam dopiero w 15 tygodniu , a lekarz nic nie wspominał o tym badaniu??

alebur, usg genetyczne robi się między 11 a 13 tygodniem ciąży, czyli sądząc po suwaczku jesteś teraz w idealnym momencie na to badanie.

Liljana duużo zdrówka:)
Anusienka fajną dr wybrałas powinnaś byc zadowolona choć czasami zdazaja sie jej dziwne dni ale jak kazdemu z nas:) mi bardzo pomogla i bylam /jestem zadowolona z niej ,tylko genetyczne robiłam u innego lekarza bo tylko on mial wolny termin wtedy kiedy nam pasowalo i tez zadowloeni ,chyba najbardziej z calej trojki u ktorej zagoscilam w tej ciazy:)))
no ja nie wytrzymałam do czwartku:( wczoraj bylismy na emergency , najpierw zaczely mnie bolec zebra a pzoniej kuło mnie pod łopatka tak strasznie no i sie polozylam zasnelam i obudzil mnie straszny bol po boku brzucha takie skurcze wiec pojechalismy do szpitala ,naszczescie z dzidzilkiem wsio jest super urósł 2cm w tydz -jak tak nadal bedzie to bedę mamą wielkoluda:)heheh żartuje:)ale mam ostre zapalenie pecherza :( widzisz Pajeczko dopadlo mnie przez glupote:( choc naprawde ostatnio żłopałam wode jak wielbład nawet emek nie dowierzał , no nic antyiotyk dostałam i teraz leze w lozku znowu bo mam meeega mdlosci od tej bakterii i bole glowy :( wiec nei doczekalam do czwartku :) ale nas znowu nastraszyl ten nasz maluch !!!lekarka wlacza usg i ... nie widac serduszka ani si enie rusza , za chwile łaskawie poruszył stopą i serducho sie pokazalo ,ale jest taaaaki leniwy wcale sie nie rusza nie skacze nie bryka chyba weszlo mu w nawyk mamusiowe leńistwo:))) albo pożadny jest i spi o 22 :) no nic najwazniejsze ze jest wsio oki :)

reklama
maja- całe szczęscie,że z Maluszkiem ok, ale teraz zadbaj o siebie, bo z Tobą też powinno być wszystko w porządku. Po trzech dawkach powinnaś widzieć poprawę. Póki co odpoczywaj Kochana!
Ja wizytę mam za dwa tygodnie dopiero... mam takie uczucie ciężkości w dole brzucha. Macie może coś podobnego? Wczoraj nawet jak nacisnęłam delikatnie nad spojeniem to bolało...

Do góry