reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2023

reklama
No to różnica 3-4 dni 😍 to może u mnie będzie szansa na serduszko 6+5 :D już się nie mogę doczekać!
@liska_94 te nasze późne terminy będą nas zżerały z ciekawości 🤣
Z córką byłam właśnie jakoś 6+4 albo 6+5 i było serduszko <3 A tydzień wcześniej byłam na nfz żeby mieć badania za darmo i lekarka nie widziała jeszcze serduszka, co prawda sama przyznała że aparat jest beznadziejny ale tydzień stresu miałam. Dobrze doczytałam że masz 7-mio miesięczne bobo? Jak widzisz taką różnicę wieku? U mnie będzie 2,5 roku i się boję że to mało, córka była takim lajtowym niemowlaczkiem i ze spaniem i z zachowaniem, a jak miała ok 1,5 roku się mega się wszystko pospuło, spanie okresami jest dramat, tylko na ręce i na ręce, nie zajmie się sobą sama już w ogóle, pójść z nią gdziekolwiek bez wózka to jest udręka, nie chce iść za ręke, ucieka, kładzie się na chodniku. Więc ciężko mi sobie wyobrazić jeszcze mnie z tym wszystkim z brzuchem a potem z maluszkiem, ma dziewczyna 8 miesięcy żeby się ogarnąć 🤣
🤣

Dziewczyny a ja mam do Was pytanie szczególnie do tych, które już były w ciąży. Czy wasz partner chodził z Wami na usg? I jeżeli tak to od którego tygodnia? I czy pierwsze prenatalne jest wykonywane już przez powłoki brzuszne czy dopochwowo?
Ja miałam pierwsze prenatalne pół na pół przez brzuch i przezpochwowo. Mąż był ze mną tylko na jednym usg w 14 tc, trochę po znajomości bo była pandemia i nie można było z osobą towarzyszącą. Został zawołany tylko na samo usg i tak się zestresował, że nic na ekranie nie zobaczył 😂

Z córką byłam właśnie jakoś 6+4 albo 6+5 i było serduszko <3 A tydzień wcześniej byłam na nfz żeby mieć badania za darmo i lekarka nie widziała jeszcze serduszka, co prawda sama przyznała że aparat jest beznadziejny ale tydzień stresu miałam. Dobrze doczytałam że masz 7-mio miesięczne bobo? Jak widzisz taką różnicę wieku? U mnie będzie 2,5 roku i się boję że to mało, córka była takim lajtowym niemowlaczkiem i ze spaniem i z zachowaniem, a jak miała ok 1,5 roku się mega się wszystko pospuło, spanie okresami jest dramat, tylko na ręce i na ręce, nie zajmie się sobą sama już w ogóle, pójść z nią gdziekolwiek bez wózka to jest udręka, nie chce iść za ręke, ucieka, kładzie się na chodniku. Więc ciężko mi sobie wyobrazić jeszcze mnie z tym wszystkim z brzuchem a potem z maluszkiem, ma dziewczyna 8 miesięcy żeby się ogarnąć 🤣
🤣
O to jest szansa że moja na 1,5 roku się poprawi 🤣🤣🤣

🤣
Wiem ze komentarz nie do mnie ale chcialam napisac ze cie rozumiem . Moja ma teraz 15 miesiecy . Maly diabel normalnie ,na rece czesto chce ,palcem pokazuje na wszystko zeby jej dac , spacery to tez udreka w wozku na poczatku ok a pozniej chce wyjsc I to samo co u ciebie nie da sie z nia isc ,reki nie da ,ona musi sama I zaraz gleba bo najciekawiej chodzic po trawie a nie po chodniku a do 9 miesiaca dziecko jak aniolek ,spala ladnie ,plakala tylko jak cos dolegalo ,przysypiala ladnie noce a pozniej to tak jak napisalam wyzej . Tez licze ze do czasu porodu bedzie lepiej bedzie miala wtedy 23 miesiace

Wiem ze komentarz nie do mnie ale chcialam napisac ze cie rozumiem . Moja ma teraz 15 miesiecy . Maly diabel normalnie ,na rece czesto chce ,palcem pokazuje na wszystko zeby jej dac , spacery to tez udreka w wozku na poczatku ok a pozniej chce wyjsc I to samo co u ciebie nie da sie z nia isc ,reki nie da ,ona musi sama I zaraz gleba bo najciekawiej chodzic po trawie a nie po chodniku a do 9 miesiaca dziecko jak aniolek ,spala ladnie ,plakala tylko jak cos dolegalo ,przysypiala ladnie noce a pozniej to tak jak napisalam wyzej . Tez licze ze do czasu porodu bedzie lepiej bedzie miala wtedy 23 miesiace
Haha to nie jestem sama :D U nas identycznie jak piszesz - od 9 miesiąca zaczęło się psuć spanie, a ok 18 m cała reszta 😆

A zapomnialam dodac ze jestesmy jeszcze na etapie wspinaczek . Oczy dookola glowy ,na sofy I krzesla caly czas wchodzi . Spadla 2 razy ,nauczylo ja to cos ? Po 10 min znowu byla na krzesle .

reklama
Na wizycie 5+5 było coś widać już ? ;)
W 5 tygodniu był pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy i echo zarodka 2 mm. Tylko bicia serca nie było.
Teraz w 7+4 zarodek 1,3 mm, więc już duży chłop :D Ja też myślałam, ze kartę ciąży dostaje się dopiero po 7 tygodniu jak widać serduszko :p Tym bardziej, ze w poprzedniej ciąży poszłam w 7 i okazało się, ze prawdopodobnie się nie rozwija zarodek to powiedziała mi, ze karty ciąży nie wydaje tylko zobaczymy za tydzień jak na kontroli

Do góry