reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2024

I martwi mnie bpd.. jest 36+1 a bpd wychodzi 94 mm . Lekarz nic nie mówił że jest coś źle ale ma taki sprzęt który nie pokazuje mu według wymiarów tygodni ciąży . Według internetu bpd na ten tydzień powinno być mniejsze niż 94 :/

reklama
Jak tam u was dziewczyny? Nasz miesiąc;)
Ja od kilku dni się nieźle oczyszczam jelitowo. Skurcze są, chociaż jedne z pierwszych, ale coraz wyraźniejsze w podbrzuszu. Szyjka wysoko i Czop na miejscu.

Jak tam u was dziewczyny? Nasz miesiąc;)
Ja od kilku dni się nieźle oczyszczam jelitowo. Skurcze są, chociaż jedne z pierwszych, ale coraz wyraźniejsze w podbrzuszu. Szyjka wysoko i Czop na miejscu.
Ja czekam aż łaskawie się zachce wyjść Panu z brzucha 🤣czopa się pozbywam od 3 dni, liczyłam że uda się uniknąć indukcji ale widzę,że nie ma szans do poniedziałku 😅
Nie mam żadnych skurczy tylko stawianie macicy, ktg już lepsze ale nadpobudliwe to nasze bobo 😅

Ja czekam aż łaskawie się zachce wyjść Panu z brzucha 🤣czopa się pozbywam od 3 dni, liczyłam że uda się uniknąć indukcji ale widzę,że nie ma szans do poniedziałku 😅
Nie mam żadnych skurczy tylko stawianie macicy, ktg już lepsze ale nadpobudliwe to nasze bobo 😅
zjedz sobie dzisiaj coś pikantnego i zaszalejcie z mężem. Ostatnia szansa a może się uda😁✊🏼✊🏼

Tak, ale lekarze też oceniają wygląd dziecka i może mieć cechy wcześniacze mimo, że z terminu wynika że to ten 37+ileś
Dlatego gdzież tam jednak uznaje się, że tak najlepiej urodzić po między 38+0 a 41+6
Wiadomo każdy szpital inaczej i każde dziecko inaczej 😁 najważniejsze że to już bezpieczny okres 🥰 najgorzej mnie martwi ze wymaz na gbs będę miała dopiero w środę pobrany to będzie już 37+1 (plus czekanie na wynik) a co jak nie zdążę?

reklama
Do góry