reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

reklama
Wrocilam z KTG.
skurcze mam czeste, nawet do 100%, ale nieregularne. wiec wrocilam do domu i czekam dalej na rozwoj sytuacji :-)
Mlodemu serducho ładnie i miarowo bije.
Jak sie jutro nie ruszy, to we srode mam wizyte :-)

LOTKA no to odliczamy :)
BEACIA tak samo u ciebie:)jej ale duży klopsik :D ja sn będe rodzić i wole aby był średniaczkiem Marceluś :)

Ja też na razie ani słowa o ktg nie słyszałam ;)

Kciuki za wizyty &&&

Pati ja zdecydowana jestem na cięcie bo wiedziałam ze bedzie klocuszek (ale nie ze az taki)i nie chciałam ryzykowac pęknieciem macicy,albo takimi przygodami jakie miałam z Alankiem(4500g)zanim zdecydowali ze biora na cc i z konsekwencjsami z którymi sie potem borykalismy przez pierwsze misiace.Jak bym wiedziała ze jest wielkosciowo normalne to tez bym próbowała sn,ale chciałabym miec ten komfort ze dadza mi zzo w razie potrzeby

My dzisiaj po badaniu i wypuścili nas do domu ze szpitala:-)
Następna wizyta na ktg we wtorek za tydzień i kontrola ciśnienia, ale młoda już prawie dojrzała do wyjścia.
Trzymam &&&&&&&&&&&& za Wasze wizyty!

super, że już jesteś w domku

manezowa i reszta wizytujacych dziewczynek&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za pomyslne wiesci:tak:
A ja jezdziłam dzis do szpitala na usg blizny po cc i jest chyba ok,bo wizyta była ekspresowa,termin tylko ustalił ze 27 w poniedziałek za tydzien na 8h mam byc na czczo i od razu na cięcie bez lezenia na oddziale do wtorku,co mnie cieszy bo to zawsze dzien mniej w szpitalu.Jesli dobrze pomiary dzis zrobili to mój syn ma 4600-4700g:szok::baffled:ło matko co ja zrobie z tą furą ciuszków na 56,tyle godzin to prasowałam:dry:,niech mi go szybo wyciągaja bo w pampersy 2 mi sie wkoncu nie zmiesci:-p
kasia żabka supcio ze w końcu w domku:tak:

no to super, że masz już termin
a my czekamy

Wrocilam z KTG.
skurcze mam czeste, nawet do 100%, ale nieregularne. wiec wrocilam do domu i czekam dalej na rozwoj sytuacji :-)
Mlodemu serducho ładnie i miarowo bije.
Jak sie jutro nie ruszy, to we srode mam wizyte :-)

no to pięknie
czekamy i zaciskamy kciuki &&&&&&&&&&&&&&

U mnie z synkiem wszystko okej :) wazy 3200 :) ladnie ulozony, szykuje sie do porodu, szyjka miekka,maly napiera glowka, mam sie trzymac terminu 4.09 nie powinnam przenosic no ale zobaczymy :) i wkoncu bede miec te KTG o ktorym tez zawsze slyszalam a nie mialam :-p za tydzien 29.08 mam sie zglosic na pierwsze KTG no ale wyniki mam zle. Nie dosc,że w moczu bakterie to jeszcze z krwia nie tak. Mam za malo plytek krwi... tylko 40 a min to 150... bylam dzis nawet u hematologa cale szczescie,ze dzis mnie przyjal itd... ale tak samo on jak i moja gin kaza poki co sie nie martwic tylko powtorzyc wyniki bo chyba cos zle w labolatorium bylo:/ no oby!! bo zawsze wyniki mialam ladne, zadnych nie mam siniakow,krwanien,zylek itd co by na to wskazywalo ale powiem Wam,że sie wystraszylismy jak zadzwonila do mnie lekarka rodzinna,że mam zle wyniki i daje mi skierowanie... pierwsze co to strach o malego bo ja nie wiem co to malopłytkowosc:-p musialam sie szkolic przez google:-) jutro powtorka badan a w sr powinnam wiedziec co i jak...

reklama
Ja na dzisiejszej wizycie zbyt dużo sie nie dowiedziałam bo usg mi nie zrobił. Powiedzial że na nastepnej wizycie za 3 tygodnie zrobi. Wtedy tez pobierze wymaz. Ciekawe czy doczekam tej wizyty. Z macanka stwierdził że dziecko jest glowa w dół obrócone, tetno ma 153 . moje cisnienie 120/60, wynki krwi i moczu wręcz ksiązkowe a waga 9,5 kg na plusie. Szyjka dluga zamnięta i ladanie trzyma. Nic wiecej nie powiedzial a 100zl skasował.

RiSia następna wizyta 10 września o godz 16

Do góry