reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2023

reklama
Kiedy dokładnie pojawiły Wam się jakieś objawy? W którym tc. Ja mam dzisiaj 5+2 i nic, ale to chyba za wcześnie. Nie pamiętam kiedy z córką się pojawiły (ból piersi, gorszy trądzik i brak apetytu wieczorem) ale pamiętam że w 9tc już było po objawach bo panikowałam że w jeden dzień wszystko się skończyło 😅
Mnie się mdłości zaczęły jakoś z początkiem 6 tygodnia. Od tego czasu cały czas. Rano, po południu, wieczorem. Wstręt do jedzenia, bo jak patrzę lub myślę o nim to 🤢 Dziś pierwszy raz wzięło mnie na wymioty. Piersi bolą mnie trochę, ale nie tak jak w poprzedniej. Nie mam wyczulonego węchu. Moim głównym objawem są mdłości i senność :) dzisiaj 7+4 :)

Kiedy dokładnie pojawiły Wam się jakieś objawy? W którym tc. Ja mam dzisiaj 5+2 i nic, ale to chyba za wcześnie. Nie pamiętam kiedy z córką się pojawiły (ból piersi, gorszy trądzik i brak apetytu wieczorem) ale pamiętam że w 9tc już było po objawach bo panikowałam że w jeden dzień wszystko się skończyło 😅
A czy możesz powiedzieć jak to było z tym trądzikiem? Ustąpił jeszcze w trakcie ciąży lub po?
Trochę się obawiam tej kwestii, bo moja cera nigdy nie była jakaś szczególnie łatwa w obsłudze - jako nastolatka miałam trądzik, wyleczyłam go Izotekiem, ale odkąd rok temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne to zawsze przed okresem zauważałam większe tłuszczenie się skóry (i włosów), no i pojawiały mi się jakieś niespodzianki. Teraz od paru dni widzę u siebie nagłe pogorszenie stanu cery, a większość dermokosmetyków których używałam nie można stosować w ciąży :/

Mi ciężko powiedzieć, bo sam początek byłam przeziębiona i nie wiedziałam czy to ciąża czy choroba powoduje objawy. Na początku na pewno jeszcze pierwszy tydzień mogłam jeść normalnie tylko byłam senna. W 6 tygodniu zaczęło mi wszystko śmierdzieć i też nie mogę nic jeść dalej, bo mnie odrzuca, szczególnie od mięsa. Piersi mnie bolą cały czas. Z nowych dziwnych objawów to zauważałam od kilku dni, ze moje ślinianki oszalały i produkują jakieś niezliczone ilości śliny. Czasem boli podbrzusze, czasem głowa.
Więc ja to chyba mam wszystkie objawy ciążowe oprócz wymiotów :D A jestem teraz w 8 +2

A czy możesz powiedzieć jak to było z tym trądzikiem? Ustąpił jeszcze w trakcie ciąży lub po?
Trochę się obawiam tej kwestii, bo moja cera nigdy nie była jakaś szczególnie łatwa w obsłudze - jako nastolatka miałam trądzik, wyleczyłam go Izotekiem, ale odkąd rok temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne to zawsze przed okresem zauważałam większe tłuszczenie się skóry (i włosów), no i pojawiały mi się jakieś niespodzianki. Teraz od paru dni widzę u siebie nagłe pogorszenie stanu cery, a większość dermokosmetyków których używałam nie można stosować w ciąży :/
O! Cera i włosy mi się też strasznie pogorszyły. Co chwile mi cos wyskakuje :/ i włosy maaaaasakra.. mam takie siano - a długi czas stosowałam świadomą pielęgnację włosów, więc kosmetyków mam pełno.. teraz nic nie pomaga. Są okropne i szybko się przetłuszczają. Ogólnie mam wrażenie, że źle wyglądam xd

U mnie tez cera i włosy to masakra. Włosy określiłabym jako przetłuszczające się siano a cera… cóż. Trądziku nigdy nie miałam ale na policzkach wyskakują pryszcze 😕 skóra jest sucha pomimo, ze nawadnianiam się więcej.
Z innych objawów: częściej oddaję mocz, rzadziej to drugie. Odrzuca mnie od jedzenia i coś na wzór mdłości miewam. Na piątkowej, pierwszej wizycie będę niby 8+0 według OM, ale wydaje mi się, ze ciąża jest młodsza. Zobaczymy.

Ból piersi w około 3+5, od 4 doszły nudności przy jeździe autem, teraz 6+5 i migrena, osłabienie, nudności od 13-23 niezależnie od posiłku, rano jak zjem o 6 to nie mam 😅
Ale każdy początek ciąży był inny, dwie poprzednie łagodniejsze, może to w końcu dobry objaw 🙏

Dziewczy, ogarnia któras normy progesteronu w ciąży? W czwartek miałam 11, dziś badałam i jest 11.80 🤔 czy taki niski jest ok? Przewinęły mi się gdzieś wyniki innych dziewczyn i one w cyklu miały po 30 i więcej. Zaczynam się martwić tym bardziej że do lekarza mam dopiero 06.02

reklama
Dzień dobry, jeśli chcecie mieć dział zamknięty, poproszę o info na priva. Pozdrawiam ciepło aś.

Do góry