reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

reklama
Fasolka, Amnika ale jaja :D mnie to chyba nic nie ruszy aczkolwiek dzisiaj tak polatalam, ze brzuch boli

kciuki za jutrzejsze CC

Patrysia
no uparciuch :p

*martusia*
no oby bo nie chciałabym mieć wywoływanego...

A ja po dzisiejszej wizycie wkońcu dowiedzialam sie jak mała jest ulozona. Więc na szczęście główka w dół a to co mi tak z boku często wypina że az boli to nie główka tylko pupa.
Lekarz twierdzi ze tak szybko nie urodze bo wszystko jeszcze dobrze trzyma, zrobil wkońcu wymaz na paciorka i usg. mała jest troszke zbyt mala jak na mój tydzień ciązy ale powiedzial że nie jest źle i nie ma się czym martwić. Wazy 2800g. Od ostatniej wizyty ja nie przytyłam ani grama:-) a cisnienie dobre. Jesli nie urodze w terminie to kazal mi jeszcze sie u niego stawic 28 wrzesnia.

trzymam kciuki za jutrzejsze cc

Już po wizycie. Z małą wszystko ok:) Kolejna wizyta macana 18 września. Jak sama nie wyjdzie do tego czasu to mam się zgłosić do szpitala 20 września na przebicie pęcherza a później oxy.

no ja z wizytą u ginka byłam 7.09, powiedział,że podróż w tym stanie (230km) to nie jest najrozsądniejszy pomysł, ale ja i tak pojechałam po to łóżeczko i komodę do mamy ;-)
kazałam mu się delikatnie wybadać żeby nie rodzić w drodze :-D
pogmerał i stwierdził,że szyjka sie skraca (ale nie powiedział ile już ma), że miękka więc się przygotowuje, brzuch reaguja, ale wszytko pozamykane :no:
on się sugeruje terminem z usg i mówi,że mam jeszcze czas :no:
pytałam do kiedy czekac i kiedy na wywołanie-to spojrzał na mnie jak na kosmitkę :wściekła/y::szok:, mam się zgłosic 21.09 i będziemy debatować co dalej :no:
ktg mi położna nie zrobiła, bo było za dużo bab i miejsca zabrakło :-(

Po wczorajszym ktg i pomiarach miednicy mam strasznego doła:no: co prawda nie mam zwężenia żadnego, ale wszystkie pomiary 2,3 cm poniżej normy. Oczywiście tego nie dowiedziałam się od lekarza, tylko sama sobie sprawdziłam i ponoć jest to wskazanie do cc :no: Jak zapytałam lekarza, to powiedział, że z pomiarami nie jest tak źle, i będziemy na bieżąco podejmować decyzje. Położna po spojrzeniu tylko na mój brzuch powiedziała, że dam radę. Ale ja i tak martwię się co z dzieckiem będzie. Następną wizytę mam za kilka dni i nie wiem czy dotrwam. A czekać będę oczywiście w niepewności, co będzie z nami. Najbardziej martwię się o dziecko. Już widzę, jak mnie trzymają kilkanaście godzin w męczarniach a po tym wszystkim cc. :no: Boję się bardzo, bo czytałam, że porody przy mniejszych miednicach związane są z komplikacjami a co najgorsze może na tym ucierpieć dziecko. Na ktg pół godziny leżenia, nawet jakieś bóle miałam, ale skurcze wyszły malutkie, mniejsze niż ostatnio, a ostatnio nic mnie nie bolało. Do tego czuję się coraz gorzej, mam chyba rwę kulszową, coraz większe problemy przy chodzeniu, leżeniu i siedzeniu... Jak chodzę, to mam wrażenie, że mi noga odpadnie:eek: A dzisiaj oczywiście pół nocy nie spałam, bo myślałam o porodzie.:crazy:

reklama
Do góry