reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

reklama
Mnie to zawsze zastanawia, jak lekarze potrafią sobie wszystko olewać! Co z tego, że się chodzi na NFZ, przecież też mają za to płacone, a taką łaskę robią! Jak poszłam prywatnie, za 200 zł, to się czułam jak królowa;-)
Doti, Merlin, Jumabe &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za pozytywne wieści dzisiaj!!!!

Misie dzisiaj ryczec chce ze nie bede miala tego trzeciego usg na NFZ, no,moze po 36tym tygodniu, a wszedzie pisze ze miedzy 28 a 32sie nalezy

raz,dwa, trzy ,...,osiem, ..., dziesiec, ..., dwadziescia, ..., sto
zadowolona to ja dzis nie jestem, znowu u gin nic nowego, wydawalo mi sie, ze mialam miec kolejne usg po 33 tygodniu, a dzis sie dowiedzialam, ze dopiero po 36tym... taaa pewnie szybciej urodze, bo Oliwka przyszla na swiat w 36tym
w dodatku nasluchalam sie pod gabinetem, ze u nas w szpitalu tna wszystkie jak leci i zszywaja ponoc byle jak tak, ze sie rozlazi i sie dostaje rope itd. zajefajnie
jedyna pozytywna mysl to to, ze brzuszek zbadany przez brzuch ok, i tetno dziecka tez

takimi gadkami to sie nie przejmuj, pewnie trafiłaś na narzekające
nie martw się tym na zapas

najważniejsze, że z maluszkiem wszystko ok

i oczywiście kciuki za wizytki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

martusia1605 ja też dopiero dziś miałam robione to usg z pomiarami chociaż lekarz na każdej wizycie robi usg bo tak sobie akcje serca sprawdza. nie denerwuj się bo maleństwa szkoda;)

niedawno wróciłam z wizyty zadowolona w 80% ;) w usg wszystko super, z wymiarów wychodzi 35t3d czyli 6 dni do przodu, jest raczej drobna bo waży tylko 2190g i jednak jest dziewczynką :) (ostatnio lekarz dopatrzył się siusiaka ale to musiał być jakiś cień albo pempowinka bo "słaby" ten siusiak był jak na moje oko;) ) wymiary ma idealne bo rozbieżność tylko 3 dni:) ułożona główkowo czyli można rodzić ;) znowu nie badał mnie na fotelu i nie dał skierowania na krew, mocz i hbs mówi że mamy czas - da za 2 tygodnie. Przynajmniej skierowanie na wymaz do położnej dał i zrobie go w środę bo podobno trzeba to zrobić rano a dopiero w środę położna jest rano:) no i to chyba tyle ;)

A i od położnej dostałam paczuszkę witaminek + DHA - zapas na całe 6 dni hehe:D

Ostatnia edycja:
&&&& za dzis :)

ja dzis z holterem RR [cisnieniowy]. dziadostwo sciska mi reke w dzien co 15min i w nocy co 20min :szok:. i jutro w ten upal musze odwiezc do 10 rano ;/. holter ekg nie przyniosl dobrych wynikow-znowu tachykardia zatokowa i przyspieszony puls...

co do usg na NFZ z racji tego ze nie bylo wolnych terminow mam chyba po 33tc [9.08]. ale zaraz mi kolezanka zalatwi w lux medzie bez wizyty u gina :)

Martusia nie denerwuj sie. moze da sie jakos przyspieszyc? pytalas sie? i przede wszystkim czemu w 36tc?

reklama
*martusia* też to miałam na ręcę, co 20 min sie załączało. Tylko, że ja miałam to w szpitalu. Najgorsze było to że nie mozna tego było sciągnąć do kapieli :/ Prysznic z tym to były niezłe wygibasy... zeby tego nie zamoczyc.

Do góry