reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2024

Musiał pracodawca zgłosić, że ZUS tak szybko na kontrolę idzie bo przez pierwsze ileś tam dni płaci pracodawca chorobowe. A może w innej kwestii ta wizyta? Ogólnie to ZUS nie zapowiada wizyt bo wtedy wszyscy grzecznie leżeliby w łóżeczkach. U mnie byli w pierwszej ciąży gdzieś w 6 miesiącu, akurat mnie nie było w domu 😏

I jak to rozwiązałaś? Jak uzasadniłaś nieobecność? Bo jeszcze luz jak lekarz czy wizyta w aptece. Gorzej jak np. spacer. Jeszcze podważą zasadność wyjścia w tej kwestii..

reklama
Co do pracy to pracuję, ale jest ciężko, czekam z niecierpliwością kiedy będę po wizycie, usłyszę bicie serca i idę na L4. Mam taką pracę, że zupełnie nie są to warunki dla ciężarnej. Dodatkowo pierwszą ciążę miałam powikłaną różnymi chorobami, więc teraz nie spodziewam się lepszej sytuacji.
W ogóle apetytu nie mam, co normalnie dużo jem 🤷

Odebrałam wynik wczorajszej bety, wynosi 715 na 4+1 tc. Mam nadzieję, że to dobra wartość, widełki laboratorium są bardzo rozbieżne i podane dla 1-10 tygodnia. Jutro powtórka. Zapisałam się też do innego lekarzach na wcześniejszą wizytę, więc idę 06.02.

Ja pracuję na dużym kompie i do tego dwa monitory i tablet więc nie byłoby szans zdalnie. Ale na innych stanowiskach wiem, że pracują.

To mój niemaz ma też dwa monitory i tablet, plus macbooka i sobie z drugiego pokoju też zdalnie pracuje. Tylko on ma firmę jednorozec z Katpwic i mu wszystko przysłali. Ja musze na swoim laptopie pracować 😂

Coś jest z tymi erotycznymi snami w ciąży 🤣
Ale wydaje mi się że w naszym przypadku to przez naszą wstrzemięźliwość, bo jakoś się boję w tym 1 trymestrze. Boję się jakichś otarć, nie daj Boże pojawiła by się krew (a jeszcze acard i heparynę biorę więc mogłoby lecieć jak ze 🐷) i już czarny scenariusz gotowy. A wy jak do tego podchodzicie? Korzystacie czy jednak póki co się wstrzymujecie?
My się do pierwszej wizyty wstrzymalisny. A na wizycie dostałam zakaz, więc lipa.. choć mi się tryb matka włączyl i wszystko poza dzieckiem jest mało ważne..
Jestem ledwo co tydzień na zwolnieniu a już wysłali mi kontrolę z zusu na 01.02 a lekarz 02.02 😐
O kurde. Listem Cię poinformowali?

reklama
Musiał pracodawca zgłosić, że ZUS tak szybko na kontrolę idzie bo przez pierwsze ileś tam dni płaci pracodawca chorobowe. Ogólnie to ZUS nie zapowiada wizyt bo wtedy wszyscy grzecznie leżeliby w łóżeczkach. U mnie byli w pierwszej ciąży gdzieś w 6 miesiącu, akurat mnie nie było w domu 😏
Ja mam do nich jechać z badaniami tak napisali na wezwaniu

Do góry