reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2024

Cześć Dziewczyny, od kilku dni Was podczytuje, bo chyba i mi będzie dane dołączyć do grupy.
Jestem dopiero 2 dni po pozytywnym teście, na wizytę wybieram się po 20 stycznia, ale według aplikacji termin 16.09.
Mam już synka, a w listopadzie niestety straciłam drugą ciążę. Staram się odganiać czarne myśli i wierzę, że tym razem wszystko się skończy dobrze ... Tego i Wam życzę i trzymam kciuki za łaskawy pierwszy trymestr :)

reklama
Cześć Dziewczyny, od kilku dni Was podczytuje, bo chyba i mi będzie dane dołączyć do grupy.
Jestem dopiero 2 dni po pozytywnym teście, na wizytę wybieram się po 20 stycznia, ale według aplikacji termin 16.09.
Mam już synka, a w listopadzie niestety straciłam drugą ciążę. Staram się odganiać czarne myśli i wierzę, że tym razem wszystko się skończy dobrze ... Tego i Wam życzę i trzymam kciuki za łaskawy pierwszy trymestr :)
Witaj! Miło, że dołączyłaś i obyś została z nami do końca 🫶🏻🩵🩷

Cześć, ale fajnie, że nam się grupa powiększa:) Wierzę, że wszystkie pozostaniemy tu do września i w końcu będziemy miały te swoje dzidziulki😊 U mnie kilka dni temu wyszła bakteria E.coli 😔w posiewie i dostałam od dzisiaj antybiotyki Duomox i Pimafucin + probiotyk. Myślę, że gin wie, co robi, ale miałam ogromny opór dzisiaj przed połknięciem tabletki 😑Zdecydowanie nie jestem zwolenniczką antybiotyków, ale jak trzeba, to trzeba... Czy może któraś z Was, kobietki, które były już w ciąży, stosowała tego typu leki? A może któraś miała do czynienia z tą bakterią?

Super, że nasze grono się powiększa ❤️
Podczytujące mamuśki śmiało dołączajcie, w grupie raźniej 😊

Witam się i ja. Bardzo czekałam na wątek wrześniowy. Sama nie miałam odwagi.. wciąż jeszcze nie wierzę.

Test zrobiłam w dniu spodziewanej miesiączki, czyli 28.12. Piękne 2 kreski. Szok. 11 lat temu urodziłam córkę, ciąża zagrożona, większość spędziłam w szpitalu. Urodziłam w 35tc. Po dwóch latach postanowiliśmy postarac się o drugie. Udało się w pierwszym cyklu. Niestety ciąża biochemiczna, poroniłam. Od tamtej pory nie udało się. Czyli 9 lat starań. Trochę z lekarzem. Od 5 lat już odpuściliśmy. Ostatnio zaczęliśmy rozmawiać o adopcji albo o pomocy profesor, która polecają mi koleżanki z pracy. Ale najpierw w planie było wykończenie domu i przeprowadzka.. wstępnie chcemy w wakacje się wprowadzić.
Jakoś przed świętami koleżanka w pracy coś wspaniała w rozmowie, :"gdybyś była teraz w ciąży...", Później w święta tak mi się śledzi chciało, choć od pierwszej ciąży ich nie jadłam. No i odruch wymiotny przy myciu zębów. Piersi stały się też bardzo tkliwe. Dlatego zrobiłam test😍
Do lekarza jadę 11.01. bety nie mogłam zrobić bo pracowałam 6-14 a pobierają 7-12.
Powiedziałam Naczelnikowi, na ten tydzień wzięłam urlop, ale uświadomiłam też że idę od czwartku na zwolnienie. Nie będę ryzykowała. Może to być nasza jedyna szansa. Szef jest bardzo rodzinny i świetnie przyjął ta informacje. Kazał leżeć i odpoczywać🥰
Poza mężem i kilkoma osobami w pracy nikt nic nie wie.

Termin wypada mi na 2.09

Dziewczyny, co mnie dzisiaj mdli… a słaba jestem, że tylko leżę 🙄
Ja też nie mam siły. Cały tydzień od razu po pracy kładłam się do łóżka. Masakra. Mdłości chyba chwilowo ustały. Ogólnie jestem nie do życia.. ale odbieram to jako pozytywy znak. W ciąży która poroniłam czułam się świetnie. Nic mi nie dolegało.

Dziewczyny a odczuwacie ból podbrzusza, jajnika ? Od kilku dni mam bóle jak na okres, nie są jakieś mocne ale są codziennie. Trochę mnie to martwi ale tłumacze sobie, że to normalne na początku 🙄

Dziewczyny, co mnie dzisiaj mdli… a słaba jestem, że tylko leżę 🙄
Ja wczoraj miałam taki dzień mdliło mnie, byłam głodna ale nic nie mogłam zjeść, brzuch i plecy mnie bolały. Całe szczęście że wczoraj miałam dzień zdalny to co chwilę leżałam. Mam nadzieję że w następnym tygodniu też jakoś dotrwam do piątku. Dziś za to mnie już nie mdli ale wejdę na górę po schodach i zaraz mam zadyszkę. Jedzenie śniadania mnie dzisiaj nawet zmęczyło. 🤣

reklama
Dziewczyny a odczuwacie ból podbrzusza, jajnika ? Od kilku dni mam bóle jak na okres, nie są jakieś mocne ale są codziennie. Trochę mnie to martwi ale tłumacze sobie, że to normalne na początku 🙄

Ja odczuwałam tak do 5tego tygodnia, potem przeszło.
Zrobiłam sobie dziś jajowe z boczkiem i chalka 😂😂 Ale to było dobre!

Dziewczyny a planujecie robić badania nipt z krwi w tej ciąży? Jeśli tak to jakie wybieracie i co was do tego skłoniło?

Do góry