Ja jadę na glukozę w czwartek 75g, ale myślę że dam radę z całą cytrynką
Nie wiem czy Wy też macie takie coś na karcie, ale u mnie jest miejsce na wynik glukozy po obciążeniu i jest zaznaczone 24-28 tydzień.
Widzę, że rozpętałam małe piekiełko paniami z przychodni :/
Fosolka, Patrysia* - a ja Wam zazdroszczę możliwości bycia mamą 3 dzieci :* Wiem sama, że dobrowolnie nie zdecyduję się na trzecie dziecko, bo będzie zagrożone konfliktem serologicznym, z którym w najgorszych przypadkach wiążą się poważne wady u dziecka, choroba lub śmierć, a w najlżejszych przetaczanie krwi maluchowi jeszcze w brzuchu
Mieliśmy konflikt już w pierwszej ciąży, która najprawdopodobniej pierwsza nie była, mój organizm zdążył wytworzyć przeciwciała i nie można było już podać immunoglobuliny. Teraz każda ciąża to loteria, ale też każde kolejne dziecko jest w coraz gorszej sytuacji Na tego bobasa jeszcze się zdecydowałam, bo tak wielkie niebezpieczeństwo mu jeszcze nie grozi. Ale jeśli ma Rh+, to kolejne dziecko... Nie ma mowy
A zawsze chciałam 3 dzieci, mój M nawet czworo Ale w naszych czasach na 4 już byśmy chyba nie wyrobili...
Ja tez jestem narazona na konflikt mam rh- a Mek rh+ ale to pierwsza ciaza wiec chyba ryzyko mniejsze, wierze ze wszystko bedzie dobrze bo my w planach mamy na pewnom jeszcze jedno Malenstwo