reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

Hej kochane:)

Bylo niespodziewanie genetyczne USG bo dzidzius nadrobil i jest taki jak wg OM.
Wszystko w jak najlepszym porzoadku. Jest juz taki duzy, pierwszy raz widzial go tata i byl w szoku :)
Niestety nie mam zdjecia bo mam nowego gina i nie wiedzialam ze trzeba poprosic...ale to nic wazne ze z dzidziusiem wszystko ok :)

Dziekuje za trzymanie kciukow:)

reklama
Gratuluję wszystkich udanych wizyt:tak:
Ja mam jutro o 10. Strasznie się denerwuję...
Mam kiepskie wyniki i problem z netem, więc w zasadzie w wpadłam tylko powiedzieć, co się mniej więcej dzieje.
Hemoglobina spada na łeb na szyję, potas za niski, w moczu "liczne szczawiany wapnia (kamica). Dziś robiłam powtórkę wyników, będą na jutro, jeśli potwierdzą pierwsze (??? po kiego groma to robić jeszcze raz w tak małym odstępie czasu), to do szpitala w piątek...
Czuję się słabo, na pobieraniu krwi im dziś zemdlałam (wiedziałam, co robię zabierając Lubego ze sobą). Pobolewa mnie brzuch. Powinnam leżeć i odpoczywać.... ale się nie da...
hm nieciekawie, mam nadzieję że jednak nie trafisz do szpitala i że wyniki będą coraz lepsze...

aż się boję jak czytam że 12 tyg mogę się dowiedzieć że to chłopak :)
heh a to dlaczego? wolisz dziewuszkę? :-)

to w 12tc lekarz moze juz stwierdzic plec?
tak podobno może, chociaż mój mały ancymon trzymał nas w niepewności aż do 26tc:eek: bo tak się ciągle wiercił że nie dało się podejrzeć...( aha w 18tc był dziewczynką;)

Pajkaa...moj lekarz jest certyfikowanym diagnostą usg,więc może też za tydzień się dowiem czegoś ciekawego :) sprzęt też ma super. Nie mogę się doczekać! Będę wtedy w 13tyg. Czekam z niecierpliwością na relacje z wizyt!

no moja powiedziała mi w 12 tc, ze praqwdopodobnie bedzie synek, ale zebym sie nie nastawuiała tak na 100% a potem to juz siuraczka bylo widać w 19 tc:)

Hej kochane:)

Bylo niespodziewanie genetyczne USG bo dzidzius nadrobil i jest taki jak wg OM.
Wszystko w jak najlepszym porzoadku. Jest juz taki duzy, pierwszy raz widzial go tata i byl w szoku :)
Niestety nie mam zdjecia bo mam nowego gina i nie wiedzialam ze trzeba poprosic...ale to nic wazne ze z dzidziusiem wszystko ok :)

Dziekuje za trzymanie kciukow:)

gratuluję :)
ja mimo tego, ze mam już synka nie mam "parcia' na córeczkę , może być drugi synek bede szczesliwa jak donosze i urodze bez problemów:) a co to nie jest ważne:)

Mi się marzy dla odmiany córcia(z tędy takowy suwaczek)mam już dwa urwiski...ale jak będzie trzeci to tez będe happy bo to w końcu moje malenstwo ;))no ale marzenie fajnie by było gdyby sie spełniło...

Amy gratulacje. Widzę, że trzymanie kciuków działa i same pozytywne wieści są :)))

Co do płci oglądałam niedawno na polsat cafe program o kobietach co mają kilku synów i strasznie chcą mieć córkę. Decydują się na zapłodnienia in vitro z selekcją plemników wg płci, jedna jak urodziła 5 syna wpadła w depresję - no niezwykłe historie. Nigdy nie przypuszczałabym, że dla niektórych kobiet płeć dziecka może być aż tak ważna.

Nie no tak to nie aż takiego parcia :000 to nie mam...mi się tylko tak marzy bo jednak mam już dwóch synków(kto nie am ten nie zrozumie)ale jak pisałam tego i trzeciego przyjmiemy z ogromnym sercem ;))

ten strach to tak w przenośni :)
chciałabym dziewczynkę i jeżeli tak będzie to na bank będę płakać ze szczęścia ale jak będzie chłopczyk to też radość będzie bo i tak będę miała jedno dziecko nie 2 więc różnica ogromna mając już bliźniaki :)

a oto moje wyniki krwi
cytomegalia IgG 0,4
IgM 0.16
ujemny
Toxo
IgG 39,4
IgM 0,500

a i RDW mam podwyższone
czy któraś tak ma ?

Lekarz powiedział że jest ok
ale czy na pewno?

Ostatnia edycja: