reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2022

Witam :) kolejna nowa dołącza!
Na początek gratulacje dla wszystkich, dla których 2022 okaże się szczęśliwy 🥰 trzymam kciuki za każdą z nas!

Mój pierwszy pozytywny test ciążowy - 24.12.21 (mega blada kreska)
25.12.21 (jeszcze bardziej blada)
27.12.21 miałam już pewność ;)

Aktualnie to 6 tydzień - według jednej Apki 5+0, według drugiej 5+2 (nie wiem skąd te rozbieżności)
Termin porodu według apki to 8.09.2022 :))

Wizyta u ginekologa 11.01, już nie mogę się doczekać.
Beta z 03.01 to 2152, progesteron 25,9.
Jestem tak szczęśliwa, że jeszcze do końca nie dociera to do mnie :D

Aktualnie z oznak ciąży to nabrzmiałe, ciężkie piersi, często się wkurzam o nic tak naprawdę i częste sikanie. Zero mdłości.

Czy na pierwszej wizycie byłyście lub planujecie zabrać swoje drugie połówki? W ogóle czy warto?

reklama
Na początek gratulacje dla wszystkich, dla których 2022 okaże się szczęśliwy 🥰 trzymam kciuki za każdą z nas!

Aktualnie to 6 tydzień - według jednej Apki 5+0, według drugiej 5+2 (nie wiem skąd te rozbieżności)

Aktualnie z oznak ciąży to nabrzmiałe, ciężkie piersi, często się wkurzam o nic tak naprawdę i częste sikanie. Zero mdłości.

Czy na pierwszej wizycie byłyście lub planujecie zabrać swoje drugie połówki? W ogóle czy warto?
Hej! Gratulacje wielkie! ❤️ Nudnych i spokojnych następnych 8msc!

Jeżeli chodzi o pierwsza wizytę to raczej nie ma sensu bo w tym czasie może być mało co widać ☺️ Może być pęcherzyk z ciałkiem żółtym a może już być widoczny zarodek, różnie bywa. Myślę, ze bardziej chyba na późniejszych wizytach już zabranie drugich połówek bedzie miało sens ☺️

Ja idę z narzeczonym, ale trochę mnie przeraża myśl, że mają mi usg dopochwowy robić przy nim 😅 niby nic czego nie widział, ale uczucie trochę głupie 🙃

Poza tym będzie mi raźniej w razie, gdybym czegoś nie zrozumiała😊 mówię po holendersku, ale stres robi swoje 😉

Jesteś bardzo dzielna. Musimy żyć z ta świadomością ze wszystko może się zdarzyć. Właśnie takie jest życie 😢 ale nie zawsze są czarne scenariusze, po burzy zawsze wychodzi słońce 🙂 nam tez się uda to przetrwać. Ja 13 mam wizytę to będę mogła coś więcej powiedzieć ale tez mam gdzieś za uszami ze mogę się zderzyć z ta czarną rzeczywistością.
Trzeba być dobrej myśli a przynajmniej się starać, choć jest bardzo ciężko ☺️ Ja trzymam bardzo mocno za nas wszystkie kciuki, abyśmy naprawdę przez te następne 8msc miały tylko nudę i spokój ❤️

Hej! Gratulacje wielkie! ❤️ Nudnych i spokojnych następnych 8msc!

Jeżeli chodzi o pierwsza wizytę to raczej nie ma sensu bo w tym czasie może być mało co widać ☺️ Może być pęcherzyk z ciałkiem żółtym a może już być widoczny zarodek, różnie bywa. Myślę, ze bardziej chyba na późniejszych wizytach już zabranie drugich połówek bedzie miało sens ☺️
Ja mam nadzieję, że na pierwszym będzie słychać bicie serduszka 😊 u mnie wizyta planowana na 7t5d 😊

Ja idę z narzeczonym, ale trochę mnie przeraża myśl, że mają mi usg dopochwowy robić przy nim 😅 niby nic czego nie widział, ale uczucie trochę głupie 🙃

Poza tym będzie mi raźniej w razie, gdybym czegoś nie zrozumiała😊 mówię po holendersku, ale stres robi swoje 😉
Fakt, uczucie może być głupie, ale oni też chcą z nami to przeżywać :D
Mój mąż chce chce iść ze mną i tak myślę, czy nie lepiej na razie wybić mu to z głowy :p
Mam nadzieję, ze ginekolog nie będzie robić problemu z tego powodu (tym bardziej, że nie jesteśmy szczepieni).

reklama
Właśnie tez się zastanawiałam czy brać męża ze sobą. Ale chyba na pierwsza jeszcze odpuszczę. Potem to już będzie bardziej ciekawsze 🙂🙂 No i w sumie ciekawe czy będzie mógł wejść mimo ze jesteśmy zaszczepieni

Do góry