reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2022

Dziewczyny mam wyniki - BETA 4810 w 5 tygodniu to dobrze, czy nie? :O muszę powtórzyć badanie czy dopiero po wizycie u lekarza?
Kwas foliowy mnie martwi, mam 4,3 a norma to 3-20 .... Eh, już się stresuję
Nie jestem specjalistka ale wynik bety mieści się w widełkach, które miałam na swoim wyniku.

reklama
Dziewczyny mam wyniki - BETA 4810 w 5 tygodniu to dobrze, czy nie? :O muszę powtórzyć badanie czy dopiero po wizycie u lekarza?
Sam dodatni wynik Beta mówi tylko o tym ze jesteś w ciąży. Najważniejszy tak naprawdę jest przyrost po 48h.

Dziewcza badacie tylko betę? Czy progesteron też? U mnie mimo że progesteron 50 pojawiły się plamienia u już 😭😭😭 a tak chciałabym tu się rozgościć
Ja z uwagi na wcześniejsze poronienie badałam również progesteron.
Jeżeli chodzi o plamienia to każde plamienie powinno się konsultować z lekarzem. Sprawdzi pochodzenie plamienia i wdroży leczenie.

Dziewcza badacie tylko betę? Czy progesteron też? U mnie mimo że progesteron 50 pojawiły się plamienia u już 😭😭😭 a tak chciałabym tu się rozgościć
Zbadałam proga dwa razy. Chyba nie ma reguły jeśli chodzi o plamienia ja mam proga 23, a odpukać plamień brak. Niepokoi mnie właśnie, że dosyć niski dopytam na wizycie.

reklama
A jaki kwas łykasz? Nie ogarniam tematu za bardzo, ale chyba są różne formy. Może warto poczytać i zmienić preparat? Któraś z dziewczyn wrzucała link do artykułu z porównaniem preparatów. Na przykładzie Composita Mama DHA widać, że są dwa rodzaje. Łykałam wcześniej Folik i średnio się przyswajał 10/20.

1641827306323.png

Do góry