reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

hej Dziewczyny! Ja dziś latałam po mieście załatwiać sprawy przed otwarciem lokalu...dopiero wróciłam, ale to może lepiej, bo muszę się przyzwyczajać do pracy na większych obrotach :) koniec wylegiwania :(

Ja chodzę na nfz do gin, która też przyjmuje prywatnie. Szczerze mówiąc to nie wiem ile mi przysługuje usg. Na razie miałam jedno,a wizyty dwie, ale odstęp między nimi to tylko tydzień więc może dlatego. Ale ogólnie babeczka całkiem fajna. Miła, a przede wszystkim rzeczowa. Odpowiada na pytania, nawet więcej niż bym oczekiwała. Nie odwala wizyty tylko trzyma w gabinecie ile trzeba. Póki co ja jestem z niej zadowolona. Na prenatalne w poniedziałek idę do innego gościa, bo moja nie robi. Ale facet ma bardzo pozytywne opnie w mieście także myślę, że będzie ok.

Co do opryszczki to ja stosowałam plasterki compeed. Gin nie widziała przeciwwskazań. A szybko i ładnie się goi, take polecam.

Aluśka dobrze, że trafiłaś do lekarza z tą tarczycą. Teraz już tylko będą lepsze wyniki :)

KasiaMarysia imiona bardzo ładne. Zwłaszcza Marysia :) Ja tak chciałam dać ale brat mnie ubiegł i teraz jestem Matką, ale Chrzestną małej 3 letniej Marysi :)

reklama
hej dziewczyny;-) Ja dzisiaj po wizycie, kruszyna ma ok 4 cm tyle się dowiedziałam ;-) Chodzę na nfz, lekarza lubię , usg mam co wizytę ;-)
I chyba jestem rekordzistką w usg bo ze szpitalnymi miałam ich 7 a za tydzień kolejne na prenatalnych. Mam nadzieję że wszystko będzie oki - jeśli tak zaczynam kompletować wyprawkę. U mnie średnio z kasą i na bank nie będę zostawiała wszystkiego na koniec. Ostatnio w pepco były super przecenione bodziaki , 5zł ale jeszcze się powstrzymałam.

U mnie nagranie na płytkę prenatalnych 99 zł, chyba drogo nie??

Chodzę do dr Zduna w Zielonce k.Warszawy.
Hmm, dr Zdun jest bardzo sympatyczny.
Pamiętam go ze szpitala, byłam u niego na usg 3d. Prowadził moja sąsiadkę.
Po opisie losowałam, że chodzisz do dr Gołąbka.
Widzę, że jednak zdwcydowalas się na Wołomin :-)
Polecam Ci moją panią dr - Sanocka, przyjmuje w Multimedice w Zielonce. Zawsze są u niej kolejki i mega opóźnienia. Przejdź się, zobacz, porównaj. Nie wyobrażam sobie innego lekarza. Chodzę do niej od 5 lat.
Dobra jest też dr Borodi (chyba tak się pisze jej nazwisko). Niestety nie wiem gdzie przyjmuje. Ta pani dr prowadziła ciążę mojej przyjaciółki, pod koniec prowadziły obie z dr Sanocką i obie robiły jej cesarkę.
Obie pracują w Wołominie.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny;-) Ja dzisiaj po wizycie, kruszyna ma ok 4 cm tyle się dowiedziałam ;-) Chodzę na nfz, lekarza lubię , usg mam co wizytę ;-)
I chyba jestem rekordzistką w usg bo ze szpitalnymi miałam ich 7 a za tydzień kolejne na prenatalnych. Mam nadzieję że wszystko będzie oki - jeśli tak zaczynam kompletować wyprawkę. U mnie średnio z kasą i na bank nie będę zostawiała wszystkiego na koniec. Ostatnio w pepco były super przecenione bodziaki , 5zł ale jeszcze się powstrzymałam.

U mnie nagranie na płytkę prenatalnych 99 zł, chyba drogo nie??

Rzeczywiście drogo kosztuje to nagranie, ja film z prenatalnych dostałam gratis, ale badanie kosztowało 250 zł.
Ja usg miałam robione sześć razy a w sobotę będę miała siódme i za każdym razem nie mogę się doczekać badania i tego kiedy znowu zobaczę co słychać u naszego Maluszka:)

Mamusia, super że wizyta udana. Co do bodziaków za 5 zł, to naprawdę dobra cena. Ja za 5 bodziaków na długi rękaw płaciłam 55zł, czyli wychodzi 11zł za sztukę.

Molly, a tak zapytam.. co bedziesz robić? :)

Molly, samo USG nie jest szkodliwe.

reklama
Hmm, dr Zdun jest bardzo sympatyczny.
Pamiętam go ze szpitala, byłam u niego na usg 3d. Prowadził moja sąsiadkę.
Po opisie logował, że chodzisz do dr Gołąbka.
Widzę, że jednak zdwcydowalas się na Wołomin :-)
Polecam Ci moją panią dr - Sanocka, przyjmuje w Multimedice w Zielonce. Zawsze są u niej kolejki i mega opóźnienia. Przejdź się, zobacz, porównaj. Nie wyobrażam sobie innego lekarza. Chodzę do niej od 5 lat.
Dobra jest też dr Borodi (chyba tak się pisze jej nazwisko). Niestety nie wiem gdzie przyjmuje. Ta pani dr prowadziła ciążę mojej przyjaciółki, pod koniec prowadziły obie z dr Sanocką i obie robiły jej cesarkę.
Obie pracują w Wołominie.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Na pierwszej wizycie u dr Zduna też myślałam że może przesadzam i wydaje mi się że jest taki dziwny, ale byłam u niego 3 razy, za każdym razem mając nadzieję, że przekonam się do niego, ale niestety tak się nie stało, poza tym to że jest trochę "specyficzny" to nie tylko moja opinia ale też innych znajomych, którzy prowadziły u niego ciążę.
Dziękuję gabee, że mi podpowiedziałaś z tą dr Sanocką, myślę że umówię się do niej. W Multimedice byłam na pierwszym usg żeby potwierdzić ciążę, bo to jeszcze bliżej ode mnie z Rembertowa niż do Zielonki:)
A ile płacisz za wizytę u niej?
Wybierasz się do szkoły rodzenia do Wołomina? Bo ja chyba będę chodziła, jeśli nie zmienię zdania co do wyboru szpitala.

Do góry