reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2024

Nie wiem na ile skuteczniejsza w tym przypadku jest amniopunkcja, ale być może w tym przypadku rozwiązaniem były by badania typu Nifty itp.? Są nieinwazyjne, ot zwykłe pobieranie krwi, z tym, że badanie jest kosztowne.
Myślę nad Nifty, ale mi się wydaje, że u mnie problemem nie jest wada tylko coś innego (problemy z łożyskiem np. i przepływami, które mogą się pojawić) chociaż mam nadzieję, że to tylko ta cukrzyca wyszła w pappie.

reklama
Ja już po prenatalnych. Miałam 1.03 z usg wszystko w porządku. Na wyniki z krwi muszę czekać około 2 tygodni. Kiedy dowiedziałyście się o płci? Ja dwie córki rodziłam za granicą i tam dowiedziałam się dopiero po 20 tygodniu. Nie wiem jak to w Pl wygląda.
A jakie testy z krwi robiłaś?

Dziękuję, że pytasz. Wszystko dobrze na ten moment, a już różne scenariusze sobie w głowie wymyślałam. Za dwa tygodnie mam w końcu prenatalne
Masz termin pod koniec września? Chyba mało z nas miało już prenatalne. Super, że dobrze, wizyta uspokaja na pewien czas.

Dziękuję, że pytasz. Wszystko dobrze na ten moment, a już różne scenariusze sobie w głowie wymyślałam. Za dwa tygodnie mam w końcu prenatalne.
A jak @kokaloka Ty po wizycie?
U nas też dobrze, wszystko w porządku. Zapytałam o płeć i pani doktor mówi że za wcześnie ale jakby miała obstawiać (właśnie na podstawie tego wyrostka płciowego) to będzie dziewczyna 👧 21 mamy prenatalne więc wtedy pewnie dowiemy się tak na 80%. Starszy brat (zaraz kończy roczek) czeka w domu byłaby więc parka 🥰
Jeśli chodzi o urządzanie pokoju to była ostatnia rzecz którą zrobiłam (gdzieś chyba z 1.5 miesiąca przed porodem) - pokój się nie bardzo przydaje do tej pory, ale cieszy oko… ;)

Masz termin pod koniec września? Chyba mało z nas miało już prenatalne. Super, że dobrze, wizyta uspokaja na pewien czas.
Na 29 mam termin. Na prywatnym wątku już sporo dziewczyn jest po prenatalnych.

U nas też dobrze, wszystko w porządku. Zapytałam o płeć i pani doktor mówi że za wcześnie ale jakby miała obstawiać (właśnie na podstawie tego wyrostka płciowego) to będzie dziewczyna 👧 21 mamy prenatalne więc wtedy pewnie dowiemy się tak na 80%. Starszy brat (zaraz kończy roczek) czeka w domu byłaby więc parka 🥰
Jeśli chodzi o urządzanie pokoju to była ostatnia rzecz którą zrobiłam (gdzieś chyba z 1.5 miesiąca przed porodem) - pokój się nie bardzo przydaje do tej pory, ale cieszy oko… ;)
Cieszę się, że u Ciebie też dobrze po wizycie. A który masz dzisiaj tc? U mnie 10+2.

A pokój tak z grubsza zrobiliśmy na roczek, żeby część zabawek z salonu tam przenieść 😅 Uznaliśmy, że nie potrzebujemy pokoju wcześniej. Życie toczyło w ciągu dnia w salonie, tam był kącik niemowlęcy. Noce z nami w sypialni, więc tam stanowisko dla bobasa nr 2 😁

U mnie mąż nalega na zrobienie od razu pokoju (czasem mam wrażenie, że cieszy się bardziej niż ja, albo po prostu za bardzo się boje zapeszyć..😐), ale zgodził się poczekać przynajmniej do tego 7 miesiąca. Do tej pory trzymamy w pokoju rowery i wszystkie rzeczy które na ogół się gdzie indziej nie mieszczą, mamy mieszkanie na parterze bez piwnicy i komórki, za to mały garaż na ogródku, więc rzeczy maleństwa będę musiała zmieścić tylko w jego pokoiku, także coś w nim będę musiała zrobić. Ja prenatalne 13.03.. i się cieszę i boję jednocześnie 😞❤️ Czasem myślę, że nie pomaga mi śledzenie wyników i niepokojów innych przyszłych mam ❤️ ale jakoś z Wami mi raźniej i nie umiem tu nie zaglądać, trzymam kciuki za każdą z Was i Wasze bąbelki 🥰

Na 29 mam termin. Na prywatnym wątku już sporo dziewczyn jest po prenatalnych.

Cieszę się, że u Ciebie też dobrze po wizycie. A który masz dzisiaj tc? U mnie 10+2.

A pokój tak z grubsza zrobiliśmy na roczek, żeby część zabawek z salonu tam przenieść 😅 Uznaliśmy, że nie potrzebujemy pokoju wcześniej. Życie toczyło w ciągu dnia w salonie, tam był kącik niemowlęcy. Noce z nami w sypialni, więc tam stanowisko dla bobasa nr 2 😁
U nas dziś 10+5

reklama
Do góry