reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2022

Dziewcza badacie tylko betę? Czy progesteron też? U mnie mimo że progesteron 50 pojawiły się plamienia u już 😭😭😭 a tak chciałabym tu się rozgościć
Tez zrobiłam orientacyjnie i widzisz nie ma reguły jednak… ja miałam we wtorek zaledwie 13,6 a w piątek już 18,3. Nie mam żadnych plamień i nic mnie nie boli. A dzisiaj 6+2
Ja nie badałam bo nie wiedziałam że warto, eh za 48h czeka mnie powtórka.. A stanie się coś jak zrobię po 72h zamiast 48?
Ja zrobiłam po 72h, czyli wtedy przyrost powinnaś mieć od 114% 😊 ja miałam 6842 a po 72h prawie 19000.
Zbadałam proga dwa razy. Chyba nie ma reguły jeśli chodzi o plamienia ja mam proga 23, a odpukać plamień brak. Niepokoi mnie właśnie, że dosyć niski dopytam na wizycie.
Kurczę to co ja mam powiedzieć 18,3. Mam nadzieje, ze od piątku urósł.. 😞

reklama
Dziewczyny, tak się stresuję tą jutrzejszą wizytą na usg, że głowa mała… ścisk żołądka od rana… boje się znowu dowiedzieć, że coś jest nie tak.
W tej ciąży przyrost ładny, progesteron na poziomie 35, biorę acard i heparynę od samego początku ciazy od bety na poziomie 5…
Wiec jak teraz się nie uda, to ja nie wiem co będę miała zrobić…

Dziewczyny chyba nieśmiało mogę się wpisać :zawstydzona/y: chociaż jeszcze nic nie wiem, dziś poszłam na betę na własną rękę, wczoraj wieczorem zrobiłam test i odrazu 2 kreski, zapomniałam że nie dostałam okresu <nie wiem co mi się dzieje> i dopiero po 2 tygodniach się kapłam, to pewnie koniec 5 a początek 6 tyg. :O myślicie że lecieć do gina? tak mi głupio że tak późno się dowiedziałam :(
"Nie wiem co mi się dzieje"- odpowiedź jest prosta, jesteś w ciąży 😊. Co do lekarza to spokojnie, jeśli chcesz idź już teraz, jeśli nie to poczekaj. Ja czekam gdzieś do 7-8 tyg bo może już będzie ♥️ biło... U mnie 6+1 t.c.

Dziewczyny tak podpytam :)
Kiedy planujecie iść na L4? A może już jesteście? Może ktoś ma pracę biurową?
Ja akurat taką mam i chciałabym jak najdłużej, ale nie wiem czy dam radę. Dopiero co zmieniłam pracę i niedawno podpisałam umowę i tak sie stało, że akurat trafił się dzidziuś. Chciałabym przwpracować jak najdłużej, bo też nie chce wyjść na taką, co przychodzi i zaraz zachodzi w ciążę i idzie. Chociaż z drugiej strony nie wiem ile wytrzymam 🤷‍♀️
Jak to jest z Wami?
Ja mam nadzieję że uda mi się przepracować do końca ciąży. Z tym że lipiec, sierpień mam wolne. W 1szej ciąży poszłam na L4 w połowie 4msca a w kolejnej prawie od razu bo byłam bardzo krótki po poronieniu i moja gin nawet nie chciała slyszec o tym, że nie biorę L4, ale wtedy miałam inna pracę zmianową, na nocki itp... Teraz jeśli wszystko będzie dobrze chce popracować do końca czerwca (odpukać).

Ja już po usg 😊 pęcherzyk ma 2 mm i zagnieździł się w macicy 😊 położna stwierdziła, że te bóle to mogą być od zaparć i od tego, że teraz jelita się przesuwają 😊 zastanawia mnie tylko czy te 2mm to nie za mało. Wychodziło by, że to jakoś 4t 2dni czy 4d?

Załączniki

• f7c047f2-3e3e-438c-abab-d36835c0595d.jpg
    f7c047f2-3e3e-438c-abab-d36835c0595d.jpg
    46,4 KB · Wyświetleń: 78
Dziewczyny, tak się stresuję tą jutrzejszą wizytą na usg, że głowa mała… ścisk żołądka od rana… boje się znowu dowiedzieć, że coś jest nie tak.
W tej ciąży przyrost ładny, progesteron na poziomie 35, biorę acard i heparynę od samego początku ciazy od bety na poziomie 5…
Wiec jak teraz się nie uda, to ja nie wiem co będę miała zrobić…
Też się boję że względu na stratę dość wysoko.. Ja mam wizytę teraz w czwartek.. Doktor powiedziała że powinnyśmy zaczekać normalnie jeszxze tydzień ale ze względu na straty wizyta jest w czwartek i niepokoi mnie ten progesteron ale dojtir mówiła że ok.. Później już nie kazała badać.. Może teraz wyślę mnie na jakieś badania.. Oby. Mnie bolą piersi i lekko podbrzusze jak na miesiączkę

reklama
Ja już po usg 😊 pęcherzyk ma 2 mm i zagnieździł się w macicy 😊 położna stwierdziła, że te bóle to mogą być od zaparć i od tego, że teraz jelita się przesuwają 😊 zastanawia mnie tylko czy te 2mm to nie za mało. Wychodziło by, że to jakoś 4t 2dni czy 4d?
Z ciekawości byłaś na prywatnej, czy na NFZ? Ja w 5 tc poszłam na NFZ i nie dostałam nawet wydruku. Oczywiście był sam pęcherzyk, ale nawet takie bym schowała pod poduszkę 😂
W sumie to nawet nie powiedziała ile ma pęcherzyk tylko tyle, że w macicy i 5tc się zgadza.

Do góry