reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2023

U mnie juz sprawa się wyjasnila - i pomimo zachowania nalezytej higieny, doszlo do infekcji.. juz mam zamieniony na doustny i tabletki dopochwowe na infekcje. Dzis czuje ogromna ulgę, pewnie dzięki szybkiej reakcji - ale zdobycia złotego medalu za panikarstwo jestem coraz blizej 😆😆😆 i juz mam zakaz badania progesteronu, mam zacząc cieszyc sie ciążą 😅
No i chyba dzisiaj powoli do mnie dociera, ze jest serduszko ❤ strasznie już bylam wczoraj zmęczona..

W ogóle.. tez tak macie, ze na wizycie u ginekologa "tracicie głowę"?
Ja to cała potracona jestem.. o polowe rzeczy zapominam zapytać, połowę rzeczy zapomne powiedziec (ostatnio nawet nie powiedzialam, ze mnie cokolwiek boli - piersi, podbrzusze itd.). 😅Wczoraj pytal jak sie czuje, a ja ze dobrze - a ledwo przytomna ze zmeczenia 😆
Jak wczoraj robił USG, i mowil, ze serduszko bije, to ja sie dopytuje, czy napewno i czy to przypadkiem nie moje - bo też bije jak szalone..🤣 no ubaw po pachy ma ze mną.. ja nie wiem co sie ze mną dzieje - przed ciążą bylam taka zorganizowana i poukładana 🤣🤣🤣
Dlatego na wizytę do ginekologa polecam zawsze brać kartkę z pytaniami. Uwierz mi ze dużo lepiej, bo wtedy nie zapomnisz połowy rzeczy wypytać 😊

reklama
U mnie juz sprawa się wyjasnila - i pomimo zachowania nalezytej higieny, doszlo do infekcji.. juz mam zamieniony na doustny i tabletki dopochwowe na infekcje. Dzis czuje ogromna ulgę, pewnie dzięki szybkiej reakcji - ale zdobycia złotego medalu za panikarstwo jestem coraz blizej 😆😆😆 i juz mam zakaz badania progesteronu, mam zacząc cieszyc sie ciążą 😅
No i chyba dzisiaj powoli do mnie dociera, ze jest serduszko ❤ strasznie już bylam wczoraj zmęczona..

W ogóle.. tez tak macie, ze na wizycie u ginekologa "tracicie głowę"?
Ja to cała potracona jestem.. o polowe rzeczy zapominam zapytać, połowę rzeczy zapomne powiedziec (ostatnio nawet nie powiedzialam, ze mnie cokolwiek boli - piersi, podbrzusze itd.). 😅Wczoraj pytal jak sie czuje, a ja ze dobrze - a ledwo przytomna ze zmeczenia 😆
Jak wczoraj robił USG, i mowil, ze serduszko bije, to ja sie dopytuje, czy napewno i czy to przypadkiem nie moje - bo też bije jak szalone..🤣 no ubaw po pachy ma ze mną.. ja nie wiem co sie ze mną dzieje - przed ciążą bylam taka zorganizowana i poukładana 🤣🤣🤣
Podpowiem. Ja sobie zawsze robiłam listę na komputerze i dospisywalam pytania. Przed wizyta drukowalam i dawałam ginekolog 😂
Czasem się pytała skąd ja biorę te pytania 🤣🤣🤣

A ja mam ochote skoczyc z okna spalam tylko 1h
Przykro mi strasznie, ze Cię to spotkało :( Niestety statystyki co do poronień są nieubłagane. Ja w tamtym momencie byłam pod opieką psychoterapeuty. Jakbyś potrzebowała pomocy to wiem też, ze fundacja Ernesta od mamy ginekolog ma dyżury telefoniczne

A dzisiaj przed wizytą normalnie jestem pełna obaw 😞
Boje się jakbym szła na jakiś test.
Wyciągnęłam wczoraj swój segregator z poprzedniej ciąży, wywalilam wszystkie papiery i uznałam że nie wiem co mam zabrać.
Mój się na mnie patrzył i pytał o co chodzi na każde poprzednie badania byłam przygotowana lepiej niż moja ginekolog 😂🤣
Teraz nie wiem. Mam jakieś zaćmienie umysłu. 😝

Podpowiem. Ja sobie zawsze robiłam listę na komputerze i dospisywalam pytania. Przed wizyta drukowalam i dawałam ginekolog 😂
Czasem się pytała skąd ja biorę te pytania 🤣🤣🤣
Na pierwszej wizycie mialam taka liste.. ale tak sie zakrecilam, ze dopiero po przyjściu do domu zdalam sobie sprawę, ze kilka punktów ominęłam 😆 Moze i dobrze, przynajmniej biore to na "raty" i dozuje te pytania 🤣

U mnie nie ma tragedi tam minimalnie cos podwyzszone ale ogolnie wedlug mnie wszystko okej . No I wyszlo mi znow toxoplazmoza 34,26 . Ale w poprzedniej ciazy mialam podobny wynik I ginekolog wtedy mowil ze to oznacza ze poprostu kiedys przechodzilam
To zależy czy masz IgG czy igM podwyższone. Moim zdaniem lepiej dla Ciebie, ze przeszłaś w młodości to są mniejsze szanse, ze złapiesz w ciąży ;) Ja nie mam żadnych przeciwciał czyli nigdy nie przeszłam i mam fobię na punkcie mycia wszystkich warzyw, zmieniania desek, jeszcze jak nie miałam zwolnienia i byłam w pracy, a pracuję ze zwierzętami to też się było to dla mnie stresujące.

A dzisiaj przed wizytą normalnie jestem pełna obaw 😞
Boje się jakbym szła na jakiś test.
Wyciągnęłam wczoraj swój segregator z poprzedniej ciąży, wywalilam wszystkie papiery i uznałam że nie wiem co mam zabrać.
Mój się na mnie patrzył i pytał o co chodzi na każde poprzednie badania byłam przygotowana lepiej niż moja ginekolog 😂🤣
Teraz nie wiem. Mam jakieś zaćmienie umysłu. 😝

Czyli tez Cie dopadlo 😁
Ja na pierwsza wizyte wziełam cala teczke ze wszystkimi badaniami.. nawet sprzed 10 lat.. 🤣🤣🤣 mąż sie za głowę łapał, ale stwierdzil, ze lepiej sie nie bedzie wtrącać 🤭

reklama
Czyli tez Cie dopadlo 😁
Ja na pierwsza wizyte wziełam cala teczke ze wszystkimi badaniami.. nawet sprzed 10 lat.. 🤣🤣🤣 mąż sie za głowę łapał, ale stwierdzil, ze lepiej sie nie bedzie wtrącać 🤭
Dopadło i to ze zdwojoną siłą 😂
I teraz nie wiem brać wszystko czy tylko coś 😂 ale co 🙈
W sumie to ona powinna mieć wszystko u siebie w komputerze 🤣

Do góry