reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2022

Ja niestety już jestem na L4 z uwagi na te plamienie z 3 stycznia (no i poronienie w tamtym roku). Mam też nakaz odpoczynku i leżenia.
O widzisz, a jaką masz pracę?
Ja miałam silne krwawienie, nie plamienie. Ginekolog mi powiedziała, że leżenie w moim przypadku nie jest wskazane 🤷‍♀️Też poroniłam wcześniejszą ciąże.

reklama
Dziewczyny tak podpytam :)
Kiedy planujecie iść na L4? A może już jesteście? Może ktoś ma pracę biurową?
Ja akurat taką mam i chciałabym jak najdłużej, ale nie wiem czy dam radę. Dopiero co zmieniłam pracę i niedawno podpisałam umowę i tak sie stało, że akurat trafił się dzidziuś. Chciałabym przwpracować jak najdłużej, bo też nie chce wyjść na taką, co przychodzi i zaraz zachodzi w ciążę i idzie. Chociaż z drugiej strony nie wiem ile wytrzymam 🤷‍♀️
Jak to jest z Wami?

Ja mam prace biurowa i mam nadizeje pracowac jak najdluzej :) Jednakze w Holandii przysluguje mi 16 tygodni urlopu macierzynskiego w tym od minimum 4 do maximum 6 tygodni przed porodem, i 10 do 12 tygodni po, wiec calkiem krotko :oops:

2 grudnia, więc kalkulatory pokazują mi datę na 4 września, ale pewnie cc więc pewnie gdzieś końcem sierpnia jeżeli się wszystko ułoży.
Będę śledzić wszystkie 54 strony które przegapiłam :D dam wieczorem znać ile mi beta wyszła :O
Też miałam ostatni okres 2grudnia ale cykle co 28dni wiec termin wychodzi 8.09

Umowiłam się dziś na wizytę, za tydzień we wtorek o 14

Ja akurat taką mam i chciałabym jak najdłużej, ale nie wiem czy dam radę. Dopiero co zmieniłam pracę i niedawno podpisałam umowę i tak sie stało, że akurat trafił się dzidziuś. Chciałabym przwpracować jak najdłużej, bo też nie chce wyjść na taką, co przychodzi i zaraz zachodzi w ciążę i idzie. Chociaż z drugiej strony nie wiem ile wytrzymam 🤷‍♀️
Jak to jest z Wami?
Ja siedzę w biurze, też chciałabym jak najdłużej, może nie do końca ale do maja wstępnie, na ten moment nic mi nie jest, zobaczę jak będzie potem.

Jak to jest z Wami?
Hej, ja mam pierwszą wizytę jutro rano o 9. Na L4 chciałabym iść jak najszybciej, bo mam biurową pracę, ale bardzo stresującą, a już jestem po dwóch niepowodzeniach. Chciałabym sobie w tym okresie oszczędzać stresów, bo na ten moment najważniejsze jest moje zdrowie. Gdybym miała fajną pracę w miłej atmosferze, to pewnie chciałabym jak najdłużej pracować, żeby nie zwariować w domu. :) Ja w tej firmie pracuję już 2 rok i szczerze mówiąc w ogóle bym się nie przejmowała na Twoim miejscu tym, na jaką osobę wyjdziesz... Najważniejsze jak Ty się czujesz z decyzją o pracy i jak to wpływa na ciążę

Dziewczyny, mierzycie lub mierzyłyscie sobie temperatury? Widzicie jakąś zależność? Jestem 2dni przed @ i wciąż mierzę. Po owulacji miałam skok temp do 37 i bóle podbrzusza jak na okres i tak sie trzymało do 6 stycznia ( czyli do 8 dni po owulacji). 6 stycznia mialam spadek 36.9 i plamienie ( tylko dwie krople, rozowa i brazowa nic więcej) ale te bóle podbrzusza zmalały. Później temp wróciła do 37 i rośnie (37.3-37.4). Test robiony 4 dni przed @ ale negatywny. Mam bóle głowy dzisiaj a one nawiedzają mnie na @ i sie obawiam ze chyba tutaj z Wami nie posiedzę jeśli mnie rozbolala glowa... Miałyście podobnie? Bo trace wszystkie nadzieje i juz jestem totalnie nastawiona na @ 😥
Moze te 2 krople krwi to implantacja była.

O widzisz, a jaką masz pracę?
Ja miałam silne krwawienie, nie plamienie. Ginekolog mi powiedziała, że leżenie w moim przypadku nie jest wskazane 🤷‍♀️Też poroniłam wcześniejszą ciąże.
Tez mam pracę przed kompem, ale dość stresującą. Chyba zależy od lekarza 🤷‍♀️
Ja już mam trochę dość siedzenia w domu, ale faktycznie przez pierwsze dni od tego incydentu to bałam się wstać z łóżka wręcz i pójść nawet do łazienki 😿 mam tez przypisaną luteinę. Za tydzień mam wizytę i zobaczymy co dalej będzie.

Dziewczyny, mierzycie lub mierzyłyscie sobie temperatury? Widzicie jakąś zależność? Jestem 2dni przed @ i wciąż mierzę. Po owulacji miałam skok temp do 37 i bóle podbrzusza jak na okres i tak sie trzymało do 6 stycznia ( czyli do 8 dni po owulacji). 6 stycznia mialam spadek 36.9 i plamienie ( tylko dwie krople, rozowa i brazowa nic więcej) ale te bóle podbrzusza zmalały. Później temp wróciła do 37 i rośnie (37.3-37.4). Test robiony 4 dni przed @ ale negatywny. Mam bóle głowy dzisiaj a one nawiedzają mnie na @ i sie obawiam ze chyba tutaj z Wami nie posiedzę jeśli mnie rozbolala glowa... Miałyście podobnie? Bo trace wszystkie nadzieje i juz jestem totalnie nastawiona na @ 😥
U mnie w trakcie implantacji byl spadek temperatury ;) i jesli byl to 6 stycznia to jeszcze moze byc za wczesnie na testy ;) poczekalabym jeszcze do dnia miesiaczki z testem, zeby sie nie zamartwiac :) a i u mnie temperatura okolo 37,10 -37,20, ale normalnie temperature mam dosyc niska :)

Jak to jest z Wami?
Ja mam prace typowo siedzącą, pracuje w sklepie medycznym. Wydaje ortezy, dopasowuje je i różne sprzęty medyczne, przyjmuje zlecenia z NFZ. Spokojnie chciałabym tutaj popracować conajmniej do kwietnia lub maja. Mam tutaj zero stresu. Szef za ten czas musi znaleźć kogoś na moje miejsce. I właśnie umowę mam do końca kwietnia tylko ale chyba przedłuża mi się do dnia porodu? A potem mam jakieś szanse na zasiłek macierzyński? Jeżeli tak to ile on wynosi? Jestem totalnie nie w temacie, z mojej paczki znajomych to ja pierwsza zaszłam w ciąże wiec nie mam się nawet kogo doradzić 😊😊

reklama
Ja mam prace typowo siedzącą, pracuje w sklepie medycznym. Wydaje ortezy, dopasowuje je i różne sprzęty medyczne, przyjmuje zlecenia z NFZ. Spokojnie chciałabym tutaj popracować conajmniej do kwietnia lub maja. Mam tutaj zero stresu. Szef za ten czas musi znaleźć kogoś na moje miejsce. I właśnie umowę mam do końca kwietnia tylko ale chyba przedłuża mi się do dnia porodu? A potem mam jakieś szanse na zasiłek macierzyński? Jeżeli tak to ile on wynosi? Jestem totalnie nie w temacie, z mojej paczki znajomych to ja pierwsza zaszłam w ciąże wiec nie mam się nawet kogo doradzić 😊😊
Tak, musi przedłużyć do dnia porodu :)

Do góry