reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2024

Ja odczuwałam tak do 5tego tygodnia, potem przeszło.
Zrobiłam sobie dziś jajowe z boczkiem i chalka 😂😂 Ale to było dobre!

Dziewczyny a planujecie robić badania nipt z krwi w tej ciąży? Jeśli tak to jakie wybieracie i co was do tego skłoniło?
Na ten moment zakładam że zobaczę jak wyjdą prenatalne i jakie ryzyko. Jeśli będzie coś nie tak to zrobię, jeśli będą podstawowe ok to odpuszczę. Ale jeszcze bardzo o tym nie myślę i nie zagłębiałam się w temat.

reklama
Ja odczuwałam tak do 5tego tygodnia, potem przeszło.
Zrobiłam sobie dziś jajowe z boczkiem i chalka 😂😂 Ale to było dobre!

Dziewczyny a planujecie robić badania nipt z krwi w tej ciąży? Jeśli tak to jakie wybieracie i co was do tego skłoniło?

Mówiłam że ta jajecznica pasuje do chałki 🤣 to jest moje ulubione danie teraz 🤪 to jest ta „zbilansowana dieta” ciężarnej 🤣

Ja jeszcze nie dotrwałam nigdy do prenatalnych, ale myślę, że w zależności od wyników USG i pappy zrobię to nipt.

Mówiłam że ta jajecznica pasuje do chałki 🤣 to jest moje ulubione danie teraz 🤪 to jest ta „zbilansowana dieta” ciężarnej 🤣

Ja jeszcze nie dotrwałam nigdy do prenatalnych, ale myślę, że w zależności od wyników USG i pappy zrobię to nipt.

Noo pasuje, zajadałam jak głupia chociaż zanim zrobiłam ta jajecznicę to zezarlam z pół chalki z masełkiem i szynka 😂

Ja w tamtej ciąży nie robiłam bo pappa wyszla ok ale i tak się stresowałam bardzo. W tej ciąży dla własnego spokoju chce zrobić nipt, póki co myślę o nifty pro.

A propo tych badań, to w tych mamusiowych aplikacjach często są na nie promocje, warto mieć to na uwadze bo można zaoszczędzić 😊

A propo tych badań, to w tych mamusiowych aplikacjach często są na nie promocje, warto mieć to na uwadze bo można zaoszczędzić 😊

Tylko ja chyba wolałabym w klinice zrobić w zaufanym miejscu 🤔 Właśnie nie wiem czym się różni robienie w klinice a kupienie tego w necie. Czy na pewno to badanie trafi tam gdzie powinno. Porozmawiam o tym z lekarzem na pewno

Ja mam w sumie trzy aplikacje zainstalowane. Ciąża +, HiMommy i Momly - ta ostatnia z tego względu, że można było zaznaczyć kiedy doszło do zapłodnienia a nie po dacie ostatniej miesiączki. Najczęściej korzystam z HiMommy

reklama
Do góry