reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

pok niby tak ale ogolnie stwierdzil tez ze malutka jest

zanetkaaa i od dziś zero stresowania Malutkiej !!!!!!!
wink2.gif

o i tego bym sobie najbardziej zyczyla

reklama
jedno mnie dobija i to strasznie komentarze łe a czemu nie chlopiec, m sie nie postaral i takie tam wrrrrrrrrr
a dla mnie wlasnie sie postaral bo ja chcialam dziewczynke

martusia gratulacje zdrowiutkiej Cipeczki:)u mnie tez glowka byla troszke mniejsza niz na ten tydzien ale za to brzuszek wiekszy gin powiedziala ze jest sredniaczkiem :)jeszcze sie narosna Nasze Cory:)mnie tez denerwuje gadanie Tescia ze szkoda ze nie chlopak bo przedluzenie rodu, bo moj M jedyny symn itd. odpowiadamy ze to nie koniec produkcji ale jestesmy megaszczesliwi ze to Dziewuszka i Ty tez widze sie cieszysz pomimo ze to juz druga:-D no to teraz tak jak radza Ciotki zero stresowania:-)

martusia- wiem, że takie komentarze bardzo denerwują, jak jeszcze nie wiedzieliśmy jaka płeć Teściu co tydzień pytał czy może już wiemy i przy jakiejkolwiek okazji życzył nam syna. Fakt chciałam syna ale dla mnie ważne było aby było zdrowe, więc pewnego dnia nie wytrzymałam i powiedziałam: Co ciągle z tym synem, czy córka będzie jakaś gorsza, czy jakaś "inna" tak go wmurowało, że do dziś dnia nie zapytał się jeszcze jaka jest płeć :-) hihi
Teściowa za to jak powiedziałam, że chłopiec to mówi: chyba żartujesz? a ja że naprawdę chłopiec to ona: o matko. Nie zrozumiałam jej wypowiedzi więc zamilkłam. Dlatego wiem co czujesz jak "głupio" komentują.
Teraz teściowa ingeruje w imię dziecka i wszystkim dookoła opowiada, że wybraliśmy takie i takie imię a jej się podoba inne i nie chcemy jej słuchać, że to jest nieodpowiednie i w ogóle mam na nią nerwy :wściekła/y:
No ale się wygadałam ;-)

łatwiej by mi było nie zwracac uwagi na te komentarze, gdyby nie mowili ich najblizszi i jeszcze z taka pogarda do mojego m, ze on nie umie itd. no kuzwa mac, czy oni naprawde nie rozumieja ze ktos mogl chciec miec same dziewczynki? i ze sprawiaja nam tym ogromna przykrosc? jak sobie pomysle ze od prawie kazdego bede musiala wsyluchac to samo to mnie krew zalewa cala radosc mi gdzies odplywa a wczoraj bylam wniebowzieta ze to dziewczynka, a dzis ryczec mi sie nad tym wszystkim chce, nawet moja mala wczoraj skakala do sufitu z radosci bo tez chciala siostrzyczke,
nawet nie chce mi sie nikomu chwalic, ze znam juz plec bo boje sie reakcji ludzi
jak wiecie mialam juz w zyciu do czynienia z bardzo duza iloscia dzieci w wieku do 3 lat, ale nie umialam w sobie wywolac tak samo pozytywnych uczuc do chlopcow jakie mialam do dziewczynek, balam sie, ze do swojego chlopca tez bede miala srednie uczucia i dlatego chcialam dziewczynke i sie spelnilo, nie wiem moze za kilka lat dojrzeje do chlopca

eh no to sie zwierzylam i wyplakalam

reklama
MARTUSIA ja ciebie doskonale rozumiem i niestety te gadki będa nawet po porodzie :(tacy ludzie sa!tu nawet nie chodiz o to czy ktoś chce same dziewczynki czy chłopców a chodiz o to ze ważne zdrowie a płci się nie wybiera Bóg sam wie kogo nam dac pod opieke!!i tak trzeba myśleć:))u mnie gadka że lepiej dziewcyzna bo 3 chłopak to masakra:/niestety tak to zrozumieć można od ludzi którzy mi dogaduja i jak okaże się ze synek to ja juz przygotowana jestem na to jak będą mi niexle dogadywac:/ ale ja sie nie dam będe bronić moje kochane synusie jak dotychczas ż eim kopary opadną i wstyd będzie ze tak mozna w ogóle gadac!
Ciesz się swoja córunią :))

Do góry