reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2023

Część, nieśmiało do Was dołączam. Przeczytałam calutki wątek, ale nie miałam odwagi nic napisać. Mam 28 lat i jestem z Torunia. Dzisiaj z terminu OM wypada mi 6+0, termin na 8.09. To moja druga ciąża, pierwszą, o którą staraliśmy się rok, straciłam w sierpniu (brak zarodka). Teraz czekam na pierwszą wizytę u lekarza na początku lutego i jakoś nie umiem się cieszyć. W pierwszej ciąży beta przyrastał normalnie, ale progesteron był bardzo niski - najpierw 6, potem urósł do 11. W tej ciąży beta na tym samym etapie była znacznie wyższa a progesteron wynosił 21 co mnie trochę uspokoiło, ale spełni będę spokojna chyba dopiero jak na własne oczy zobaczę zarodek z bijącym serduszkiem.
Cześć!
Jak progesteron teraz w normie i beta przyrasta to nie ma co się stresować na zapas ;) chociaż wiadomo, ze ten lęk po poprzedniej stracie zawsze zostaje. Ja przy pierwszej ciąży też już wybierałam imię, powiedziałam wszystkim dookoła, odbieraliśmy akurat mieszkanie, wiec był pokój szykowany pod dziecko i niestety strata. Teraz podchodzę z mocnym dystansem i wiem, ze różnie może być, ale mam nadzieję, że po następnym usg już będzie mi łatwiej.

reklama
Myśle że tak. Ja mam pierwsza wizytę we wtorek i to już będzie 8+0
Wiec badania będę robić na początku lutego.
Ważne żeby się z tymi badaniami wirusowymi wyrobić w pierwszym trymestrze.
Dokładnie! Ja mam dopiero prywatnie na 7 tydzień ustaloną, ale to tylko dlatego że chce wyjechać tydzien później do Sopotu 😅 a 31.01. Idę na nfz, może uda mi się pierwsze badania na nfz zrobić byleby nie płacić 🤣

jaka, jaka? Lil masti? 😂😂😂
Tak, dokładnie ta. Tak się zastanawiałam jak ona to zrobiła, ze 2 miesiące temu walczyła w klatce, a teraz już ma brzuszek na sesji ciążowej, a okazuje się, ze jest w tym samym tygodniu co ja :D dlatego wolę wiedzieć wcześniej jeżeli to ktoś z forum to może w końcu kogoś sławnego będę znała :D

Tak, dokładnie ta. Tak się zastanawiałam jak ona to zrobiła, ze 2 miesiące temu walczyła w klatce, a teraz już ma brzuszek na sesji ciążowej, a okazuje się, ze jest w tym samym tygodniu co ja :D dlatego wolę wiedzieć wcześniej jeżeli to ktoś z forum to może w końcu kogoś sławnego będę znała :D
Jak dla mnie to są wzdęcia a nie brzuszek ciążowy ;) No i zauważ, że ona potwierdziła ciążę w grudniu, a sesje robiła całkiem niedawno. Ona mnie rozśmiesza. 😂
Życzę jej powodzenia, ale żeby już robić sesje to nie skomentuje 😅 przynajmniej ma na pamiątkę zdjęcia z wzdeciami 😂

Ja też dziś czekam na bete i odliczam.. trochę cykam, ale wierzę, ze będzie dobrze - podbrzusze boli, cycki bolą, troche mi niedobrze - to musi być dobrze :)
Zrobiłam tez progesteron, żeby zobaczyć czy cos sie zmienia, ale gin powiedział, że tym sie nie martwić, ze pojdzie w gorę później, jak ciąża "podrośnie".

reklama
Jak dla mnie to są wzdęcia a nie brzuszek ciążowy ;) No i zauważ, że ona potwierdziła ciążę w grudniu, a sesje robiła całkiem niedawno. Ona mnie rozśmiesza. 😂
Życzę jej powodzenia, ale żeby już robić sesje to nie skomentuje 😅 przynajmniej ma na pamiątkę zdjęcia z wzdeciami 😂
Tez dzisiaj ją obczajałam na insta 😅 ja rodzicom nie chce jeszcze mówić, a ona już cały świat poinformowała? Przecież to taka wczesna ciąża…

Do góry