reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2022

reklama
Witam Was wszystkie i też podzielę się swoją nadzieją i historią.
Jest to moja 3 ciąża, dwie poprzednie zakończone w 9 tc - obie puste jajo; pierwsza całkowicie bezobjawowo, dopiero usg wykazało brak zarodka. Druga już stymulowana, plamienia i krwawienia od 5tyg, w czasie protestów wobec ustawy antyabor i covid usunięta dopiero w 9 tyg.
Obecnie 5t5dz wczoraj potwierdzona, ale jeszcze bez zarodka. Przy pobieraniu cytologii informacja o brązowym plemieniu, więc już stres i nerwy. Zalecenia: duphaston 2x1, zrobienie bety dwukrotnie i w piątek wizyta. Przyznam, że nie chcę myśleć negatywnie, ale to chyba jest silniejsze ode mnie. Niby puste jajo nie powinno się powtarzać, ale po dwukrotnym już chyba weszło w myśli.

Witam Was wszystkie i też podzielę się swoją nadzieją i historią.
Jest to moja 3 ciąża, dwie poprzednie zakończone w 9 tc - obie puste jajo; pierwsza całkowicie bezobjawowo, dopiero usg wykazało brak zarodka. Druga już stymulowana, plamienia i krwawienia od 5tyg, w czasie protestów wobec ustawy antyabor i covid usunięta dopiero w 9 tyg.
Obecnie 5t5dz wczoraj potwierdzona, ale jeszcze bez zarodka. Przy pobieraniu cytologii informacja o brązowym plemieniu, więc już stres i nerwy. Zalecenia: duphaston 2x1, zrobienie bety dwukrotnie i w piątek wizyta. Przyznam, że nie chcę myśleć negatywnie, ale to chyba jest silniejsze ode mnie. Niby puste jajo nie powinno się powtarzać, ale po dwukrotnym już chyba weszło w myśl.

Wiem że łatwiej powiedzieć ale musisz myśleć pozytywnie. Trzymam kciuki ♥️.
To moja 4ta ciąża, jedną też straciłam i mimo tego że mam 2ke zdrowych dzieci to przy każdej okazji sprawdzam czy nie krwawię... Całą ostatnią ciążę to przeżywałam. Także po stracie zawsze zostaje strach z tyłu głowy. Choć nie ma co porównywać obu naszych przypadków.
Jestem z Tobą, wierzę że tym razem będzie dobrze ♥️♥️

Jakie imię dla córki wybraliście? U nas będzie Maksymilian albo Laura, gdybym mogła wybierać sama to byłaby Inga lub Kalina albo Julian 😍😍😍

Ale extra, uwielbiam akcję- imiona! Dzielcie się pomysłami! Ja mam wrażenie, że będzie chłopiec i póki co jedyne co chodzi mi po głowie to również Maksymilian😁😁😁 a gdyby była jednak dziewczynka to na bank Kornelia🥰
Widzę że Maksymilian ma wziecie, ja mam właśnie Maksa :D w kwietniu będzie miał 3 latka. Fajny chłopak, ale bardzo ruchliwy i trochę łobuz, także uważajcie haha ;)

Jaki poziom wit D Ci wyszedł?

Ja badałam w tamtym tygodniu i mam 102. Jest to dużo ponad naszą polską normę, ale dążyłam do takiego poziomu, głównie przez to co teraz się dzieje, a wiadomo że odpowiedni poziom chroni znacznie przed zarazeniem :) Z poziomu 53, do 102 doprowadziłam w 2 miesiące.
Niestety tylko 16,8. Wysoki deficyt. Już zaczęłam brać witaminę D na własną rękę. W poniedziałek wizyta to może dostanę coś więcej.
Może to głupie, ale z imionami się wstrzymuję, żeby nie zapeszyć. Dziewczyny jakie suplementy przyjmujecie?
Ja biorę MamaDHA Premium Plus i Folik.

reklama
A ja mam jakieś jazdy ze snem, których nigdy nie miałam. Nie dość, że wieczorem nie mogę zasnąć, potem budzę się parę razy w nocy, a na koniec nad ranem, ale tak że jest jeszcze za wcześnie i znowu nie mogę zasnąć. A jak dzwoni budzik to się nie mogę zebrać z łóżka.

Do góry