reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

Kasia P dzięki, bo właśnie mam identyczny termin stąd taka ciekawska jestem :) termin mam na 4.09 a owulację miałam 13.12 :) a co do wielkości to chyba już maluszki zaczynają rosnąć swoim tempem, że jeden więcej drugi mniej, więc chyba te pomiary będą już mniej dokładne :) w każdym razie dzięki :)

Pajkaa no właśnie moja gin. sugerowała mi ok. 23.02 i tak mam zamiar się zapisać, po prostu zastanawiałam się, czy nie za wcześnie :)

reklama
To i ja napiszę jak tam po wczorajszym usg i badaniu. Maleństwo rośnie (prawie 5,5cm), jest o kilka dni większe (ale Dominik też tak był) więc i ja mam szansę urodzić jeszcze w sierpniu. Kostka nosowa jest, NT 1,3mm więc wszystko na ten moment jest ok. Zdjęcie dostałam ale jest kiepskie bo maluch się chyba trochę źle układał do zdjęcia więc nie ma sensu zamieszkać tutaj bo i tak nie będzie widać.
U gina też ok, tylko przyczepił się do tego, ze mam trochę już podwyższone ciśnienie, podchodzące pod 140/90 a w poprzedniej ciąży miałam nadciśnienie więc przepisał mi już dopegyt. Trochę mnie to zmartwiło bo wiem jak z tymi tabletkami jest. Co jakiś czas trzeba zwiększać dawkę bo organizm się przyzwyczaja i na koniec ciąży to będę już chyba na diecie tabletkowej. Ale wieczorem zmierzyłam w domu ciśnienie a tam ponad 150/90 i ból głowy całą noc. Tak więc wzięłam w końcu w ten dopegyt i jeszcze paracetamol mojego dziecka (bo apapu oczywiście w domu brak) i jest trochę lepiej. Chyba ta pogoda i stres na usg i wizycie tak na to moje ciśnienie wpłynęły a jak mnie ta głowa bolała to tylko się nakręcałam.

Gratuluję pozostałym udanych wizyt.

5 cm szok :) ale w 12tyg żeby poznać płeć to jeszcze za wcześnie nie? :) ach ciekawość mnie zżera :) ja wizytę mam za 2 tyg 29.02 15.30 :) będzie 12 tydz :)

MATIK w 15 już mozna tak bardziej bardziej wcześniej możliwa pomyłka...ja w obydwóch ciążach w tym tc się dowiedziałam o mych smerfach...też jestem ciekawa...

To racja tyle ze w tym tc są bardzo podobne narzady jak i męskie tak i żenskie tyle ze jakis tam kąt inny jest ułozenia także hmmm skoro i facecika zauważył u ciebie to i moze babeczke też?

reklama
no wyników posiewu nadal nie ma... nie wiem co mam o tym myslec...

a tutaj nasza druga kruszynka

Uploaded with ImageShack.us

co do płci u mnie rownież w 12 tc lekarka potwierdzxiła chłopca:)

Do góry