reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2024

Jeszcze wam napiszę, że w pierwszej ciąży czułam się świetnie. Odrzuciło mnie tylko całkowice od mięsa, słodkiego, na początku schudłam 8kg ale nigdy nie należałam do mega szczupłych osób. Wszystkie zapachy mnie drażniły, wszyscy mi mówili że to na chłopca bo tak dobrze wyglądam 😜 a mam córkę. Także nie ma reguły 😂 Jestem ciekawa jak będzie teraz, bo aktualnie czuje się dobrze oprócz częstego bólu w podbrzuszu i wrażliwych piersi. A jak u was ? Już się pojawiają jakieś objawy 🙂

U mnie właściwie objawów za dużo nie ma. Jestem nadwrażliwa na zapachy i trochę bardziej płaczliwa. Wzruszam się częściej niż normalnie🤦‍♀️ Poza tym mam wystający brzuch, ale tak reaguję na progesteron. Piersi na razie nie bolą, mdłości brak🙂

reklama
U mnie właściwie objawów za dużo nie ma. Jestem nadwrażliwa na zapachy i trochę bardziej płaczliwa. Wzruszam się częściej niż normalnie🤦‍♀️ Poza tym mam wystający brzuch, ale tak reaguję na progesteron. Piersi na razie nie bolą, mdłości brak🙂

Kurcze nie wiedziałam, że w wyniku progesteronu moze bardziej wystawać brzuch! Ja właśnie od tygodnia go przyjmuję i takie miałam wrażenie, że mi wystaje brzuch, ale stwierdzialam, że to po tej jajecznicy z cebulą, boczkiem i chałką na dokładkę 🤣

U mnie właśnie Clexanik wjechał😉 Czy któraś z Was również ma tę przyjemność- robienie sobie zastrzyków w brzuch?😁

Kurcze nie wiedziałam, że w wyniku progesteronu moze bardziej wystawać brzuch! Ja właśnie od tygodnia go przyjmuję i takie miałam wrażenie, że mi wystaje brzuch, ale stwierdzialam, że to po tej jajecznicy z cebulą, boczkiem i chałką na dokładkę 🤣
No, wiesz, co prawda nie znam naukowych badań na ten temat 😉, ale zaobserwowałam to w poprzednich ciążach. Gdy progesteron był wysoki miałam brzuszek, a kiedy spadał, brzuch się zmniejszał. Myślę, że niektórym kobietom idzie w piersi, a u mnie cycki malutkie, miękkie, więc poszło w brzuch😂

Jeszcze wam napiszę, że w pierwszej ciąży czułam się świetnie. Odrzuciło mnie tylko całkowice od mięsa, słodkiego, na początku schudłam 8kg ale nigdy nie należałam do mega szczupłych osób. Wszystkie zapachy mnie drażniły, wszyscy mi mówili że to na chłopca bo tak dobrze wyglądam 😜 a mam córkę. Także nie ma reguły 😂 Jestem ciekawa jak będzie teraz, bo aktualnie czuje się dobrze oprócz częstego bólu w podbrzuszu i wrażliwych piersi. A jak u was ? Już się pojawiają jakieś objawy 🙂

Mi tak naprawdę mdłości zaczęły się jakoś przedwczoraj jak zaczal się 7 tydzień. I to nie są poranne tylko wieczorne mdłości 😂 Okrutnie mnie wysypało na buzi. No i wiadomo mam smaczki na rzeczy, wyczulony węch, trochę gorzej śpię w nocy a w dzień zasypiam jak stoję 😂 I w sumie nie pamiętam jak było z córka 4 lata temu, pamiętam tylko że dużo wymiotowałam (a też do szczupłych nie należę i schudłam wtedy mocno, pewnie w tej będzie podobnie z przytulaniem kibelka jak już się mdłości zaczynaja) I miałam w I trymestrze okropnie depresyjne myśli i taki stan ciągłego przybicia. Hormony u mnie mocno mieszały w głowie

Mi tak naprawdę mdłości zaczęły się jakoś przedwczoraj jak zaczal się 7 tydzień. I to nie są poranne tylko wieczorne mdłości 😂 Okrutnie mnie wysypało na buzi. No i wiadomo mam smaczki na rzeczy, wyczulony węch, trochę gorzej śpię w nocy a w dzień zasypiam jak stoję 😂 I w sumie nie pamiętam jak było z córka 4 lata temu, pamiętam tylko że dużo wymiotowałam (a też do szczupłych nie należę i schudłam wtedy mocno, pewnie w tej będzie podobnie z przytulaniem kibelka jak już się mdłości zaczynaja) I miałam w I trymestrze okropnie depresyjne myśli i taki stan ciągłego przybicia. Hormony u mnie mocno mieszały w głowie

Masz już 7 tydzień? Ja też już mam 7 tydzień? Jak to? 😂

reklama
Do góry