reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2024

Ja odczuwałam tak do 5tego tygodnia, potem przeszło.
Zrobiłam sobie dziś jajowe z boczkiem i chalka 😂😂 Ale to było dobre!

Dziewczyny a planujecie robić badania nipt z krwi w tej ciąży? Jeśli tak to jakie wybieracie i co was do tego skłoniło?
Na ten moment zakładam że zobaczę jak wyjdą prenatalne i jakie ryzyko. Jeśli będzie coś nie tak to zrobię, jeśli będą podstawowe ok to odpuszczę. Ale jeszcze bardzo o tym nie myślę i nie zagłębiałam się w temat.

reklama
Ja odczuwałam tak do 5tego tygodnia, potem przeszło.
Zrobiłam sobie dziś jajowe z boczkiem i chalka 😂😂 Ale to było dobre!

Dziewczyny a planujecie robić badania nipt z krwi w tej ciąży? Jeśli tak to jakie wybieracie i co was do tego skłoniło?

Mówiłam że ta jajecznica pasuje do chałki 🤣 to jest moje ulubione danie teraz 🤪 to jest ta „zbilansowana dieta” ciężarnej 🤣

Ja jeszcze nie dotrwałam nigdy do prenatalnych, ale myślę, że w zależności od wyników USG i pappy zrobię to nipt.

Mówiłam że ta jajecznica pasuje do chałki 🤣 to jest moje ulubione danie teraz 🤪 to jest ta „zbilansowana dieta” ciężarnej 🤣

Ja jeszcze nie dotrwałam nigdy do prenatalnych, ale myślę, że w zależności od wyników USG i pappy zrobię to nipt.

Noo pasuje, zajadałam jak głupia chociaż zanim zrobiłam ta jajecznicę to zezarlam z pół chalki z masełkiem i szynka 😂

Ja w tamtej ciąży nie robiłam bo pappa wyszla ok ale i tak się stresowałam bardzo. W tej ciąży dla własnego spokoju chce zrobić nipt, póki co myślę o nifty pro.

A propo tych badań, to w tych mamusiowych aplikacjach często są na nie promocje, warto mieć to na uwadze bo można zaoszczędzić 😊

A propo tych badań, to w tych mamusiowych aplikacjach często są na nie promocje, warto mieć to na uwadze bo można zaoszczędzić 😊

Tylko ja chyba wolałabym w klinice zrobić w zaufanym miejscu 🤔 Właśnie nie wiem czym się różni robienie w klinice a kupienie tego w necie. Czy na pewno to badanie trafi tam gdzie powinno. Porozmawiam o tym z lekarzem na pewno

Ja mam w sumie trzy aplikacje zainstalowane. Ciąża +, HiMommy i Momly - ta ostatnia z tego względu, że można było zaznaczyć kiedy doszło do zapłodnienia a nie po dacie ostatniej miesiączki. Najczęściej korzystam z HiMommy

reklama
Do góry