reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2024

Coś jest z tymi erotycznymi snami w ciąży 🤣
Ale wydaje mi się że w naszym przypadku to przez naszą wstrzemięźliwość, bo jakoś się boję w tym 1 trymestrze. Boję się jakichś otarć, nie daj Boże pojawiła by się krew (a jeszcze acard i heparynę biorę więc mogłoby lecieć jak ze 🐷) i już czarny scenariusz gotowy. A wy jak do tego podchodzicie? Korzystacie czy jednak póki co się wstrzymujecie?

My korzystamy bo w ciąży szczytowanie u mnie jest milion razy przyjemniejsze niż bez ciąży 😂 I jak mnie nie męczą mdłości to latam za moim po domu 😂

reklama
Dziewczyny czy wy chodzicie do pracy? Nie chcę Wam się spać? Ja ledwo wytrzymuje, ziewam cały czas, ledwo na oczy patrzę... 🙄 Zaraz sobie kawę zrobię póki mnie nie odrzuciło. I właśnie dzisiaj doszły mi mdłości 🥴 a jeszcze 4 godziny ponad 😪

Ja jestem na zwolnieniu ciążowym. Lekarz sam je zasugerował przez te moje straszne, prawie całodobowe nudności, słabe spanie, ból brzucha że nie mogłam funkcjonować jak siedziałam dłużej niż 2h i pojawiające się wymioty. Po każdym dniu w pracy (mam siedzącą przy komputerze) czułam się jak gowno. Już o pracy pod presją czasu i stresu nie wspominając.
I też się zastanawiam co będzie w razie kontroli? Mam udowodnić że wymiotuję? Nie wiem.

Dziewczyny czy wy chodzicie do pracy? Nie chcę Wam się spać? Ja ledwo wytrzymuje, ziewam cały czas, ledwo na oczy patrzę... 🙄 Zaraz sobie kawę zrobię póki mnie nie odrzuciło. I właśnie dzisiaj doszły mi mdłości 🥴 a jeszcze 4 godziny ponad 😪

Ja chodzę ale pracuje zdalnie, więc jak mnie morzylo w ciągu dnia to odchodziłam od kompa i robiłam sobie drzemkę po prostu

Tak, ciążowe po 3 stratach lekarz stwierdził żebym nie szła już do pracy a pracuje na magazynie firma ma około 80 osób
Musiał pracodawca zgłosić, że ZUS tak szybko na kontrolę idzie bo przez pierwsze ileś tam dni płaci pracodawca chorobowe. Ogólnie to ZUS nie zapowiada wizyt bo wtedy wszyscy grzecznie leżeliby w łóżeczkach. U mnie byli w pierwszej ciąży gdzieś w 6 miesiącu, akurat mnie nie było w domu 😏

reklama
Do góry