reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2022

Ja bym chciała, ale w ostatniej pracy straciłam ciąże w końcówce 13 tygodnia i wszyscy w firmie wiedzieli. Gratulowali, a ja leżałam w szpitalu już bez serduszka. Nie wytrzymałam tego psychicznie 🤷‍♀️
Pracuje w małej firmie, 3 osoby ze mną i to raczej w przyjaznej atmosferze, więc jak coś jest nie tak to i tak dziewczyny się dowiedzą. W ostatniej ciąży miałam pusty pęcherzyk, najpierw 3 dni w szpitalu, potem 2 tyg. Chorobowego, więc i tak o wszystkim wiedziały

reklama
U mnie jeśli będę mogła pracować tylko zdalnie to mogę do końca czerwca, akurat od lipca wraca koleżanka z macierzyńskiego więc idealnie by się tu wszystko spięło 😉 myślę że raczej problemu by nie zrobili bo ciągle możemy z domu jak np źle się czujemy czy dziecko chore.

Dziewczyny tak podpytam :)
Kiedy planujecie iść na L4? A może już jesteście? Może ktoś ma pracę biurową?
Ja akurat taką mam i chciałabym jak najdłużej, ale nie wiem czy dam radę. Dopiero co zmieniłam pracę i niedawno podpisałam umowę i tak sie stało, że akurat trafił się dzidziuś. Chciałabym przwpracować jak najdłużej, bo też nie chce wyjść na taką, co przychodzi i zaraz zachodzi w ciążę i idzie. Chociaż z drugiej strony nie wiem ile wytrzymam 🤷‍♀️
Jak to jest z Wami?

Również praca biurowa, stres na poziomie niskim, w gorących terminach ciut większy. Obecnie lekkie plamienie, ale ginekolog również nie kazała leżeć, mimo, że dwie wcześniejsze ciąże utracone. W moim przypadku oba puste jaja, więc jeśli ponownie ma się przytrafić to leżeniem nic nie zmienię.
L4 w sumie uzależnię od stanu zdrowia, o poprzednich starałam się nie mówić, co prawda o drugiej wspomniałam dopiero jak miałam już ustalony termin zabiegu. Nie żałuję, że wcześniej nie mówiłam, bo jestem typem, który lepiej przeszedl przez to bez poklepywania po ramieniu. Ale każda z nas jest inna :)

Cześć dziewczyny, u mnie 6+3, czuję się okropnie od wczoraj, strasznie mnie mdli i robi mi się słabo Plus częste sikanie 🤷‍♀️
A wy jak się czujecie ? 😊
Ja bym spała cały dzień, na początku myślałam, że to od przybicia i tego że muszę leżeć ale po prostu mnie odcina. Jestem nieprzytomna mogłabym spać cały czas w dzień.
Dodatkowo cały czas mi się chce pić. Piersi trochę bolą, ale w granicach normy.
I coraz częściej czuje delikatne mdłości ale nie są mocne. Gdybym jakoś mocno się nie wczuwała w organizm to pewnie ich bym nie zauważyła. U mnie dziś 6+4

Ja bym spała cały dzień, na początku myślałam, że to od przybicia i tego że muszę leżeć ale po prostu mnie odcina. Jestem nieprzytomna mogłabym spać cały czas w dzień.
Dodatkowo cały czas mi się chce pić. Piersi trochę bolą, ale w granicach normy.
I coraz częściej czuje delikatne mdłości ale nie są mocne. Gdybym jakoś mocno się nie wczuwała w organizm to pewnie ich bym nie zauważyła. U mnie dziś 6+4
Dobrze że siedzę w domu na zwolnieniu, naprawdę nie dałabym rady pracować 🤷‍♀️

Ja już na L4.
Praca fizyczna po 10h.
Cała zmiana na nogach
4 tygodnie dniowek na 4 tygodnie nocek

Dzisiaj w nocy miałam taką migrenę, że zaczęłam wymiotować z bólu. Macie jakieś pomysły co wtedy można robić?
Wzięłam 2x paracetamol ale po kilku minutach już go wydaliłam
Ponoc wypicie litra wody w niedlugim okresie czasu pomaga
Też miałam cukrzycę brałam insulinę, ale ja pozniej non stop chudłam na diecie cukrzycowej i finalnie na koniec ciąży miałam +9kg😉
Mierzysz sobie teraz cukry? U mnie ciągle powyżej 100 rano 🙈
Muszę zacząć, ciągle zapominam 🙈

reklama
Dziewczyny mam wyniki - BETA 4810 w 5 tygodniu to dobrze, czy nie? :O muszę powtórzyć badanie czy dopiero po wizycie u lekarza?
Kwas foliowy mnie martwi, mam 4,3 a norma to 3-20 .... Eh, już się stresuję

Do góry