reklama
Ja miałam badany kilka razy, bo jestem po poronieniu, a niskie wartości progesteronu mogą powodować straty. W pierwszej ciąży nie miałam badanego w ogóle. A nie dostałaś skierowania teraz na badania od lekarza tych do 10 tygodnia? Bo możesz zawsze sobie dorobić przy okazji innych badań nawet prywatnie dołożyć, bo on chyba nie kosztuje dużoKurcze czytam że sporo dziewczyn bada sobie progesteron. Myślicie ze powinnam zrobić sobie czy nie nakręcać sie i poczekać do wizyty 20.01?
Przypomnę że byłam 10.01 i miałam tylko pęcherzyk i betę 2420 i oceniono na 5+4
Jovi
Fanka BB :)
To moja pierwsza ciąża..ustarana i brałam duphaston od 18-28 dnia cyklu ale na ten moment wizytę u swojej mam dopiero 20.01. Byłam na nfz wcześniej to babka nie była zbyt uprzejmą, wręcz pozbawiająca nadzieji że trzeba teraz czekać bo to TYLKO pęcherzyk. Dla mnie to aż ! Bo jest nadzieja.. ze chociaż jestem droznaJa miałam badany kilka razy, bo jestem po poronieniu, a niskie wartości progesteronu mogą powodować straty. W pierwszej ciąży nie miałam badanego w ogóle. A nie dostałaś skierowania teraz na badania od lekarza tych do 10 tygodnia? Bo możesz zawsze sobie dorobić przy okazji innych badań nawet prywatnie dołożyć, bo on chyba nie kosztuje dużo
Mama23?????
A w ktorym tygodniu bylas na 1 usg ?Hej dziewczyny ja mam USG na 16.01 (poniedziałek) strasznie się stresuje bo wcześniej nie było widać pęcherzyka ciążowego jak myślicie mogła być wczesna ciąża ???
Bedzie dobrze !!! Pamietaj zeby dac Nam znac
No to daje znać:
Badania z odstępem 48h:
Beta z 13 277 na 23 290, wiec gitarka
Ale progesteron znowu w dół, teraz z 15,5 na 14,5..
Jestem po konsultacji z ginem i dostalam luteine dopochwowo..
mała mama
W 5 TC ale powiedział mi że może jest ciąża wczesna bo mam cykle nieregularneA w ktorym tygodniu bylas na 1 usg ?
Z jednej strony lepiej sie nie nakręcać, bo progesteron to nie wyznacznik, ale powinien rosnąć (co mi gin dzisiaj potwierdził) i z drugiej strony dzięki badaniom jest możliwa reakcja w razie czego..Kurcze czytam że sporo dziewczyn bada sobie progesteron. Myślicie ze powinnam zrobić sobie czy nie nakręcać sie i poczekać do wizyty 20.01?
Przypomnę że byłam 10.01 i miałam tylko pęcherzyk i betę 2420 i oceniono na 5+4
Mama23?????
To u mnie w 5 bylo widac mini pecherzyk ale to taki tyci tyci wiec sie nie przejmuj . W poniedzialek napewno juz bedzie pecherzyk I zarodekW 5 TC ale powiedział mi że może jest ciąża wczesna bo mam cykle nieregularne
reklama
mała mama
Mam nadzieję . Wydaje mi się że jest wczesna ciąża , w poprzedniej byłam później u lekarza ale to fakt teraz te testy szybciej wychodzą pozytywne mi 4 dni przed @ ale nie ma się chyba co nakręcać . Napiszę w poniedziałek co i jakTo u mnie w 5 bylo widac mini pecherzyk ale to taki tyci tyci wiec sie nie przejmuj . W poniedzialek napewno juz bedzie pecherzyk I zarodek