reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2024

Dziewczyny, też macie ciekawe sny czy tylko ja tak mam 🙈
Bo mi normalnie się śnią historię jak z filmu 😂
Ja nie mam jak śnić, bo Młodemu trójki idą, więc większość nocy spędzam na karmieniu piersią.
Swoją drogą (jak na razie) chyba tylko ja w tym wątku przy okazji kp?

reklama
Dziewczyny, też macie ciekawe sny czy tylko ja tak mam 🙈
Bo mi normalnie się śnią historię jak z filmu 😂

Tak, mam jakieś głupie sny. Nie dość, że realistyczne to jeszcze totalnie od czapy 🙄 Pomijam fakt, że śpię jak zając i wszystko mnie wybudza a potem zasnąć nie mogę. Bezsennosc weszła mocno ostatnio

Ja nie mam jak śnić, bo Młodemu trójki idą, więc większość nocy spędzam na karmieniu piersią.

Ja skończyłam karmić we wrześniu i bardzo się z tego powodu cieszę. W listopadzie córka skończyła dwa latka i tyle chciałam karmić. Udało się skończyć chwilę szybciej 😊

A Ty chcesz skończyć karmić w jakimś konkretnym czasie czy nie ? 🙂

Ja skończyłam karmić we wrześniu i bardzo się z tego powodu cieszę. W listopadzie córka skończyła dwa latka i tyle chciałam karmić. Udało się skończyć chwilę szybciej 😊

A Ty chcesz skończyć karmić w jakimś konkretnym czasie czy nie ? 🙂
Chciałam w październiku, dobrze poszło ;)
On w ogóle traktował pierś jedynie jako źródło pożywienia przez pierwszy rok, od 9m właściwie tylko w nocy... A później zaczęły iść wszystkie czwórki na raz. A teraz trójki. Liczę, że jak wyjdą to uda się powoli schodzić. Nie chciałabym karmić w tandemie, ale też na pewno nie chcę odstawiać na siłę.

Chciałam w październiku, dobrze poszło ;)
On w ogóle traktował pierś jedynie jako źródło pożywienia przez pierwszy rok, od 9m właściwie tylko w nocy... A później zaczęły iść wszystkie czwórki na raz. A teraz trójki. Liczę, że jak wyjdą to uda się powoli schodzić. Nie chciałabym karmić w tandemie, ale też na pewno nie chcę odstawiać na siłę.

Na pewno się uda. U nas do września właśnie wszystkie ząbki już były 🙂
Córka odstawiła się sama, z dnia na dzień dlatego super. Też nie chciałam na siłę i bałam się jak to będzie ale jak widać nie ma co się nastawiać 😉

Na pewno się uda. U nas do września właśnie wszystkie ząbki już były 🙂
Córka odstawiła się sama, z dnia na dzień dlatego super. Też nie chciałam na siłę i bałam się jak to będzie ale jak widać nie ma co się nastawiać 😉
To takiej opcji sobie życzę. Dzięki za budujący przykład :)

Powiem wam że ja od tej wizyty u ginekologa mam dalej takie brązowe uprawy lekkie. I się zaczynam martwić czy nie powinnam iść na kontrolę albo zbadać poziom bety i proga 🙈 W poniedziałek było wszystko ok na badaniu usg ale kij wie...

Ja bym chyba dla własnego spokoju skontaktowała się z lekarzem, czy jest wszystko okej. Zakładam że tak, a jesteśmy teraz zwłaszcza tam bardziej wrażliwe i ukrwione. Ale nie bagatelizowałabym tego.

A co do prywatnego - no jasne! ❤️

Tak, ja popieram totalnie prywatny wątek :)
Mamy nadal taki z dziewczynami z października 2022, super sprawa.
My z dziewczynami ze stycznia 2013 nadal gadamy, ale przenioslysmy się na FB na grupę 🥰 mam nadzieję, że mnie tu nie wyłapią🤪 bo jeszcze się nie pochwaliłam. Ale jestem pod innym nikiem i inne forum😁 bo tam jeszcze nie ma wątku wrześniowek a ja się nie potrafiłam doczekać🤣 i znalazłam Was🥰

A propos kp to mnie dziewczyny trzeba na prawidłowe tory przestawić. Córkę karmiłam o ile można to tak nazwać tylko w szpitalu. Czułam się z tym chu..owo jak dojną krowa. Brzydzilam się tego i dalej jest to dla mnie coś okropnego. Ale jakoś tak że względow ekonomicznych chyba teraz bym chciała spróbować, tylko jak ta swoją głowę odblokować? Pewnie i tym razem dziecko od razu będzie na mm

reklama
Ja też nie robiłam bety w pierwszej ciąży i teraz również 🙈 Nie miałam za bardzo jak a i tak nie chciałam się nastawiać. Ja byłam mega zaskoczona, bo dwa dni przed sylwestrem wyszedł mi test negatywny i czułam się jak na miesiączkę. Dzień po sylwestrze zrobiłam, choć byłam pewna że dostanę okres a tam lekka druga kreska, od razu pokazałam mojemu czy też to widzi 😁

A wyobrażałam sobie to inaczej, że jakoś go zaskoczę. Nie wyszło 🙈😂
Rety ja dalej czuje się jak na okres, wszystko ciągnie na dole wieczorami jakbym miała go zaraz dostać, ale pewnie przemęczenie robi też swoje.
Jutro stary się dowie, nie widzieliśmy się od zeszłego tygodnia, a przez telefon nie chciałam go informować :D Ostatnim razem dowiedział się w czasie kłótni że ma mnie nie denerwować bo jestem w ciąży haha :D

Do góry