reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2023

To zależy czy masz IgG czy igM podwyższone. Moim zdaniem lepiej dla Ciebie, ze przeszłaś w młodości to są mniejsze szanse, ze złapiesz w ciąży ;) Ja nie mam żadnych przeciwciał czyli nigdy nie przeszłam i mam fobię na punkcie mycia wszystkich warzyw, zmieniania desek, jeszcze jak nie miałam zwolnienia i byłam w pracy, a pracuję ze zwierzętami to też się było to dla mnie stresujące.
No to zrozumiale . To jedno mam w normie wiec chyba jest ok . Ja w poprzedniej ciazy dowiedzialam sie dopiero ze przeszlam ,nawet nie mialam pojecia ze moglam .

reklama
Wczoraj był jakiś problem z diagnostyka nie mogłam odczytać wyników myslalam ze dostanie szału... :/ ale wyniki są:
12.01 12 767.5 po 96h
16.01 26 348,8
Myślę że w normie, choć zastanawiam się czy nie za mało coś... Teraz chodzie na badania morfologii, proga i bety 2x w tygodniu. Pon i czw.
A po co badasz betę i prog nadal?

Witam! 🤰🤰

Trzymamy kciuki za dzisiejsze wizyty! ✌️☻️

@Otylia. - wizyta 17.01.
@MamaKrzysia19 - wizyta 17.01.
@Natka0 - wizyta 17.01.
@tamagotchi - wizyta 17.01.

@Mama23????? - wizyta 18.01.
@melodyP - wizyta 18.01.
@Śnieżka1990 - wizyta 19.01.
@Joanna939 - wizyta 19.01.
@Marta_322332 - wizyta 19.01.
@Mama.Grzesia - wizyta 20.01.
@Martaxd - wizyta 23.01.
@Agu-23 - wizyta 24.01.
@Andzia155 - wizyta 24.01.
@mamamama34 - wizyta 25.01.
@Cns432 - wizyta 25.01.
@mała_mama - wizyta 26.01.
@angeliskax - wizyta 26.01.
@LiliankaKornelka - wizyta 26.01.
@róża92 - wizyta 1.02.
@Lilia92 - wizyta 6.02.
Proszę mnie dopisać na wizytę 06.02 😄
Witam! 🤰🤰

Trzymamy kciuki za dzisiejsze wizyty! ✌️☻️

@Otylia. - wizyta 17.01.
@MamaKrzysia19 - wizyta 17.01.
@Natka0 - wizyta 17.01.
@tamagotchi - wizyta 17.01.

@Mama23????? - wizyta 18.01.
@melodyP - wizyta 18.01.
@Śnieżka1990 - wizyta 19.01.
@Joanna939 - wizyta 19.01.
@Marta_322332 - wizyta 19.01.
@Mama.Grzesia - wizyta 20.01.
@Martaxd - wizyta 23.01.
@Agu-23 - wizyta 24.01.
@Andzia155 - wizyta 24.01.
@mamamama34 - wizyta 25.01.
@Cns432 - wizyta 25.01.
@mała_mama - wizyta 26.01.
@angeliskax - wizyta 26.01.
@LiliankaKornelka - wizyta 26.01.
@róża92 - wizyta 1.02.
@Lilia92 - wizyta 6.02.
Proszę mnie dopisać na 06.02 😄 mam nadzieję że będzie coś już widać, chociaż nie wiem czy wytrzymam do tego czasu. Dziś mam zamiar zrobić bete dla świętego spokoju 😃

A macie dziewczyny jakieś konkretne rzeczy, których nie jecie/ nie pijecie w ciązy? Bo ja już dostaję szału, jak znowu widzę, ze czegoś powinnam unikać, a pózniej sprawdzam i okazuje się, ze wcale nie. Ostatnio tak znalazłam sok marchewkowy, że nie można pić w ciąży, już lament, że wypiłam ostatnio 2 opakowania bo miałam ochotę. Sprawdzam w innych źródłach to okazuje się, ze w ciąży bardzo wskazany :D Tak samo łosoś albo wątróbka też widziałam różne zakazy i nakazy.

Ja dzisiaj odpuszczam wizytę bo udało mi sie dostać do mojej dr prowadzącej 20/01 także to bezsensu, zwłaszcza ze mam zapalenie pęcherza i lepiej mi będzie w łóżku... Mialyscie zapalenie pecherza? U mnie z nim to jakas zmora! Oczywiscie wyszedł zły posiew moczu i czekam na jakieś niestety pewnie antybiotyki ;(

A macie dziewczyny jakieś konkretne rzeczy, których nie jecie/ nie pijecie w ciązy? Bo ja już dostaję szału, jak znowu widzę, ze czegoś powinnam unikać, a pózniej sprawdzam i okazuje się, ze wcale nie. Ostatnio tak znalazłam sok marchewkowy, że nie można pić w ciąży, już lament, że wypiłam ostatnio 2 opakowania bo miałam ochotę. Sprawdzam w innych źródłach to okazuje się, ze w ciąży bardzo wskazany :D Tak samo łosoś albo wątróbka też widziałam różne zakazy i nakazy.

Ja jak mam ochote to jem / pije, ale faktycznie lepiej było by sie nad tym bardziej zastanowić.
Napewno nie wolno rzeczy surowych - tatar, niedogotowane jajka, i jakis ryb, tylko nie pamietam jakich - takich ktore nogą rtęć zawierac.. i kurczaka z antybiotykami tez nie wolno - wiec najlepiej indyk, ktorego nie da sie nafaszerowac antybiotykiem.
Ze mna lekarz w zasadzie w ogole nie rozmawiał o jedzeniu... musze zapisać na nastepna listę 😆

Ja dzisiaj odpuszczam wizytę bo udało mi sie dostać do mojej dr prowadzącej 20/01 także to bezsensu, zwłaszcza ze mam zapalenie pęcherza i lepiej mi będzie w łóżku... Mialyscie zapalenie pecherza? U mnie z nim to jakas zmora! Oczywiscie wyszedł zły posiew moczu i czekam na jakieś niestety pewnie antybiotyki ;(

Współczuję :( niecierpię miec zapalenia pecherza, a co dopiero w ciazy jak się tyle sika!
Oby Ci się szybko polepszylo!❤

No ja chyba też nic nie będę brała 🙈
Przecież mnie zna i moje bolączki z ostatniej ciąży.
Ale pewnie mnie zruga i powie mówiłam rok, półtora kolejne 🤣
A tu młoda dzisiaj kończy 11 miesięcy a ja zaczynam 9 tydzień 🙈
Mam nadzieje że blizna już ok skoro na poporodowej mowila że w świetnym stanie.

No nie spodziewałam się że załapię od strzała 🤣🤣🤣
No my za drugim cyklem. Też się spodziewalam że trochę więcej nam to zajmie, ale no jesteśmy pozytywnie zaskoczeni. Mąż to nawet dumny jak paw chodzi 😂😂

reklama
nie można jeść surowego mięsa, surowego jajka, surowego ryby, sery pleśniowe.

Reszte mozna w granicach rozsądku np. Kawe raz dziennie, bo nie trzeba z niej całkowicie rezygnować. Rzeczy z których najlepiej zrezygnować od razu to papierosy i alkohol.

Do góry