reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

reklama
Anmika - gratulacje :)

Dziewczyny, co dodyskusji o uprawnieniach, ja uważam, że musimy siebie szanować. Ja korzystamz kas uprzywilejowanych, miło mi jak ktoś ustąpi mi miejsca i takiego zachowania oczekuję. Mam nadzieję, że swoje dziecko wychowam właśnie z zasadami szanowania osób starszych/ kobiet w ciąży/ ludzi chorych i niepełnosprawnych.Niestety zbyt dużo ludzi jest niewychowana... ślepa stąd spotykamy się z takimi a nie innymi reakcajmi/ lub ich brakiem!.

Ansure wydaje mi się, że masz dużo racji. Nie mogę patrzeć, jak smarkate dzieci (sorki) siedzą sobie wygodnie w ławce w kościele, a obok stoi starsza kobieta. Szlak mnie trafia, bo nie raz obok tych dzieci jeszcze rodzice siedzą i nic. Mój Starszak wie, że należy ustąpić i teraz robi to bez problemu. Mam nadzieję, że nie będę musiała się go wstydzić za kilka lat. Ostatnio to nawet mój mąż wstał i ustąpił kobiecie, a "nasza kochana młodzież" siedziała sobie dalej.

Ansure zgadzam się z Tobą... ale dziecku też trzeba nakreślić, ze niestety nie wszystko jest takie idealne jak być powinno... ja spotkałam się w poprzedniej ciaży z wieloma krytykami nt ciężarnych mimo, ze sie nie prosiłam o przepuszczanie w kolejce... ale tak to jest jedna osoba przepuści a inne w kolejce skrytykują...i najczęściej są to kobiety...
Ja mam takie wrażenie już z poprzedniej ciaży, że starsze osoby oczywiście nie wszystkie... mają za zle cieżarnym bo mają większe prawa niż oni...
Moja koleżanka raz się zapytała, czy przepuszczą w kolejce i uslyszala, ze po co sobie bachora robiła... i kogo to interesuje, ze źle się czula??Jak leży czllowiek to na pewno jest pijany... nie bierze się już pod uwagę zawalu serca...

Ale każda kobieta w ciaży ma inne wyobrażenie :) i ja się nie dziwię np jeżeli któraś z nas sobie pozrzędzi, że nie zostala przepuszczona w kasie...bo troszkę uprzejmości ze stronby innych nikomu by nie zaszkodziła a nóż mi się w kieszeni otwiera jak ludzie udają, ze nie widzą kobiety z brzuchem...
I nie można mówić, ze każda kobieta w ciaży się użala... a starsi sie nie użalają?? dzisiaj 95% spoleczeństwa jest tzw. "świętymi krowami" bo nie myślimy o innych np przy parkowaniu samochodów itd...
więc dlaczego wszyscy mogą narzekać tylko nie ciężarna?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Animka gratuluje synka:-D:-D:-D.

Pajka zgadzam sie z toba jestem w ciazy i mam swoje prawa i mam zamiar z nich korzystac i niech sobie inni zrzedza moje dziecko w tym momecie jest najwazniejsze i jego zdrowie i bezpieczenstwo jest najwazniejsze.Sa pewnie ciezarne ktore sie czuja swietnie i nic im nie dolega lecz ja niestety do nich nie naleze ,mnie czeka wizyta w poradni ogolnej za kilka dni i mam zamiar skorzystac z mojego przywileju wejscia poza kolejnoscia bo nie poto leze i walcze o kazdy tydzien ciazy zeby isc i spedzic kilka godzin czekajac w kolejce bo takie sa u nas realia i wierzcie mi ze niech ktos zwroci mi uwage to usłyszy pare ''ciepłych słowek'' .....

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za dzisiejsze wizyty:-):-)

Skoro poruszylysmy taki temat to ja dzis byłam z babcia mojego meża u lekarza-okulisty i normalnie ubawilam sie. Jedna starsza pani zrobila awanture pielegniarce,że ona sie spieszy i ona byla przed tym panem wiec dlaczego ten pan tam "wlazl" a to bylo tak ,że pielegniarka stawala na glowie,żeby bylo szybciej i kropila oczy wypisywala recepty i tak latala no i ten pan poszedl zakropic tylko oczy i wrocil za 1min a ta juz burka, obraza i wymysla,że sie spieszy a do wizyty miala z jakies 10min jeszcze. Pielegniarka az ja pojechala bo juz dosc miala i smiala sie z niej.

Pomijam to ,że stalam kucalam i cudowalam bo dzis u nas straszna duchota i jednak nie bardzo sie czulam z babcia nie mial kto jechac nie chcialam uzalac sie nad soba i stwierdzilam,że te 30km dam rade no i droga ok ale w przychodni ludzi smrod male miejsce a a ludzi kupa no i babcia nasza chciala mi miejsca ustapic ale jak to ja dobra mina do zlej gry. I nikt na 16 osob miejsca nie zrobil....

Anmika no to super!!! Gratuluję Synusia ;)

A ja zbytnio nie zagłębiając się w wasze wywody powiem, że byłam bardzo mile zaskoczona dziś. Terminy do poradni kardiologicznej są listopadowe, ale jak się jest w ciąży to od razu przyjmują, nawet w ten sam dzień.
A dodatkowo są wywoływane jako pierwsze bez kolejki :) ale miło było, tylko potem jak lekarz zlecił badania to się schodki zrobiły... Ale przecież nie może wszystko być tak piękne ;)

reklama
Masluszek tak ale to my młodzi jesteśmy niewychowani...bo miejsca nie ustępujemy...szkoda gadac i się stresować :tak:

Do_IT no to super:) to fajnie, ze tak jest w tej przychodni

Do góry