reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2022

Witam :) kolejna nowa dołącza!
Na początek gratulacje dla wszystkich, dla których 2022 okaże się szczęśliwy 🥰 trzymam kciuki za każdą z nas!

Mój pierwszy pozytywny test ciążowy - 24.12.21 (mega blada kreska)
25.12.21 (jeszcze bardziej blada)
27.12.21 miałam już pewność ;)

Aktualnie to 6 tydzień - według jednej Apki 5+0, według drugiej 5+2 (nie wiem skąd te rozbieżności)
Termin porodu według apki to 8.09.2022 :))

Wizyta u ginekologa 11.01, już nie mogę się doczekać.
Beta z 03.01 to 2152, progesteron 25,9.
Jestem tak szczęśliwa, że jeszcze do końca nie dociera to do mnie :D

Aktualnie z oznak ciąży to nabrzmiałe, ciężkie piersi, często się wkurzam o nic tak naprawdę i częste sikanie. Zero mdłości.

Czy na pierwszej wizycie byłyście lub planujecie zabrać swoje drugie połówki? W ogóle czy warto?

reklama
Na początek gratulacje dla wszystkich, dla których 2022 okaże się szczęśliwy 🥰 trzymam kciuki za każdą z nas!

Aktualnie to 6 tydzień - według jednej Apki 5+0, według drugiej 5+2 (nie wiem skąd te rozbieżności)

Aktualnie z oznak ciąży to nabrzmiałe, ciężkie piersi, często się wkurzam o nic tak naprawdę i częste sikanie. Zero mdłości.

Czy na pierwszej wizycie byłyście lub planujecie zabrać swoje drugie połówki? W ogóle czy warto?
Hej! Gratulacje wielkie! ❤️ Nudnych i spokojnych następnych 8msc!

Jeżeli chodzi o pierwsza wizytę to raczej nie ma sensu bo w tym czasie może być mało co widać ☺️ Może być pęcherzyk z ciałkiem żółtym a może już być widoczny zarodek, różnie bywa. Myślę, ze bardziej chyba na późniejszych wizytach już zabranie drugich połówek bedzie miało sens ☺️

Ja idę z narzeczonym, ale trochę mnie przeraża myśl, że mają mi usg dopochwowy robić przy nim 😅 niby nic czego nie widział, ale uczucie trochę głupie 🙃

Poza tym będzie mi raźniej w razie, gdybym czegoś nie zrozumiała😊 mówię po holendersku, ale stres robi swoje 😉

Jesteś bardzo dzielna. Musimy żyć z ta świadomością ze wszystko może się zdarzyć. Właśnie takie jest życie 😢 ale nie zawsze są czarne scenariusze, po burzy zawsze wychodzi słońce 🙂 nam tez się uda to przetrwać. Ja 13 mam wizytę to będę mogła coś więcej powiedzieć ale tez mam gdzieś za uszami ze mogę się zderzyć z ta czarną rzeczywistością.
Trzeba być dobrej myśli a przynajmniej się starać, choć jest bardzo ciężko ☺️ Ja trzymam bardzo mocno za nas wszystkie kciuki, abyśmy naprawdę przez te następne 8msc miały tylko nudę i spokój ❤️

Hej! Gratulacje wielkie! ❤️ Nudnych i spokojnych następnych 8msc!

Jeżeli chodzi o pierwsza wizytę to raczej nie ma sensu bo w tym czasie może być mało co widać ☺️ Może być pęcherzyk z ciałkiem żółtym a może już być widoczny zarodek, różnie bywa. Myślę, ze bardziej chyba na późniejszych wizytach już zabranie drugich połówek bedzie miało sens ☺️
Ja mam nadzieję, że na pierwszym będzie słychać bicie serduszka 😊 u mnie wizyta planowana na 7t5d 😊

Ja idę z narzeczonym, ale trochę mnie przeraża myśl, że mają mi usg dopochwowy robić przy nim 😅 niby nic czego nie widział, ale uczucie trochę głupie 🙃

Poza tym będzie mi raźniej w razie, gdybym czegoś nie zrozumiała😊 mówię po holendersku, ale stres robi swoje 😉
Fakt, uczucie może być głupie, ale oni też chcą z nami to przeżywać :D
Mój mąż chce chce iść ze mną i tak myślę, czy nie lepiej na razie wybić mu to z głowy :p
Mam nadzieję, ze ginekolog nie będzie robić problemu z tego powodu (tym bardziej, że nie jesteśmy szczepieni).

reklama
Właśnie tez się zastanawiałam czy brać męża ze sobą. Ale chyba na pierwsza jeszcze odpuszczę. Potem to już będzie bardziej ciekawsze 🙂🙂 No i w sumie ciekawe czy będzie mógł wejść mimo ze jesteśmy zaszczepieni

Do góry