Myślę nad Nifty, ale mi się wydaje, że u mnie problemem nie jest wada tylko coś innego (problemy z łożyskiem np. i przepływami, które mogą się pojawić) chociaż mam nadzieję, że to tylko ta cukrzyca wyszła w pappie.Nie wiem na ile skuteczniejsza w tym przypadku jest amniopunkcja, ale być może w tym przypadku rozwiązaniem były by badania typu Nifty itp.? Są nieinwazyjne, ot zwykłe pobieranie krwi, z tym, że badanie jest kosztowne.
reklama
A jakie testy z krwi robiłaś?Ja już po prenatalnych. Miałam 1.03 z usg wszystko w porządku. Na wyniki z krwi muszę czekać około 2 tygodni. Kiedy dowiedziałyście się o płci? Ja dwie córki rodziłam za granicą i tam dowiedziałam się dopiero po 20 tygodniu. Nie wiem jak to w Pl wygląda.
Jak wizyta?Kciuki za wizytę, sama właśnie czekam przed drzwiami gabinetu. Co do pH może to się nie wypowiem, bo nie miałam tak.
Masz termin pod koniec września? Chyba mało z nas miało już prenatalne. Super, że dobrze, wizyta uspokaja na pewien czas.Dziękuję, że pytasz. Wszystko dobrze na ten moment, a już różne scenariusze sobie w głowie wymyślałam. Za dwa tygodnie mam w końcu prenatalne
kokaloka
Fanka BB :)
U nas też dobrze, wszystko w porządku. Zapytałam o płeć i pani doktor mówi że za wcześnie ale jakby miała obstawiać (właśnie na podstawie tego wyrostka płciowego) to będzie dziewczyna 21 mamy prenatalne więc wtedy pewnie dowiemy się tak na 80%. Starszy brat (zaraz kończy roczek) czeka w domu byłaby więc parkaDziękuję, że pytasz. Wszystko dobrze na ten moment, a już różne scenariusze sobie w głowie wymyślałam. Za dwa tygodnie mam w końcu prenatalne.
A jak @kokaloka Ty po wizycie?
Jeśli chodzi o urządzanie pokoju to była ostatnia rzecz którą zrobiłam (gdzieś chyba z 1.5 miesiąca przed porodem) - pokój się nie bardzo przydaje do tej pory, ale cieszy oko…
Ikulec
Na 29 mam termin. Na prywatnym wątku już sporo dziewczyn jest po prenatalnych.Masz termin pod koniec września? Chyba mało z nas miało już prenatalne. Super, że dobrze, wizyta uspokaja na pewien czas.
Cieszę się, że u Ciebie też dobrze po wizycie. A który masz dzisiaj tc? U mnie 10+2.U nas też dobrze, wszystko w porządku. Zapytałam o płeć i pani doktor mówi że za wcześnie ale jakby miała obstawiać (właśnie na podstawie tego wyrostka płciowego) to będzie dziewczyna 21 mamy prenatalne więc wtedy pewnie dowiemy się tak na 80%. Starszy brat (zaraz kończy roczek) czeka w domu byłaby więc parka
Jeśli chodzi o urządzanie pokoju to była ostatnia rzecz którą zrobiłam (gdzieś chyba z 1.5 miesiąca przed porodem) - pokój się nie bardzo przydaje do tej pory, ale cieszy oko…
A pokój tak z grubsza zrobiliśmy na roczek, żeby część zabawek z salonu tam przenieść Uznaliśmy, że nie potrzebujemy pokoju wcześniej. Życie toczyło w ciągu dnia w salonie, tam był kącik niemowlęcy. Noce z nami w sypialni, więc tam stanowisko dla bobasa nr 2
Sylwia B
U mnie mąż nalega na zrobienie od razu pokoju (czasem mam wrażenie, że cieszy się bardziej niż ja, albo po prostu za bardzo się boje zapeszyć..), ale zgodził się poczekać przynajmniej do tego 7 miesiąca. Do tej pory trzymamy w pokoju rowery i wszystkie rzeczy które na ogół się gdzie indziej nie mieszczą, mamy mieszkanie na parterze bez piwnicy i komórki, za to mały garaż na ogródku, więc rzeczy maleństwa będę musiała zmieścić tylko w jego pokoiku, także coś w nim będę musiała zrobić. Ja prenatalne 13.03.. i się cieszę i boję jednocześnie Czasem myślę, że nie pomaga mi śledzenie wyników i niepokojów innych przyszłych mam ale jakoś z Wami mi raźniej i nie umiem tu nie zaglądać, trzymam kciuki za każdą z Was i Wasze bąbelki
kokaloka
U nas dziś 10+5Na 29 mam termin. Na prywatnym wątku już sporo dziewczyn jest po prenatalnych.
Cieszę się, że u Ciebie też dobrze po wizycie. A który masz dzisiaj tc? U mnie 10+2.
A pokój tak z grubsza zrobiliśmy na roczek, żeby część zabawek z salonu tam przenieść Uznaliśmy, że nie potrzebujemy pokoju wcześniej. Życie toczyło w ciągu dnia w salonie, tam był kącik niemowlęcy. Noce z nami w sypialni, więc tam stanowisko dla bobasa nr 2
reklama
Podziel się: