reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2022

reklama
Chciałabym pracować do połowy/końca maja, ale to zależy od tego jak będę się czuła. A szefowej planuję powiedzieć po pierwszym USG, żeby mogła zacząć szukać kogoś na zastępstwo
Ja bym chciała, ale w ostatniej pracy straciłam ciąże w końcówce 13 tygodnia i wszyscy w firmie wiedzieli. Gratulowali, a ja leżałam w szpitalu już bez serduszka. Nie wytrzymałam tego psychicznie 🤷‍♀️

Dziewczyny tak podpytam :)
Kiedy planujecie iść na L4? A może już jesteście? Może ktoś ma pracę biurową?
Ja akurat taką mam i chciałabym jak najdłużej, ale nie wiem czy dam radę. Dopiero co zmieniłam pracę i niedawno podpisałam umowę i tak sie stało, że akurat trafił się dzidziuś. Chciałabym przwpracować jak najdłużej, bo też nie chce wyjść na taką, co przychodzi i zaraz zachodzi w ciążę i idzie. Chociaż z drugiej strony nie wiem ile wytrzymam 🤷‍♀️
Jak to jest z Wami?
Ja mam z tym problem właśnie, bo do pracy wróciłam 2 miesiące temu😇 i nie wiem jak podejść do sprawy, wróciłam na inne stanowisko i właśnie teraz mam typową biurową pracę, wręcz nudną, ale z drugiej strony gdybym juz poszła na "wolne" lepiej bym wyszla finansowo...No normalnie tez sie stresuje całą sytuacją, ja tu powiedzieć w ogóle, ze znowu jestem w ciąży...echh

Mam to samo, siedzę właśnie w pracy. Kupiłam sobie ciastka z ziarnami i podjadam, nie mogę dopuścić do głodu bo będzie źle 😅 A pierwsze co dzisiaj zrobiłam jak wstałam to zjadłam śniadanie i dużo pije. Ehh, mam nadzieje że nie zacznę szybko tyć 😊
Ja pamiętam, że w ciąży z synem na 1 usg prenatalnym około 12 tyg.mialam juz 5kg na plusie a potem to poszło oo, cukrzyca i finalnie 32 kg na plusie,prawie dojechałam do setki😁

Ja pamiętam, że w ciąży z synem na 1 usg prenatalnym około 12 tyg.mialam juz 5kg na plusie a potem to poszło oo, cukrzyca i finalnie 32 kg na plusie,prawie dojechałam do setki😁
Tez mialam cukrzyce i moja gin powiedziała, że w nastepnej ciazy najprawdopodobniej będę miec od poczatku. Jeden plus że nie powinnam przytyc mega duzo przy dievie cukrzycowej, tylko mam chory żołądek i jedzenie tylu surowych warzyw powoduje mega ból

Dziewczyny tak podpytam :)
Kiedy planujecie iść na L4? A może już jesteście? Może ktoś ma pracę biurową?
Ja akurat taką mam i chciałabym jak najdłużej, ale nie wiem czy dam radę. Dopiero co zmieniłam pracę i niedawno podpisałam umowę i tak sie stało, że akurat trafił się dzidziuś. Chciałabym przwpracować jak najdłużej, bo też nie chce wyjść na taką, co przychodzi i zaraz zachodzi w ciążę i idzie. Chociaż z drugiej strony nie wiem ile wytrzymam 🤷‍♀️
Jak to jest z Wami?
Ja już na L4.
Praca fizyczna po 10h.
Cała zmiana na nogach
4 tygodnie dniowek na 4 tygodnie nocek

Dzisiaj w nocy miałam taką migrenę, że zaczęłam wymiotować z bólu. Macie jakieś pomysły co wtedy można robić?
Wzięłam 2x paracetamol ale po kilku minutach już go wydaliłam

Ja pracuje w galerii handlowej po 12h więc szybko pójdę na l4. Cały czas mam kontakt z duza ilością osób, co podczas pandemii dodatkowo mnie stresuje.

reklama
Tez mialam cukrzyce i moja gin powiedziała, że w nastepnej ciazy najprawdopodobniej będę miec od poczatku. Jeden plus że nie powinnam przytyc mega duzo przy dievie cukrzycowej, tylko mam chory żołądek i jedzenie tylu surowych warzyw powoduje mega ból

Też miałam cukrzycę brałam insulinę, ale ja pozniej non stop chudłam na diecie cukrzycowej i finalnie na koniec ciąży miałam +9kg😉
Mierzysz sobie teraz cukry? U mnie ciągle powyżej 100 rano 🙈

Do góry