reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2024

reklama
Co do pracy to pracuję, ale jest ciężko, czekam z niecierpliwością kiedy będę po wizycie, usłyszę bicie serca i idę na L4. Mam taką pracę, że zupełnie nie są to warunki dla ciężarnej. Dodatkowo pierwszą ciążę miałam powikłaną różnymi chorobami, więc teraz nie spodziewam się lepszej sytuacji.
W ogóle apetytu nie mam, co normalnie dużo jem 🤷

Odebrałam wynik wczorajszej bety, wynosi 715 na 4+1 tc. Mam nadzieję, że to dobra wartość, widełki laboratorium są bardzo rozbieżne i podane dla 1-10 tygodnia. Jutro powtórka. Zapisałam się też do innego lekarzach na wcześniejszą wizytę, więc idę 06.02.
Jak nie ma warunków dla ciężarnych to wiadomo. A co do bety to tylko przyrost powie prawdę 😏 na ten moment termin określa się tylko z om.

To mój niemaz ma też dwa monitory i tablet, plus macbooka i sobie z drugiego pokoju też zdalnie pracuje. Tylko on ma firmę jednorozec z Katpwic i mu wszystko przysłali. Ja musze na swoim laptopie pracować 😂
Aaa no tak..zapomniałam, że u mnie system hybrydowy więc nie zainwestowaliby w dodatkowego kompa 🙄 tak stricte zdalnie to u nas nie ma nikogo a pracuje 2100 osób ponad 🤣

Źle napisałam bo nie kontrolę a wezwanie do ZUS-U z historią choroby

To mi to wygląda na kontrolę zleconą ze strony pracodawcy. ZUS weryfikuje czy ci się takie zwolnienie należy. Miałaś na pieńku z przełożonymi? Może to u was standardowa procedura, że l4 ciążowe są kontrolowane.

Dziewczyny czy wy chodzicie do pracy? Nie chcę Wam się spać? Ja ledwo wytrzymuje, ziewam cały czas, ledwo na oczy patrzę... 🙄 Zaraz sobie kawę zrobię póki mnie nie odrzuciło. I właśnie dzisiaj doszły mi mdłości 🥴 a jeszcze 4 godziny ponad 😪
Ja jestem na zwolnieniu przez torbiel. Potem biorę urlop, a później zobaczę jak się będę czuć - nic nie planuje. Ogólnie nie mam żadnych mdłości, senności, dziś nawet piersi mniej opuchnięte. Ale obecność tej torbieli sprawia, że czuje się 'chora'.

Napisałam dziś do Aniaslu z prośbą o utworzenie wątku. Ba pewno tam trzeba było chyba dodać dwóch moderatorów, więc na zaś pytam czy któraś jest chętna 😁
Excited Season 3 GIF by The Simpsons

Chociaż tak se strachem, ale co tam!

reklama
Gratuluję wszystkim dziewczynom po wizytach.
Mi ostatnio dni uciekają przez palce,masakra jak ten czas szybko leci.
I jak już któraś z was napisała, ja również nie mam apetytu. Nawet się cieszę, bo trochę schudne 😂 Ja zajmuję się teraz moja dwulatką w domu więc jest co robić, nie poleżę 🙈

Do góry