Ja tez mam przyjsc po 2 tyg od ostatniej wizyty, wlasnie ze wzgledu na torbiel, tylko ze u mnie 2,5cm i mam nadzieje, ze sie wchlonie :-)Bunny, to już całkiem spory jest twój dzidziuś. Ja też mam wizyty co 2 tygodnie, może ze względu na to jak poprzednio potoczyła się ciąża, a poza tym mam 2 spore torbiele na obu jajnikach, jedna 3 cm a druga 4,5. Lekarz mówi że one znikną, no zobaczymy. Trochę mnie te jajniki bolą. W każdym razie mam ochotę na usg chodzić codziennie, ale się powstrzymuję
Pajkaa, będę trzymać kciuki żeby wszystko u Ciebie było ok.
reklama
Dziewczynki gratuluje serduszek i fasolek
Pajka wszystko bedzie dobrze fasolka ma jeszcze dużo czasu by sie ujawnić. A krwiaczek zniknie jak będziesz grzecznie leżała i odpoczywała.
Byłam dziś u lekarza! Dzidzia ma 17,5 mm(nie wiem czy dobrze usłyszałam) i serduszko bijące jak dzwon. Następna wizyta znowu za 2 tygodnie. Wy też macie tak często?
Termin mi sie zmienił na 29 sierpnia czyli 8t+2dni.
Woooow! Wielkoluda juz masz w brzuszku!
R
RiSiA
Gość
gratuluje udanych wizyt
Bunny no ladnie, ze dzidzia taka duża ale to sie zmienia... tzn termin porodu wiem, ze najbardziej zbliżony jest jak podadzą koło 12-13 tc
KassiaP, Lotka a nie dostalyscie leków na te torbiele?? duphaston albo luteina?
Bunny no ladnie, ze dzidzia taka duża ale to sie zmienia... tzn termin porodu wiem, ze najbardziej zbliżony jest jak podadzą koło 12-13 tc
ja mam dostac na nast wizycie, jesli sie nie zmniejszy. bo 2,5cm to malo i jest szansa ze zniknie.gratuluje udanych wizyt
Dostałam Duphaston, i do tego jeszcze Encorton i Acard, wszystko to ma pomóc utrzymać ciążę, torbiele się nie zmniejszają na razie. Zresztą dziś o 13 mam wizytę u lekarza. Bardzo się boję co tam zobaczę. Ja już raz przeszłam widok płodu obumarłego i nie śpię całą noc przed takim usg...
Jedna z torbieli mieszka u mnie od kilku lat, ta mniejsza 3 cm. Nikt nie wie co to jest i co z nią zrobić. Właśnie w styczniu miałam iść do szpitala na laparoskopię, ale nie zdążyłam bo udało się zajść w ciążę. A druga torbiel 4,5 cm pojawiła się razem z ciążą, mam nadzieję że nie będzie mieć wpływu na dzidzię. Lekarz mnie uspokaja oczywiście, mówi że torbiel zniknie, ale trochę mu nie dowierzam, zawsze mi się wydaje że nie mówi mi wszystkiego.
Jedna z torbieli mieszka u mnie od kilku lat, ta mniejsza 3 cm. Nikt nie wie co to jest i co z nią zrobić. Właśnie w styczniu miałam iść do szpitala na laparoskopię, ale nie zdążyłam bo udało się zajść w ciążę. A druga torbiel 4,5 cm pojawiła się razem z ciążą, mam nadzieję że nie będzie mieć wpływu na dzidzię. Lekarz mnie uspokaja oczywiście, mówi że torbiel zniknie, ale trochę mu nie dowierzam, zawsze mi się wydaje że nie mówi mi wszystkiego.
marudka
Fanka BB :)
Gratulacje dla wszystkich szczęściar z pozytywnymi wieściami
Pajkaa, tak podczytuje sobie i myślę sobie, że to naprawdę jest bardzo wcześnie u Ciebie, żeby coś wiedzieć na 100%, wiec trzymam naprawdę mocno kciuki!!!!! Kiedy teraz idziesz na wizytę??
Pajkaa, tak podczytuje sobie i myślę sobie, że to naprawdę jest bardzo wcześnie u Ciebie, żeby coś wiedzieć na 100%, wiec trzymam naprawdę mocno kciuki!!!!! Kiedy teraz idziesz na wizytę??
Matik2012
Ja według wskazań mojej P. dr muszę leżeć ale wczoraj w wc widziałam 2 jasne plamki ale nie wiem czy bardziej różowe czy bardziej brązowe. Kazała mi dalej leżeć a i wzięłam dodatkowy dufaston 2 na 3 i na razie cisza . Boję się
demetrios
Matik trzymam kciuki, żeby wszystko było ok
Pozostałym dziewczynom gratuluję dobrych wieści
Ja już powoli nie mogę się doczekać kolejnej wizyty - 9 lutego będę w 9t1d ciąży - to też wizyta zaraz przed moimi urodzinami i jeśli wszystko będzie dobrze to będzie to chyba najlepszy prezent urodzinowy w moim życiu.
Pozostałym dziewczynom gratuluję dobrych wieści
Ja już powoli nie mogę się doczekać kolejnej wizyty - 9 lutego będę w 9t1d ciąży - to też wizyta zaraz przed moimi urodzinami i jeśli wszystko będzie dobrze to będzie to chyba najlepszy prezent urodzinowy w moim życiu.
reklama
P
polisia
Gość
Trzymam kciuki by wszystko było dobrze
ja dzisiaj po wizycie ;-) miałam USG, ładnie 8 tydzien, dokładniej 7 t i 3 d, czyli jak z suwaczka, serduszko bije, Fasolka ma 12 mm cieszę się strasznie, a przed wizytą denerwowałam się okropnie!
ja dzisiaj po wizycie ;-) miałam USG, ładnie 8 tydzien, dokładniej 7 t i 3 d, czyli jak z suwaczka, serduszko bije, Fasolka ma 12 mm cieszę się strasznie, a przed wizytą denerwowałam się okropnie!