reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

reklama
U mnie liczony termin z OM ale jak miałam usg w tych pierwszych tyg.ciązy robione to również nałożył sie termin z OM (na te późniejsz enie zwracałam uwagi bo i dziec wychodizł większy a potem juz nie patrzyłam nawet)takze u mnie 26 wrzesień i tu i tu wychodzi:)ale tak czy siak patrząc to ja za miesiac już można mówić rodze czyli już i tak nie wiele zostało :))

Merlin, fajnie że już masz to ustalone. Ja muszę zadzwonić do mojego szpitala i się umówić na cc, bo niestety też mam wskazania i cudu już nie będzie. W ogóle nie powinnam nawet zacząć samoistnie rodzić. Termin z OM mam na 2 września, ale chciałabym wyznaczyć cc na 28-30 sierpnia. Wolałabym aby dziecko było sierpniowe, łatwiej obchodzić urodziny jeszcze w wakacje, niż tuż po rozpoczęciu roku szkolnego... myślicie że w szpitalu takie argumenty będą brane pod uwagę? Merlin, u ciebie cc będzie dokładnie w terminie czy jakoś inaczej ustaliliście?

u mnie termin jest na tydzień przed terminem om, ale ja mam wskazania okulistyczne ale Pan wspomniał ze jak są inne groźniejsze wskazania to nawet wcześniej ustalają np na dwa tygodnie przed w zależności od wskazań - położna ogólnie mi radziła abym zgłosiła sie na tą kategoryzacje wcześnie - bo ja mam jeszcze miesiąc do terminu ale wtedy oni właśnie są wstanie sprawdzić Twoje badania powpisywać sobie różne rzezy więc dzwon - umawiaj sie i jedź - będziesz spokojniejsza jak ja :tak:

czasem jak są wskazania np z kręgosłupa to wcześniej jeszcze trzeba z anestezjologiom sie spotkać - bo ja mam badania dzien przed cięciem

dziekuje :*

wiesci dobre :) szyjka dluga i zamknieta, posluchalismy tetna Malego, ktory sie chyba na mnie obrazil za cos bo w ogole nie chce wspolpracowac ostatnio ;/ wyniki badan tez w miare dobre. dostalam skierowanie na paciorka, hiv, hbs i mocz. doktorek nie przewiduje zeby sie cos dzialo przed terminem lub jeszcze wczesniej ale kazal troszke wiecej odpoczywac i przyjsc jakby sie cos dzialo. nastepna wizyta za 3tyg czyli 3 wrzesnia o 11:00 :)

&&& za kolejne wizyty ;)

gratuluję udanej wizyty :)))))

Hej hej ja dziś wróciłam ze szpitala - z tzw kategoryzacji na cc Było miło a Pan Ordynator miło rozgadany odpowiadał na wszystkie nasze pytania. Termin cc ustalił na 12.09 a dzień przed mam zgłosić się na badania kazał zrobić badanie na krzepliwość krwi (aptt) jakoś wcześniej przed wrześniem bo powiedział ze jak zacznie sie poród i będę lecieć na cięcie to może nie być czasu na to badanie a anestezjolodzy ponoć bardzo potrzebują tego badania.

aha no i właśnie powiedział ze na termin usg to oni w szpitalu w ogóle nie patrzą ..
Ogólnie pozytywnie :-) na oddziale jest remont - wiertarki, młoty, stukanie itp znając nasze szczęście remont będzie w pełni jak będę rodzic śmialiśmy sie z mężem że nasz Krzyś to moze być jedyne spokojnie śpiące dziecko w tych warunkach bo u nas w domu to non stop coś od maja

Kciuki za wsze wizyty i pozytywne wyniki !!!

super, że co do cc się wyjaśniło

a mi anestezjolog powiedział, że i tak nie biorą pod uwagę wcześniejszych badań krwi i na krzepliwość, bo robią po przyjęciu do szpitala

a mi anestezjolog powiedział, że i tak nie biorą pod uwagę wcześniejszych badań krwi i na krzepliwość, bo robią po przyjęciu do szpitala

jak jest czas to tak robią .. mi te badania kazal zrobić "w razie co" gdyby okazało sie że nie ma czasu bo na wynik trochę sie czeka a czasem sie zdarza że nie ma juz na co czekac i czasem warto miec juz jakiś wynik - co szpital to obyczaj :)

ja juz nie wiem, ale wychodzi termim jak z OM czyli 20.09, bo podobno ciaza ma 35tc-tak wyszlo z pomiaru AC 9 sierpnia. i wez badz tu madry... sie pogubilam, doktorek mnie nie oswiecil. czyli by wychodzilo na to ze Maly nadrobil wiek z OM ale pod koniec. czyli ze za miesiac juz sie moze zaczac o rany :szok::szok::szok:

&& za wizyty :)

kasiaczek gratki udanej wizyty, skoroMala juz donoszona to moze na to ktg w 40 tc juz nie bedziesz musiala jechac, moze Corcia szybciej wyskoczy:* z tym czopem to ja nie pomoge bo to moja pierwsza ciaza ale widze ze Kolezanki juz radza:)

Tygrysek wspolczuje podejscia doktorka....ja tez na Twoim miejscu poszlabym prywatnie fakt ze to dodatkowy koszt ale bedziesz spokojniejsza a razem z Toba Malenstwo ja tez planuje dodatkowe USG bo po tym szpitalu przestraszylam sie ze Corcia jest malenka jak na ten tydzien i do tego te skoki cisnien mam tylko nadzieje ze mnie to usg uspokoi po kosztuje 100 zl:/

pok ja do 30 tc nie mialam problemow z cisnieniem a po wyladowalam w szpitalu z 200/110 zaczelo sie tez niewinnie w domu ale u mnie bylo 170/98 na poczatek z tego co piszesz masz dolne podwyzszone jesli sie utrzymuje to albo jesli masz mozliwosc do ginka albo na IP ja bym tak radzila po moich przejsciach wiem ze szpital to zlo konieczne ale nie taki diabel straszny....teraz pomimo lekow przy kiepskiej pogodzie tez czasami mam ok 150/100 ale wtedy dodatkowa dawke leku biore i sie normuje przewaznie takze jedz niech to sprawdza:)bedzie dobrze:*

*martusia ciesze sie ze u lekarza wsio oki:)

Merlin gratuluje udanej konsultacji i terminu porodu chyba jako pierwsza wiesz juz dokladnie kiedy urodzisz;)

&&&&&&&&& za jutrzejsze wizyty jesli takowe sa w planach:p

nie jest dobrze :no: bylam dziś u ginka i okazało się,że mam mega grzybicę :wściekła/y:, której to moja poprzednia ginka "nie zauważyła" :no: ja jej wspominałam o upławach, ale według niej wszystko było ok ....nie mam też innych objawów jak świąd czy pieczenie...
dostałam globulki a w piątek następna wizyta zobaczymy, czy sie poprawiło:szok:
poza tym mam zapalenie mieszków włosów łonowych :szok: i zakaz golenia się :wściekła/y: zakaz sexu do porodu :no:

tak mnie ginek wytarmosił,że gwiazdy zobaczyłam :wściekła/y:
jedyny plus to,że szyjka trzyma :happy2:

ja z Om mam 26.08 a z usg 22.09 i oby junior się nie spieszył za bardzo ;-)

poza tym okazało się,że wziewne znieczulenie, czy jak to tam zwą jest za free w tutejszym szpitalu i mogę sobie wdychać do woli :-)
nie słuchalismy tętna maluszka :wściekła/y: nawet nie spytał czy czuje ruchy :no:

ja to mam szczeście do lekarzy nie ma co, co jeden to lepszy :wściekła/y:

reklama
Kasia P-P u mnie w szpitalu wyznaczają termin 2 tygodnie przed terminem...:tak: moja koleżanka w innym szpitalu też miała 2 tygodnie przed terminem :tak:

DoTi
dowiedz sie jeszcze dokladnie bo mi powiedziała polożna w szpitalu, że jak nie masz badań to znieczulenie jest płatne :tak:, że wszystkie badania musisz już mieć ze sobą :tak:

Stokrotka najważniejsze, że lekarz zauważyl grzybka i go juz leczy :tak:

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Joasiu my sie szykujemy na 16 :D ciekawe, czy następna wizyta nam sie zgra :-D

Do góry