reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2024

Cześć Dziewczyny, od kilku dni Was podczytuje, bo chyba i mi będzie dane dołączyć do grupy.
Jestem dopiero 2 dni po pozytywnym teście, na wizytę wybieram się po 20 stycznia, ale według aplikacji termin 16.09.
Mam już synka, a w listopadzie niestety straciłam drugą ciążę. Staram się odganiać czarne myśli i wierzę, że tym razem wszystko się skończy dobrze ... Tego i Wam życzę i trzymam kciuki za łaskawy pierwszy trymestr :)

reklama
Cześć Dziewczyny, od kilku dni Was podczytuje, bo chyba i mi będzie dane dołączyć do grupy.
Jestem dopiero 2 dni po pozytywnym teście, na wizytę wybieram się po 20 stycznia, ale według aplikacji termin 16.09.
Mam już synka, a w listopadzie niestety straciłam drugą ciążę. Staram się odganiać czarne myśli i wierzę, że tym razem wszystko się skończy dobrze ... Tego i Wam życzę i trzymam kciuki za łaskawy pierwszy trymestr :)
Witaj! Miło, że dołączyłaś i obyś została z nami do końca 🫶🏻🩵🩷

Cześć, ale fajnie, że nam się grupa powiększa:) Wierzę, że wszystkie pozostaniemy tu do września i w końcu będziemy miały te swoje dzidziulki😊 U mnie kilka dni temu wyszła bakteria E.coli 😔w posiewie i dostałam od dzisiaj antybiotyki Duomox i Pimafucin + probiotyk. Myślę, że gin wie, co robi, ale miałam ogromny opór dzisiaj przed połknięciem tabletki 😑Zdecydowanie nie jestem zwolenniczką antybiotyków, ale jak trzeba, to trzeba... Czy może któraś z Was, kobietki, które były już w ciąży, stosowała tego typu leki? A może któraś miała do czynienia z tą bakterią?

Super, że nasze grono się powiększa ❤️
Podczytujące mamuśki śmiało dołączajcie, w grupie raźniej 😊

Witam się i ja. Bardzo czekałam na wątek wrześniowy. Sama nie miałam odwagi.. wciąż jeszcze nie wierzę.

Test zrobiłam w dniu spodziewanej miesiączki, czyli 28.12. Piękne 2 kreski. Szok. 11 lat temu urodziłam córkę, ciąża zagrożona, większość spędziłam w szpitalu. Urodziłam w 35tc. Po dwóch latach postanowiliśmy postarac się o drugie. Udało się w pierwszym cyklu. Niestety ciąża biochemiczna, poroniłam. Od tamtej pory nie udało się. Czyli 9 lat starań. Trochę z lekarzem. Od 5 lat już odpuściliśmy. Ostatnio zaczęliśmy rozmawiać o adopcji albo o pomocy profesor, która polecają mi koleżanki z pracy. Ale najpierw w planie było wykończenie domu i przeprowadzka.. wstępnie chcemy w wakacje się wprowadzić.
Jakoś przed świętami koleżanka w pracy coś wspaniała w rozmowie, :"gdybyś była teraz w ciąży...", Później w święta tak mi się śledzi chciało, choć od pierwszej ciąży ich nie jadłam. No i odruch wymiotny przy myciu zębów. Piersi stały się też bardzo tkliwe. Dlatego zrobiłam test😍
Do lekarza jadę 11.01. bety nie mogłam zrobić bo pracowałam 6-14 a pobierają 7-12.
Powiedziałam Naczelnikowi, na ten tydzień wzięłam urlop, ale uświadomiłam też że idę od czwartku na zwolnienie. Nie będę ryzykowała. Może to być nasza jedyna szansa. Szef jest bardzo rodzinny i świetnie przyjął ta informacje. Kazał leżeć i odpoczywać🥰
Poza mężem i kilkoma osobami w pracy nikt nic nie wie.

Termin wypada mi na 2.09

Dziewczyny, co mnie dzisiaj mdli… a słaba jestem, że tylko leżę 🙄
Ja też nie mam siły. Cały tydzień od razu po pracy kładłam się do łóżka. Masakra. Mdłości chyba chwilowo ustały. Ogólnie jestem nie do życia.. ale odbieram to jako pozytywy znak. W ciąży która poroniłam czułam się świetnie. Nic mi nie dolegało.

Dziewczyny a odczuwacie ból podbrzusza, jajnika ? Od kilku dni mam bóle jak na okres, nie są jakieś mocne ale są codziennie. Trochę mnie to martwi ale tłumacze sobie, że to normalne na początku 🙄

Dziewczyny, co mnie dzisiaj mdli… a słaba jestem, że tylko leżę 🙄
Ja wczoraj miałam taki dzień mdliło mnie, byłam głodna ale nic nie mogłam zjeść, brzuch i plecy mnie bolały. Całe szczęście że wczoraj miałam dzień zdalny to co chwilę leżałam. Mam nadzieję że w następnym tygodniu też jakoś dotrwam do piątku. Dziś za to mnie już nie mdli ale wejdę na górę po schodach i zaraz mam zadyszkę. Jedzenie śniadania mnie dzisiaj nawet zmęczyło. 🤣

reklama
Dziewczyny a odczuwacie ból podbrzusza, jajnika ? Od kilku dni mam bóle jak na okres, nie są jakieś mocne ale są codziennie. Trochę mnie to martwi ale tłumacze sobie, że to normalne na początku 🙄

Ja odczuwałam tak do 5tego tygodnia, potem przeszło.
Zrobiłam sobie dziś jajowe z boczkiem i chalka 😂😂 Ale to było dobre!

Dziewczyny a planujecie robić badania nipt z krwi w tej ciąży? Jeśli tak to jakie wybieracie i co was do tego skłoniło?

Do góry