reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2024

reklama
Gratuluję wszystkim dziewczynom po wizytach.
Mi ostatnio dni uciekają przez palce,masakra jak ten czas szybko leci.
I jak już któraś z was napisała, ja również nie mam apetytu. Nawet się cieszę, bo trochę schudne 😂 Ja zajmuję się teraz moja dwulatką w domu więc jest co robić, nie poleżę 🙈
Ooo to ja od braku apetytu i też mam w domu prawie dwulatka. Po pracy od razu odbieram go ze żłobka i cóż, spokoju i leżenia też z nim nie mam 🤣 Jednak pierwsza ciąża to była zupełnie inna bajka, oszczędzałam się, nie dźwigałam, jak chciałam odpocząć to odpoczywałam 😁 Teraz martwi mnie trochę, że podnoszę takiego klocka niemal 13 kg, ale nic z tym nie zrobię 🤷

Dziewczyny czy wy chodzicie do pracy? Nie chcę Wam się spać? Ja ledwo wytrzymuje, ziewam cały czas, ledwo na oczy patrzę... 🙄 Zaraz sobie kawę zrobię póki mnie nie odrzuciło. I właśnie dzisiaj doszły mi mdłości 🥴 a jeszcze 4 godziny ponad 😪
Ja w zasadzie nie mam większych objawów. Czasami pokłuje mnie któryś z jajników albo ból brzucha jak przed okresem. Niekiedy mnie zemdli i jestem nieco bardziej śpiąca. Aż szczerze mówiąc mnie to martwi 🥲

Ooo to ja od braku apetytu i też mam w domu prawie dwulatka. Po pracy od razu odbieram go ze żłobka i cóż, spokoju i leżenia też z nim nie mam 🤣 Jednak pierwsza ciąża to była zupełnie inna bajka, oszczędzałam się, nie dźwigałam, jak chciałam odpocząć to odpoczywałam 😁 Teraz martwi mnie trochę, że podnoszę takiego klocka niemal 13 kg, ale nic z tym nie zrobię 🤷
Właśnie, najgorzej z tym dźwiganiem. Moja już też waży 12 kg więc jest co dźwigać 😁 Ostatnio byłam z nią na spacerze i w połowie stwierdziła że chce na ręce i co tu teraz zrobić 🙈 Ale staram się właśnie jak najmniej nosić.

Nie wiem jak wy dziewczyny, ale ja muszę jechać na zakupy po większe staniki bo niestety piersi już się zrobiły większe 😂 i ja mam cały czas wrażliwe kurcze. Też tak macie ?

To mi to wygląda na kontrolę zleconą ze strony pracodawcy. ZUS weryfikuje czy ci się takie zwolnienie należy. Miałaś na pieńku z przełożonymi? Może to u was standardowa procedura, że l4 ciążowe są kontrolowane.
Nie mam na pieńku właśnie i dla tego zastanawiam się skąd ta kontrola w poprzedniej ciąży nie miałam nic takiego. Zobaczymy co mi powiedzą. Jeden dzień stresu przez ZUS a na drugi dzień stres przed wizytą

reklama
Właśnie, najgorzej z tym dźwiganiem. Moja już też waży 12 kg więc jest co dźwigać 😁 Ostatnio byłam z nią na spacerze i w połowie stwierdziła że chce na ręce i co tu teraz zrobić 🙈 Ale staram się właśnie jak najmniej nosić.

Nie wiem jak wy dziewczyny, ale ja muszę jechać na zakupy po większe staniki bo niestety piersi już się zrobiły większe 😂 i ja mam cały czas wrażliwe kurcze. Też tak macie ?
Mi już widać brzuch 😱 serio, nawet mój mąż mi zwrócił uwagę, że nie wierzy w to co widzi. I teraz rano mam dylemat, w co się ubrać do pracy 😜

Do góry