reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2023

Część, nieśmiało do Was dołączam. Przeczytałam calutki wątek, ale nie miałam odwagi nic napisać. Mam 28 lat i jestem z Torunia. Dzisiaj z terminu OM wypada mi 6+0, termin na 8.09. To moja druga ciąża, pierwszą, o którą staraliśmy się rok, straciłam w sierpniu (brak zarodka). Teraz czekam na pierwszą wizytę u lekarza na początku lutego i jakoś nie umiem się cieszyć. W pierwszej ciąży beta przyrastał normalnie, ale progesteron był bardzo niski - najpierw 6, potem urósł do 11. W tej ciąży beta na tym samym etapie była znacznie wyższa a progesteron wynosił 21 co mnie trochę uspokoiło, ale spełni będę spokojna chyba dopiero jak na własne oczy zobaczę zarodek z bijącym serduszkiem.
Cześć!
Jak progesteron teraz w normie i beta przyrasta to nie ma co się stresować na zapas ;) chociaż wiadomo, ze ten lęk po poprzedniej stracie zawsze zostaje. Ja przy pierwszej ciąży też już wybierałam imię, powiedziałam wszystkim dookoła, odbieraliśmy akurat mieszkanie, wiec był pokój szykowany pod dziecko i niestety strata. Teraz podchodzę z mocnym dystansem i wiem, ze różnie może być, ale mam nadzieję, że po następnym usg już będzie mi łatwiej.

reklama
Myśle że tak. Ja mam pierwsza wizytę we wtorek i to już będzie 8+0
Wiec badania będę robić na początku lutego.
Ważne żeby się z tymi badaniami wirusowymi wyrobić w pierwszym trymestrze.
Dokładnie! Ja mam dopiero prywatnie na 7 tydzień ustaloną, ale to tylko dlatego że chce wyjechać tydzien później do Sopotu 😅 a 31.01. Idę na nfz, może uda mi się pierwsze badania na nfz zrobić byleby nie płacić 🤣

jaka, jaka? Lil masti? 😂😂😂
Tak, dokładnie ta. Tak się zastanawiałam jak ona to zrobiła, ze 2 miesiące temu walczyła w klatce, a teraz już ma brzuszek na sesji ciążowej, a okazuje się, ze jest w tym samym tygodniu co ja :D dlatego wolę wiedzieć wcześniej jeżeli to ktoś z forum to może w końcu kogoś sławnego będę znała :D

Tak, dokładnie ta. Tak się zastanawiałam jak ona to zrobiła, ze 2 miesiące temu walczyła w klatce, a teraz już ma brzuszek na sesji ciążowej, a okazuje się, ze jest w tym samym tygodniu co ja :D dlatego wolę wiedzieć wcześniej jeżeli to ktoś z forum to może w końcu kogoś sławnego będę znała :D
Jak dla mnie to są wzdęcia a nie brzuszek ciążowy ;) No i zauważ, że ona potwierdziła ciążę w grudniu, a sesje robiła całkiem niedawno. Ona mnie rozśmiesza. 😂
Życzę jej powodzenia, ale żeby już robić sesje to nie skomentuje 😅 przynajmniej ma na pamiątkę zdjęcia z wzdeciami 😂

Ja też dziś czekam na bete i odliczam.. trochę cykam, ale wierzę, ze będzie dobrze - podbrzusze boli, cycki bolą, troche mi niedobrze - to musi być dobrze :)
Zrobiłam tez progesteron, żeby zobaczyć czy cos sie zmienia, ale gin powiedział, że tym sie nie martwić, ze pojdzie w gorę później, jak ciąża "podrośnie".

reklama
Jak dla mnie to są wzdęcia a nie brzuszek ciążowy ;) No i zauważ, że ona potwierdziła ciążę w grudniu, a sesje robiła całkiem niedawno. Ona mnie rozśmiesza. 😂
Życzę jej powodzenia, ale żeby już robić sesje to nie skomentuje 😅 przynajmniej ma na pamiątkę zdjęcia z wzdeciami 😂
Tez dzisiaj ją obczajałam na insta 😅 ja rodzicom nie chce jeszcze mówić, a ona już cały świat poinformowała? Przecież to taka wczesna ciąża…

Do góry