reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2024

reklama
Dziewczyny, jestem po wizycie. W końcu. Z OM dzisiaj 5+5, z obrazu USG 5+6. Pęcherzyk z maluteńkim zarodeczkiem w środku🥺 Teraz niech sobie ładnie rośnie i trzyma się mamusi🥰 Wizyta za 2 tygodnie. A ja mam nakaz dietki bezglutenowej. To dopiero będzie wyzwanie🙈
Trzymam kciuki za serduszko na następnej wizycie! Rośnijcie maluchy 😍

Co prawda nie mam celiakii, ale wykryto u mnie haplotyp i kilka jednostek, które wskazują na nietolerancję glutenu. Myślałam, że możemy to zbagatelizować, ponieważ nigdy nie odczuwałam dolegliwości, ale pan doktor woli dmuchać na zimne. Poza tym mam teraz zaparcia, więc dieta bezglutenowa może mi pomóc w rozwiązaniu tego problemu.
To współczuję, bo dieta bezglutenowa to nie tylko produkty, ale i sposób przygotowania, żadne naczynia nie mogą mieć kontaktu z jedzeniem glutenowym, specjalnie przyprawy, bo każda może mieć w sobie ślady glutenu…
dasz radę, czego nie robi się dla bombelka :)

To współczuję, bo dieta bezglutenowa to nie tylko produkty, ale i sposób przygotowania, żadne naczynia nie mogą mieć kontaktu z jedzeniem glutenowym, specjalnie przyprawy, bo każda może mieć w sobie ślady glutenu…
dasz radę, czego nie robi się dla bombelka :)
Dla mnie to prawdziwy kosmos🤯 Całe życie na chlebku, pierożkach, kluseczkach i naleśniczkach😋, a tu taka zmiana! Muszę poczytać i ogarnąć tę dietę. Tylko ostatnio mam problem z czasem. Niestety w pracy urwanie głowy, bo semestr się kończy i tonę w papierach 😬 Ale masz rację- dla zdrowia dzidziusia trzeba zrobić wszystko🙃

Cześć Dziewczyny,
W końcu postanowiłam się przywitać. ☺️
Podczytuję Was od początku założenia wątku wrześniowego, ale chciałam się wstrzymać z postem do momentu, aż zobaczę bijące serduszko. No i stało się, dziś widziałam 8mm człowieka z bijącym serduszkiem 🩵
Mega się cieszę, zwłaszcza że jestem już po jednej stracie.
termin z OM mam na 28.08.2024, ale ciąża jest młodsza i prawdopodobnie będzie to 2 września
Wszystkim serdecznie gratuluję!

Dla mnie to prawdziwy kosmos🤯 Całe życie na chlebku, pierożkach, kluseczkach i naleśniczkach😋, a tu taka zmiana! Muszę poczytać i ogarnąć tę dietę. Tylko ostatnio mam problem z czasem. Niestety w pracy urwanie głowy, bo semestr się kończy i tonę w papierach 😬 Ale masz rację- dla zdrowia dzidziusia trzeba zrobić wszystko🙃
Byłam na takiej diecie około roku. A i tak okazało się, że nie przestrzegałam wielu zasad z diety i była ograniczająca gluten a nie bezglutenowa. Wiem jak to jest ciężkie - tym bardziej trzymam kciuki :)
Gdybyś potrzebowała czegoś to służę doświadczeniem. Mam w swoim otoczeniu bliską osobę z celiakią i przez to też sporo się dowiedziałam

reklama
Do góry