reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2022

Witam Was wszystkie i też podzielę się swoją nadzieją i historią.
Jest to moja 3 ciąża, dwie poprzednie zakończone w 9 tc - obie puste jajo; pierwsza całkowicie bezobjawowo, dopiero usg wykazało brak zarodka. Druga już stymulowana, plamienia i krwawienia od 5tyg, w czasie protestów wobec ustawy antyabor i covid usunięta dopiero w 9 tyg.
Obecnie 5t5dz wczoraj potwierdzona, ale jeszcze bez zarodka. Przy pobieraniu cytologii informacja o brązowym plemieniu, więc już stres i nerwy. Zalecenia: duphaston 2x1, zrobienie bety dwukrotnie i w piątek wizyta. Przyznam, że nie chcę myśleć negatywnie, ale to chyba jest silniejsze ode mnie. Niby puste jajo nie powinno się powtarzać, ale po dwukrotnym już chyba weszło w myśli.
Kurczę trochę mnie zmartwiłaś, bo wszyscy lekarze, przy pustym pęcherzyku pocieszali mnie, że to się zdarza raz :(

reklama
I oczywiście sfrajerzyłam, bo wczoraj na promocji w Rossmanie dorwałam pregna dha, oczywiście skład przeczytałam dopiero w domu i się okazało, że to sam Dha. Na szczęście w domu mam jeszcze folik, to będę łykać w komplecie, a jak to zużyje to kupie sobie jakiś lepszy zestaw :)

A ja mam jakieś jazdy ze snem, których nigdy nie miałam. Nie dość, że wieczorem nie mogę zasnąć, potem budzę się parę razy w nocy, a na koniec nad ranem, ale tak że jest jeszcze za wcześnie i znowu nie mogę zasnąć. A jak dzwoni budzik to się nie mogę zebrać z łóżka.
Mam podobnie... A jutro do pracy, obawiam się jak to będzie...

A mi znikły objawy , nawet sutki już nie są wrażliwe 😔 pewnie nie będe wrześniową mamą 😣😓😢
Ja na początku żadnych objawów nie miałam. Znan dziewczynę, co prze całą ciążę nawet cyc ją nie bolał.
Ze swojego doświadczenia wiem, że to się po prostu czuje, że serduszko przestało bić. Ja w poprzedniej miałam krwotoki od 8-go tyhodnia. A w 13-tym wstałam rano(to była sobota, pamiętam jak dziś) i mówię do swojego, że dzidziuś nie przetrwał. A on mnie uspokajał, że sobie wkręcam. Niestety, miałam rację ro się czuje.

Ale nie zawsze każdy brak objawów musi oznaczać najgorsze! Są dni, że objawy są, a są że ich nie ma. Głowa do góry ♥️

Ja cała poprzednia ciążę byłam bezobjawowa, ani mdłości, ani zgagi, żadne wymioty, ból piersi chyba też mnie ominął. Generalnie gdyby nie brak miesiączki i późniejsze USG, nie myslalabym że mogę być w ciąży :)
Także zależy to od osoby, jedna przejdzie z całym wachlarzem objawów a inna nie poczuje póki dziecko nie zacznie się ruszać :))

Ja cała poprzednia ciążę byłam bezobjawowa, ani mdłości, ani zgagi, żadne wymioty, ból piersi chyba też mnie ominął. Generalnie gdyby nie brak miesiączki i późniejsze USG, nie myslalabym że mogę być w ciąży :)
Także zależy to od osoby, jedna przejdzie z całym wachlarzem objawów a inna nie poczuje póki dziecko nie zacznie się ruszać :))
Ja nie, ale moja mama i teściowa z objawów to tylko bol w biuście miały, wymioty je całkiem ominęły 😊 mam cicha nadzieje, ze mnie tez 😅

reklama
Do góry