reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2024

Krztusiec błonica tężec - adacel w 33 tygodniu
Jeszcze możesz się zaszczepić na to jeśli tego nie robiłaś, ostatni moment właściwie

reklama
Wiesz co myślę że z rsv zanim byś skombinowała szczepionkę to faktycznie może się już zacząć 37 czy 38 tydzień, ale na krztusiec są jakieś resztki w aptekach i z dnia na dzień możesz się zaszczepić. Też mniejszy koszt. Tylko wspominałaś chyba o przeziębieniu? W takim wypadku odpada

Krztusiec błonica tężec - adacel w 33 tygodniu
Jeszcze możesz się zaszczepić na to jeśli tego nie robiłaś, ostatni moment właściwie
Właśnie w poniedziałek będę próbowała kupić szczepionkę bo niby ciężko jest teraz z dostępnością, tylko u mnie jest taka sytuacja że może się poród zacząć nawet w 37 tygodniu

Wiesz co myślę że z rsv zanim byś skombinowała szczepionkę to faktycznie może się już zacząć 37 czy 38 tydzień, ale na krztusiec są jakieś resztki w aptekach i z dnia na dzień możesz się zaszczepić. Też mniejszy koszt. Tylko wspominałaś chyba o przeziębieniu? W takim wypadku odpada
Wspomniałam że tak jakby mnie coś rozkładało ale jakby przeszło 🙈 no zobaczymy do poniedziałku jak to będzie

A dzięki karmieniu piersią można też przekazać przeciwciała czy tylko w życiu płodowym?

Piszecie, że jest problem z Adacelem i Boostrixem w aptekach. W moim mieście jest sporo Adacelu Polio, czyli szczepienia na tężec, krztusiec, błonicę i polio - również dostępnego dla ciężarnych. Ja się świadomie szczepilam właśnie wersja polio (akurat Boostrixem polio). Poza tym można pytać w przychodniach , czy nie mają w lodówce zapasów szczepionki na komercyjne szczepienia. W mojej przychodni, w której byli ginekolodzy, ale też stomatolodzy, pediatrzy, interniści itd., mieli szczepionki już na sprzedaż (ze sporą przebitka cenową w porównaniu z POZ, ale coś za coś).

A powiedzcie czy jak się zaszczepie w 36+1 tc i nie daj Boże poród by się zaczął szybciej to czy mały i tam dostanie jakieś przeciwciała ode mnie ?

reklama
Do góry