reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2023

Jak będziecie potrzebować to walcie śmiało, jestem freakiem fotelikowym 😂
o to ja z pozycji totalnej osoby zielonej mam pytania. Czy da się dobrać fotelik bez konsultacji w sklepie? Czy rzeczywiście lepiej jechać do sklepu niech wymierzą dokładnie i zapłacić więcej niż przez Internet?
Drugie pytanie : bezpieczniej jest wozić dziecko tyłem? wiem, że są duże sporo co do tego, ale nigdy nie pamiętam którą stroną lepiej :D

reklama
o to ja z pozycji totalnej osoby zielonej mam pytania. Czy da się dobrać fotelik bez konsultacji w sklepie? Czy rzeczywiście lepiej jechać do sklepu niech wymierzą dokładnie i zapłacić więcej niż przez Internet?
Drugie pytanie : bezpieczniej jest wozić dziecko tyłem? wiem, że są duże sporo co do tego, ale nigdy nie pamiętam którą stroną lepiej :D
Możesz iść do sklepu ale zamówić możesz z neta ;) ja tak robię. Robię konsultacje itp. Moja przyjaciółka również tak robi. Nawet się pytałam faceta czy mogę tak zrobić. Tylko trzeba znać dokładną nazwę fotelika.

a możesz powiedzieć przy jakim TSH masz włączone leczenie? Bo u mnie sytuacja wyglada tak, ze cała pierwsza ciąże bym pod okien endokrynologa i stale miałam zwiększana dawke, aż doszłam do około 90 eutyroxu na koncu. Ale po ciąży wszystko wróciło do normy, córce tez badałam tarczyce po szpitalu i teraz na roczek i ma wzorowe wyniki.

A teraz ja mam TSH 2.67 i moja pani doktor mówi, ze w sumie zmieniły się normy od stycznia i w pierwszym trymestrze są widełki do 3.14 ale mój wynik mimo wszystko wydaje mi się wysoki. No i się zastanawiam czy prosić ja o leki czy nie panikować?😀
Ja się orientowałam w normach tarczycy, przy okazji tego, ze miałam podejrzenie cukrzycy, a tam trzeba też kontrolować TSH. I jest tak, ze norma polska jest 3,14, ale normy według innych krajów Unii Europejskiej wszystkie są do 2,50, więc tylko nasze są jakieś takie wyjątkowo wysokie ;) Możesz zawsze powtórzyć jeszcze raz wyniki za tydzień czy dwa, tym bardziej, ze już miałaś w pierwszej ciąży problemy z tarczycą.

a możesz powiedzieć przy jakim TSH masz włączone leczenie? Bo u mnie sytuacja wyglada tak, ze cała pierwsza ciąże bym pod okien endokrynologa i stale miałam zwiększana dawke, aż doszłam do około 90 eutyroxu na koncu. Ale po ciąży wszystko wróciło do normy, córce tez badałam tarczyce po szpitalu i teraz na roczek i ma wzorowe wyniki.

A teraz ja mam TSH 2.67 i moja pani doktor mówi, ze w sumie zmieniły się normy od stycznia i w pierwszym trymestrze są widełki do 3.14 ale mój wynik mimo wszystko wydaje mi się wysoki. No i się zastanawiam czy prosić ja o leki czy nie panikować?😀
Ja jeszcze przed ciążą zeszłam na Euthyroxie 50 do TSH 1,3. W ciąży mi podskoczyło do 2,62 i endo zadecydowała, że to jednak trochę za wysoko i już mi zbija większą dawką.
A Twoja doktorka wie, że w poprzedniej ciąży Ci rosło? Kiedy masz kolejną kontrolę? Ja bym na Twoim miejscu zrobiła niedługo kolejne badanie i zobaczyła czy nie wzrasta :)

Kobietki potrzebuje porady pisałam ostatnio tutaj trafiłam alarmowo tydzień temu do ginekologa z śluzem brązowym wyszło że ciąża młodsza 10 dni ale moje @ bardzo nieregularne z USG wyszło 5 tc i 5 dni pęcherzyk ciążowy na miejscu i żółtkowy również. Teraz pytanie 25.01 mam umówioną wizytę u innego gin czy jest możliwość jak pójdę że będzie zarodek i serduszko?
Dodaje zdjęcie USG co myślicie ?
IMG_20230118_153210368~3.jpg

Ja jeszcze przed ciążą zeszłam na Euthyroxie 50 do TSH 1,3. W ciąży mi podskoczyło do 2,62 i endo zadecydowała, że to jednak trochę za wysoko i już mi zbija większą dawką.
A Twoja doktorka wie, że w poprzedniej ciąży Ci rosło? Kiedy masz kolejną kontrolę? Ja bym na Twoim miejscu zrobiła niedługo kolejne badanie i zobaczyła czy nie wzrasta :)
no właśnie wszystko wie, bo prowadziła mnie poprzednią cieze🙈 właśnie zrobię tak jak mówicie z @melodyP, za tydzień powtórzę badania i zobaczę.
Dzięki dziewczyny:)

reklama
Do góry