reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2024

reklama
A co Cię martwi?
Tak, robiłam rok temu usg, i w sumie wypadałoby powtórzyć
Napisałam wczoraj, ze mam mnóstwo torbieli, poszerzone przewody mlekowe, węzły chłonne odczynowe, mikrozwapnienia, ale najgorzej że lekarz znalazł jedna zmiana która jest unaczyniona i jego zdaniem do biopsji. Ostatnio robiłam USG pod koniec 2022 i wtedy też wyszły różne zmiany, więc wykonałam mammografię, która nie wykazała złośliwych zmian i tyle. A teraz powtórzyłam USG i jest gorzej. A mammografii w ciąży nie można zrobić. Jutro idę do kolejnego lekarza na USG po druga opinie.

Ja szczerze mówiąc nigdy nie byłam na usg piersi. W tym roku mam 28 lat i jak na cytologię i do ginekologa chodzę regularnie tak ta kwestia została jakoś z boku…

Ja już po wizycie, wszystko w porządku, bąbel ma już 16,5mm i ładnie bije serduszko :)
Zdjęcie z nfz wyraźne jak nie wiem 😂

Załączniki

• 9f2b3b23-3a56-4542-93d4-bf9880460bd0.jpeg
    9f2b3b23-3a56-4542-93d4-bf9880460bd0.jpeg
    56,5 KB · Wyświetleń: 88
Ja już po wizycie, wszystko w porządku, bąbel ma już 16,5mm i ładnie bije serduszko :)
Zdjęcie z nfz wyraźne jak nie wiem 😂

Gratuluję! Bąbel rośnie ❤️
Btw. Obraz z USG kojarzy mi się z tą emojka 🗿
🤣🤣

Ja mam jutro wizytę i zastanawiam się jak mój konik morski będzie wyglądał 😁
Plus dzisiaj naszły mnie myśli - lekarz na NFZ nie wie o tej mojej mutacji, nie wiem czemu mu nie powiedziałam - wyleciało mi to z głowy. Tym samym nie wie że chodzę prywatne i mam heparynę. I tak do mnie doszło - jak przyjdzie do badań przez brzuch - to już raczej tego nie ukryje.
Nie wiem teraz jak jutro mu o tym powiedzieć 🤦🏻‍♀️

Gratuluję! Bąbel rośnie ❤️
Btw. Obraz z USG kojarzy mi się z tą emojka 🗿
🤣🤣

Ja mam jutro wizytę i zastanawiam się jak mój konik morski będzie wyglądał 😁
Plus dzisiaj naszły mnie myśli - lekarz na NFZ nie wie o tej mojej mutacji, nie wiem czemu mu nie powiedziałam - wyleciało mi to z głowy. Tym samym nie wie że chodzę prywatne i mam heparynę. I tak do mnie doszło - jak przyjdzie do badań przez brzuch - to już raczej tego nie ukryje.
Nie wiem teraz jak jutro mu o tym powiedzieć 🤦🏻‍♀️

Ja bym normalnie powiedziała. Dziś też mówiłam, że chodzę prywatnie I nic nie powiedział. Zlecił badania i tyle. Nie masz się co bać, w końcu odprowadzasz składki i należy ci się opieka na NFZ chociażby dla tych badań krwi

reklama
Dziewczyny czy wy chodzicie do pracy? Nie chcę Wam się spać? Ja ledwo wytrzymuje, ziewam cały czas, ledwo na oczy patrzę... 🙄 Zaraz sobie kawę zrobię póki mnie nie odrzuciło. I właśnie dzisiaj doszły mi mdłości 🥴 a jeszcze 4 godziny ponad 😪
Jest ciężko ale jeszcze chwilę trzeba pociągnąć :D

Do góry