reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2024

Ja wczoraj miałam prenatalne, narazie wszytko ok Czekam na wyniki krwi. Dr też mi pokazał plec i niby chłopiec, zobaczymy czy się sprawdzi.
Widać że lekarze mają różne podejście do tego - ja np idę odpowiednio wcześniej na krew żeby już przy usg pani doktor miała pełny obraz i dostanę pełny opis

reklama
My wszyscy chorzy :-( Dzieci dzisiaj w domu siedziały i my też. Pracować się nie dało za bardzo. Mam 9 latka i 3 latkę, ale pod koniec roku będą już 10 i 4 :-) Ja właśnie muszę sensor, bo w dzień cukry idealne. Dzisiaj nawet zjadłam 1 małe jabłko po sniadaniu i jedno małe po kolacji i cukier 93 i 103. A na czczo 100 :-(
U mnie też problem z cukrami na czczo, spróbuję wprowadzić te późne kolacje bo zauważyłam, że na głodzie takie cyrki się robią.

Czy któraś z Was miała doświadczenie z rumieniem zakaźnym w ciąży? Młody chodzi do żłobka i dziś okazało się, że są zarażone dzieci 😥 synek na razie nie ma żadnych objawów ale przebywał z nimi, jestem przerażona... 😔

Czy któraś z Was miała doświadczenie z rumieniem zakaźnym w ciąży? Młody chodzi do żłobka i dziś okazało się, że są zarażone dzieci 😥 synek na razie nie ma żadnych objawów ale przebywał z nimi, jestem przerażona... 😔

Ja tylko czytałam, że jest niebezpieczne
Córka ostatnio miała wysypkę ale zaczęła się od szyi i się przestraszyłam że to rumien właśnie. To była jednak szkarlatyna, więc ,,bezpieczna" choroba dla kobiet w ciąży.
Ja bym zabrała pewnie z placówki malucha żeby się nie zaraził jak jeszcze tego nie zrobił i omówiła z ginekologiem postępowanie jakby jednak wysypka wyszła. Szkoda, że nie ma szczepionek na takie świństwa:(

Ja tylko czytałam, że jest niebezpieczne
Córka ostatnio miała wysypkę ale zaczęła się od szyi i się przestraszyłam że to rumien właśnie. To była jednak szkarlatyna, więc ,,bezpieczna" choroba dla kobiet w ciąży.
Ja bym zabrała pewnie z placówki malucha żeby się nie zaraził jak jeszcze tego nie zrobił i omówiła z ginekologiem postępowanie jakby jednak wysypka wyszła. Szkoda, że nie ma szczepionek na takie świństwa:(
Dokładnie to zrobiliśmy, mały zostaje w domu, gin zlecił badania, ale bardziej chodzi mi o to, czy któraś mama może podzielić się swoim doświadczeniem w takim temacie

Widać że lekarze mają różne podejście do tego - ja np idę odpowiednio wcześniej na krew żeby już przy usg pani doktor miała pełny obraz i dostanę pełny opis
Z tego wiem to chyba ok tygodnia wcześniej może być zrobiona krew. Ja robiłam prenatalne n NFZ (lekarz mnie wysłał,żeby nie płacić już za to badanie u niego), ze wzgl na wiek więc byłam w innej placówce i tam są takie zasady. Jak wychodzą wysokie ryzyka p krwi to wtedy jest konsultacja z lekarzem, który robił USG.

reklama
Z tego wiem to chyba ok tygodnia wcześniej może być zrobiona krew. Ja robiłam prenatalne n NFZ (lekarz mnie wysłał,żeby nie płacić już za to badanie u niego), ze wzgl na wiek więc byłam w innej placówce i tam są takie zasady. Jak wychodzą wysokie ryzyka p krwi to wtedy jest konsultacja z lekarzem, który robił USG.
U mnie dokładnie tak będzie 14 krew a 21 usg :) badanie mam na szczęście za darmo ze względu na wiek

Do góry