reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2023

U was tez taka droga beta ? Ja placilam dzisiaj 63 zl i bylam w szoku. Po jakim czasie mialyscie wynik ? Mi powiedzieli ze do 8 godzin na internecie powinien byc . Ale narazie jak wiem o ciazy tylko z testow plytkowych to strasznie mi sie dluzy ,tez tak mialyscie ?

reklama
U was tez taka droga beta ? Ja placilam dzisiaj 63 zl i bylam w szoku. Po jakim czasie mialyscie wynik ? Mi powiedzieli ze do 8 godzin na internecie powinien byc . Ale narazie jak wiem o ciazy tylko z testow plytkowych to strasznie mi sie dluzy ,tez tak mialyscie ?
Ja coś koło 56 zł, ale wyniki robiłam około 16 a wieczorem już był wynik :)

42zl, popołudniu/wieczorem będzie wynik

a jakie miałaś glikemie na czczo? bo mi też wyszła ciut powyżej normy 93 i niestety się kwalifikuję do ogtt 😬
Najpierw dzień przed planowanym okresem miałam 94, następnie sobie powtórzyłam tydzień później i wyszła 93, więc dalej podniesiona. A dzisiaj przy pierwszym oznaczeniu krwi pobierali mi też z palca czy nie mam za wysokiej i czy mogą mi podać roztwór glukozy i wyszło 84 czyli w normie. Czekam na całe wyniki wieczorem. Na pocieszenie powiem Ci, ze naczytałam się jaki okropny roztwór glukozy i jak kobiety wymiotują po nim, a dla mnie był całkiem dobry :D odbijało mi się później i mdliło to prawda, ale mnie mdli od kilku dni, więc norma...

Ja co prawda robiłam tym razem ze skierowania, ale sprawdziłam ceny teraz i w diagnostyce u mnie kosztuje 36 zł, a w luxmedzie 33 zł

Najpierw dzień przed planowanym okresem miałam 94, następnie sobie powtórzyłam tydzień później i wyszła 93, więc dalej podniesiona. A dzisiaj przy pierwszym oznaczeniu krwi pobierali mi też z palca czy nie mam za wysokiej i czy mogą mi podać roztwór glukozy i wyszło 84 czyli w normie. Czekam na całe wyniki wieczorem. Na pocieszenie powiem Ci, ze naczytałam się jaki okropny roztwór glukozy i jak kobiety wymiotują po nim, a dla mnie był całkiem dobry :D odbijało mi się później i mdliło to prawda, ale mnie mdli od kilku dni, więc norma...
Podziwiam Cię że wypiłaś ta glukozę 😨😨😨ja to w ogóle mi nie przeszła od razu był paw do umywalki bo była najbliżej i nie zrobiłam tego badania 😁😉

Podziwiam Cię że wypiłaś ta glukozę 😨😨😨ja to w ogóle mi nie przeszła od razu był paw do umywalki bo była najbliżej i nie zrobiłam tego badania 😁😉
A w którym tygodniu robiłaś? Ja teraz jestem na samym początku, bo zaczynam 7 tydzień, a normalnie wykonuje się później, wiec może od tego zależy :D plus ja od września miałam dietę w związku z kiepskimi wynikami męża i tam jedliśmy bardzo mało cukru, dosłownie jadłam 1 kawałek ciasta na 2 tygodnie, więc teraz to nawet mi smakowało, że jakieś słodkie w końcu czuję :D

A w którym tygodniu robiłaś? Ja teraz jestem na samym początku, bo zaczynam 7 tydzień, a normalnie wykonuje się później, wiec może od tego zależy :D plus ja od września miałam dietę w związku z kiepskimi wynikami męża i tam jedliśmy bardzo mało cukru, dosłownie jadłam 1 kawałek ciasta na 2 tygodnie, więc teraz to nawet mi smakowało, że jakieś słodkie w końcu czuję :D
Ja w tej ciąży nie piłam jeszcze bo u lekarza nie byłam mam na 27 😉 a wcześniej nie było szans wypić tego bo cofało mnie we wcześniejszej ciąży 😁😁😁

reklama
Do góry