reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2022

U mnie wszyscy, którzy wiedzą o ciąży mówią, że to będzie dziewczynka. Zresztą ja też tak czuję od początku :D już nawet zaczęliśmy się zwracać do brzucha po imieniu. Jeszcze sporo czasu zanim dowiemy się kto tam nam w brzuszkach rośnie ;)
Przy mnie mogą cukierki leżeć, ale i tak nie wezmę. Ale... Żeby dostarczyć magnez kupuje czekolady 90-99% 😃
Co do kawy, piję teraz max 3 na tydzień i żadnej do końca nie dopijam. Wcześniej zaczynałam pracę od kawy.
Jakie imię dla córki wybraliście? U nas będzie Maksymilian albo Laura, gdybym mogła wybierać sama to byłaby Inga lub Kalina albo Julian 😍😍😍

reklama
Ja dziś 6t3d. Co do słodyczy, przed ciążą jadałam ich sporo - moje największe uzależnienie. Teraz staram się jeść mniej, wręcz się ograniczać.
Ale za to szybko robię się głodna, choć i tak nie za wiele mogę zjeść. Także u mnie sporo małych posiłków. Jak się robię głodna to zaczyna mnie mdlić. Po przebudzeniu też czuję delikatne mdłości.

Co do leków to mam luteinę - 1 rano, 2 na wieczór i duphaston 2 razy dziennie.
Za mną też już badania z krwi. Okazało się, że mam dość mocny niedobór witaminy D i trochę się tym martwię.
Jaki poziom wit D Ci wyszedł?

Ja badałam w tamtym tygodniu i mam 102. Jest to dużo ponad naszą polską normę, ale dążyłam do takiego poziomu, głównie przez to co teraz się dzieje, a wiadomo że odpowiedni poziom chroni znacznie przed zarazeniem :) Z poziomu 53, do 102 doprowadziłam w 2 miesiące.

Jakie imię dla córki wybraliście? U nas będzie Maksymilian albo Laura, gdybym mogła wybierać sama to byłaby Inga lub Kalina albo Julian 😍😍😍
My już od roku mamy wybraną Liliankę 😍
Dla chłopaka mielibyśmy duży problem z wyborem, bo w sumie żadne nam się nie podoba ;p
Jednak ten Julian.. Powiem Ci, że ładne 🥰
Laura i Maksymilian też ładne :)

U mnie wszyscy, którzy wiedzą o ciąży mówią, że to będzie dziewczynka. Zresztą ja też tak czuję od początku :D już nawet zaczęliśmy się zwracać do brzucha po imieniu. Jeszcze sporo czasu zanim dowiemy się kto tam nam w brzuszkach rośnie ;)
Przy mnie mogą cukierki leżeć, ale i tak nie wezmę. Ale... Żeby dostarczyć magnez kupuje czekolady 90-99% 😃
Co do kawy, piję teraz max 3 na tydzień i żadnej do końca nie dopijam. Wcześniej zaczynałam pracę od kawy.

Ja od razu założyłam, ze to dziewczynka 😂 Moje top 3 to Pola, Laura i Klara 😍

reklama
Do góry