reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2022

Ja niestety już jestem na L4 z uwagi na te plamienie z 3 stycznia (no i poronienie w tamtym roku). Mam też nakaz odpoczynku i leżenia.
O widzisz, a jaką masz pracę?
Ja miałam silne krwawienie, nie plamienie. Ginekolog mi powiedziała, że leżenie w moim przypadku nie jest wskazane 🤷‍♀️Też poroniłam wcześniejszą ciąże.

reklama
Dziewczyny tak podpytam :)
Kiedy planujecie iść na L4? A może już jesteście? Może ktoś ma pracę biurową?
Ja akurat taką mam i chciałabym jak najdłużej, ale nie wiem czy dam radę. Dopiero co zmieniłam pracę i niedawno podpisałam umowę i tak sie stało, że akurat trafił się dzidziuś. Chciałabym przwpracować jak najdłużej, bo też nie chce wyjść na taką, co przychodzi i zaraz zachodzi w ciążę i idzie. Chociaż z drugiej strony nie wiem ile wytrzymam 🤷‍♀️
Jak to jest z Wami?

Ja mam prace biurowa i mam nadizeje pracowac jak najdluzej :) Jednakze w Holandii przysluguje mi 16 tygodni urlopu macierzynskiego w tym od minimum 4 do maximum 6 tygodni przed porodem, i 10 do 12 tygodni po, wiec calkiem krotko :oops:

2 grudnia, więc kalkulatory pokazują mi datę na 4 września, ale pewnie cc więc pewnie gdzieś końcem sierpnia jeżeli się wszystko ułoży.
Będę śledzić wszystkie 54 strony które przegapiłam :D dam wieczorem znać ile mi beta wyszła :O
Też miałam ostatni okres 2grudnia ale cykle co 28dni wiec termin wychodzi 8.09

Umowiłam się dziś na wizytę, za tydzień we wtorek o 14

Ja akurat taką mam i chciałabym jak najdłużej, ale nie wiem czy dam radę. Dopiero co zmieniłam pracę i niedawno podpisałam umowę i tak sie stało, że akurat trafił się dzidziuś. Chciałabym przwpracować jak najdłużej, bo też nie chce wyjść na taką, co przychodzi i zaraz zachodzi w ciążę i idzie. Chociaż z drugiej strony nie wiem ile wytrzymam 🤷‍♀️
Jak to jest z Wami?
Ja siedzę w biurze, też chciałabym jak najdłużej, może nie do końca ale do maja wstępnie, na ten moment nic mi nie jest, zobaczę jak będzie potem.

Jak to jest z Wami?
Hej, ja mam pierwszą wizytę jutro rano o 9. Na L4 chciałabym iść jak najszybciej, bo mam biurową pracę, ale bardzo stresującą, a już jestem po dwóch niepowodzeniach. Chciałabym sobie w tym okresie oszczędzać stresów, bo na ten moment najważniejsze jest moje zdrowie. Gdybym miała fajną pracę w miłej atmosferze, to pewnie chciałabym jak najdłużej pracować, żeby nie zwariować w domu. :) Ja w tej firmie pracuję już 2 rok i szczerze mówiąc w ogóle bym się nie przejmowała na Twoim miejscu tym, na jaką osobę wyjdziesz... Najważniejsze jak Ty się czujesz z decyzją o pracy i jak to wpływa na ciążę

Dziewczyny, mierzycie lub mierzyłyscie sobie temperatury? Widzicie jakąś zależność? Jestem 2dni przed @ i wciąż mierzę. Po owulacji miałam skok temp do 37 i bóle podbrzusza jak na okres i tak sie trzymało do 6 stycznia ( czyli do 8 dni po owulacji). 6 stycznia mialam spadek 36.9 i plamienie ( tylko dwie krople, rozowa i brazowa nic więcej) ale te bóle podbrzusza zmalały. Później temp wróciła do 37 i rośnie (37.3-37.4). Test robiony 4 dni przed @ ale negatywny. Mam bóle głowy dzisiaj a one nawiedzają mnie na @ i sie obawiam ze chyba tutaj z Wami nie posiedzę jeśli mnie rozbolala glowa... Miałyście podobnie? Bo trace wszystkie nadzieje i juz jestem totalnie nastawiona na @ 😥
Moze te 2 krople krwi to implantacja była.

O widzisz, a jaką masz pracę?
Ja miałam silne krwawienie, nie plamienie. Ginekolog mi powiedziała, że leżenie w moim przypadku nie jest wskazane 🤷‍♀️Też poroniłam wcześniejszą ciąże.
Tez mam pracę przed kompem, ale dość stresującą. Chyba zależy od lekarza 🤷‍♀️
Ja już mam trochę dość siedzenia w domu, ale faktycznie przez pierwsze dni od tego incydentu to bałam się wstać z łóżka wręcz i pójść nawet do łazienki 😿 mam tez przypisaną luteinę. Za tydzień mam wizytę i zobaczymy co dalej będzie.

Dziewczyny, mierzycie lub mierzyłyscie sobie temperatury? Widzicie jakąś zależność? Jestem 2dni przed @ i wciąż mierzę. Po owulacji miałam skok temp do 37 i bóle podbrzusza jak na okres i tak sie trzymało do 6 stycznia ( czyli do 8 dni po owulacji). 6 stycznia mialam spadek 36.9 i plamienie ( tylko dwie krople, rozowa i brazowa nic więcej) ale te bóle podbrzusza zmalały. Później temp wróciła do 37 i rośnie (37.3-37.4). Test robiony 4 dni przed @ ale negatywny. Mam bóle głowy dzisiaj a one nawiedzają mnie na @ i sie obawiam ze chyba tutaj z Wami nie posiedzę jeśli mnie rozbolala glowa... Miałyście podobnie? Bo trace wszystkie nadzieje i juz jestem totalnie nastawiona na @ 😥
U mnie w trakcie implantacji byl spadek temperatury ;) i jesli byl to 6 stycznia to jeszcze moze byc za wczesnie na testy ;) poczekalabym jeszcze do dnia miesiaczki z testem, zeby sie nie zamartwiac :) a i u mnie temperatura okolo 37,10 -37,20, ale normalnie temperature mam dosyc niska :)

Jak to jest z Wami?
Ja mam prace typowo siedzącą, pracuje w sklepie medycznym. Wydaje ortezy, dopasowuje je i różne sprzęty medyczne, przyjmuje zlecenia z NFZ. Spokojnie chciałabym tutaj popracować conajmniej do kwietnia lub maja. Mam tutaj zero stresu. Szef za ten czas musi znaleźć kogoś na moje miejsce. I właśnie umowę mam do końca kwietnia tylko ale chyba przedłuża mi się do dnia porodu? A potem mam jakieś szanse na zasiłek macierzyński? Jeżeli tak to ile on wynosi? Jestem totalnie nie w temacie, z mojej paczki znajomych to ja pierwsza zaszłam w ciąże wiec nie mam się nawet kogo doradzić 😊😊

reklama
Ja mam prace typowo siedzącą, pracuje w sklepie medycznym. Wydaje ortezy, dopasowuje je i różne sprzęty medyczne, przyjmuje zlecenia z NFZ. Spokojnie chciałabym tutaj popracować conajmniej do kwietnia lub maja. Mam tutaj zero stresu. Szef za ten czas musi znaleźć kogoś na moje miejsce. I właśnie umowę mam do końca kwietnia tylko ale chyba przedłuża mi się do dnia porodu? A potem mam jakieś szanse na zasiłek macierzyński? Jeżeli tak to ile on wynosi? Jestem totalnie nie w temacie, z mojej paczki znajomych to ja pierwsza zaszłam w ciąże wiec nie mam się nawet kogo doradzić 😊😊
Tak, musi przedłużyć do dnia porodu :)

Do góry