reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2022

Dziewczyny mam wyniki - BETA 4810 w 5 tygodniu to dobrze, czy nie? :O muszę powtórzyć badanie czy dopiero po wizycie u lekarza?
Kwas foliowy mnie martwi, mam 4,3 a norma to 3-20 .... Eh, już się stresuję
Nie jestem specjalistka ale wynik bety mieści się w widełkach, które miałam na swoim wyniku.

reklama
Dziewczyny mam wyniki - BETA 4810 w 5 tygodniu to dobrze, czy nie? :O muszę powtórzyć badanie czy dopiero po wizycie u lekarza?
Sam dodatni wynik Beta mówi tylko o tym ze jesteś w ciąży. Najważniejszy tak naprawdę jest przyrost po 48h.

Dziewcza badacie tylko betę? Czy progesteron też? U mnie mimo że progesteron 50 pojawiły się plamienia u już 😭😭😭 a tak chciałabym tu się rozgościć
Ja z uwagi na wcześniejsze poronienie badałam również progesteron.
Jeżeli chodzi o plamienia to każde plamienie powinno się konsultować z lekarzem. Sprawdzi pochodzenie plamienia i wdroży leczenie.

Dziewcza badacie tylko betę? Czy progesteron też? U mnie mimo że progesteron 50 pojawiły się plamienia u już 😭😭😭 a tak chciałabym tu się rozgościć
Zbadałam proga dwa razy. Chyba nie ma reguły jeśli chodzi o plamienia ja mam proga 23, a odpukać plamień brak. Niepokoi mnie właśnie, że dosyć niski dopytam na wizycie.

reklama
A jaki kwas łykasz? Nie ogarniam tematu za bardzo, ale chyba są różne formy. Może warto poczytać i zmienić preparat? Któraś z dziewczyn wrzucała link do artykułu z porównaniem preparatów. Na przykładzie Composita Mama DHA widać, że są dwa rodzaje. Łykałam wcześniej Folik i średnio się przyswajał 10/20.

1641827306323.png

Do góry