reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2024

Pisałyście o samopoczuciu...
Ja się czuje super, ale dziś mielismy kłótnię z synem o jego podejście do nauki i tak się spłakałam , że teraz leze, bo brzuch boli:(((
Tak cudownie miec dzieci, ale kazde musi w końcu być tym nastolatkiem:( jak inna chemia mózgu:(
Burza hormonów, z tego się wyrasta. Pamiętam jakbym sama była wczoraj nastolatka…dziś mi głupio na samą myśl 😅

Ja dziś z mężem cały dzień w łóżku, maraton Harry’ego Pottera z przerwą na naleśniki.

reklama
Ja idę na NFZ 1.02, mam zamiar powiedzieć jak jest i ze chodze do 2 innych lekarzy prywatnych...
i już w rejestracji pielęgniarki mówiły, że rozumieją, że to po bezpłatne badania i dużo kobiet tak robi.
Czyli standardowa praktyka...
Nie chce nowej karty ciąży, ale jak będzie kazał założyć to założę druga.
Dobrze rozumiem, prowadzisz ciążę u 3 lekarzy?

Ja się trochę martwię bo piersi przestały boleć, tył pleców boli cały czas od 3 tyg. nieprzerwanie i czasem brzuch raz na górze raz na dole, mdłości nie miałam w ogóle co dziwne bo w ciążach poronionych miałam i nie mogłam nic jeść a teraz nic. Trochę martwi mnie ból pleców z tyłu.
Hej, też mnie piersi przestały boleć,ale z tego powodu nie będę płakać, bo spać nie mogłam, gdy bolały. Co do bólu tyłu pleców, również go odczuwam i promieniuje mi na pośladek. Mówiłam o rym lekarzowi i polecił zapisać się do fizjo, bo to może być wstęp do rwy kulszowej🥺 Jak będziesz na wizycie, koniecznie o tym powiedz.

Witam nowe dziewczyny ❤️ Nasza wrześniowa ekipa się powiększa- super! Ja dzisiaj głównie leżałam, było mi niedobrze. W ogóle mam problemy z jedzeniem i nie chodzi o dietę bezglutenową, bo to pomału ogarniam. Nie mam po prostu apetytu. Mam nadzieję, że to minie, bo na ten moment jem jak wróbelek.

U mnie nadal powracają bóle jak na okres, piersi i nudności pod wieczór ale o dziwo chęci na jedzenie wciąż są 😄
a no i to co wkurzało mnie w poprzedniej ciąży, denerwujące zapachy na każdym kroku, odrzuca mnie nawet od płynu do prania 😂

Ale potwierdzam wszystko zaczęło się od przeziębienia, od wczoraj wrócił zatkany nos 🙈

Powoli stres mnie łapie bo muszę w tygodniu powiadomić szefową, że niedługo znikam na zwolnienie.
Jutro dzwonię do drugiej ginki może uda się przyspieszyć wizytę, bo już mi się dłuży i chyba nie wytrzymam do połowy lutego.

Dobrze rozumiem, prowadzisz ciążę u 3 lekarzy?
No w sumie tak, ale nie do końca.
Prowadząca założyła kartę ciąży i u niej byłam już kilka razy.
A kilka dni temu bylam na dodatkowej konsultacji u kogos innego i podejscie Pani doktor mi się spodobało. Będę do niej chodzić co miesiąc lub rzadziej. Na pewno na konsultacje przy genetycznym usg.

Burza hormonów, z tego się wyrasta. Pamiętam jakbym sama była wczoraj nastolatka…dziś mi głupio na samą myśl 😅

Ja dziś z mężem cały dzień w łóżku, maraton Harry’ego Pottera z przerwą na naleśniki.

Jego Hormony i moje Hormony spowodowały moje giga nerwy i bol brzucha. Jak się położyłam to wstałam dziś rano. Nadal kluje, więc wzięłam magnez

U mnie następna wizyta dopiero 12.02 🙈 nie wiem jak ja tyle wytrzymam 😅 uspokaja mnie to, że objawy jako takie u mnie są cały czas takie same piersi bolą i z rana mam mdłości a po południu to obowiązkowo musi wlecieć drzemka 🙈

reklama
Hej, zapisuje się na wrześniowe mamy, mam nadzieję, że tu pozostanę do końca 😊

Jestem po jednym poronieniu zatrzymanym (7+0), 9 stycznia ujrzałam dwie kreski ❤️
bHCG w 29 dc 585, w 31 dc 1465.
W zeszłym tygodniu zrobiłam dla pewności, że rośnie (obawy przed poronieniem) i wynik 22565 w 5t 3d.
Wizytę mam dopiero 8.02 będzie to 7+4.
Z tyłu głowy ciągle jest myśl, że na wizycie okaże się najgorsze…

Termin wg kalkulatora to 22 września 😊

Do góry