reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2022

reklama
Wooow dziewczyny ale się rozpisałyście, aż musiałam nadrobić zaległości 😁 super, że nas tu coraz więcej i że forum jest tak aktywne.

Co do bólu brzucha to też mi się zdarza, takie ciągnięcie. Lekarz powiedział, że to takie bóle wzrostowe..

A no właśnie, bo wczoraj miałam wizytę. Wczoraj miałam 5+5, choć lekarka powiedziała że raczej jest młodsza powiedziała, że gdzieś przełom 4-5 tygodnia. Fasoleczka ładnie urosła (to już moja druga wizyta, bo miałam wskazania od lekarza do szybkiego pojawienia się) W pęcherzyku ciążowym zaczyna pojawiać się pęcherzyk żółtkowy. Jesteśmy ponoć na dobrej drodze.
Dostałam Luteinę i Duphaston. Czy któraś z Was też to przyjmuje?

Za tydzień kolejna wizyta, żeby sprawdzić czy dobrze rośnie. Aż byłam w szoku, że lekarka tak często ustala mi wizyty, ale z drugiej strony się cieszę, bo jestem spokojniejsza.

Co do pracy, też nie wiem kiedy powiedzieć. Pracuję w szkole, uczę matematyki. Też nie chciałabym dyrekcji zostawić z dnia na dzień. Dlatego mam zamiar niedługo powiedzieć, a na zwolnienie iść może w lutym (dwa ostatnie tygodnie stycznia mam ferie). Boję się jednak trochę skupiska ludzi, bakterii, zarazków i covida. Na razie też czuję się dobrze, ale przecież zaraz mogę dostać np. mdłości.

Co do powiedzenia rodzicom - planujemy z mężem zrobić to na Dzień Babci i Dziadka. :)
Na razie wie tylko jedna przyjaciółka :)

Hej Tak ja biorę Duphaston 3x1 I Luteine 100mg 2x1, jeszcze acard do tego i od dziś zastrzyki clexana...ja po dwóch pronieniach dlatego taki zestaw...

Hej dziewczyny, kiedy u was pojawiły się pierwsze objawy ciąży? Chodzi mi o te nieoczywiste przed terminem @ ;) i jakie one były?
U mnie najpewniej po zaplodnieniu pojawil sie bol sutkow czego wczesniej nie mialam, zatrzymala mi sie woda przez kilka dni i zeszla calkowicie, szyjka byla jakas taka inna a w koncu zaczelo mnie pobolewac podbrzusze jak przed miesiaczka, ale bylo zdecydowanie za wczesnie. Za najwazniejszy objaw uznalabym jednak bardzo silny bol jajnikow okolo 6-7 dni od owulacji, zawsze byl tylko w trakcie, no i czuje sie teraz jakbym non stop miala goraczke. :) Miesiaczka powinna byc 07 stycznia, cykle 32-35 dniowe;)

U mnie najpewniej po zaplodnieniu pojawil sie bol sutkow czego wczesniej nie mialam, zatrzymala mi sie woda przez kilka dni i zeszla calkowicie, szyjka byla jakas taka inna a w koncu zaczelo mnie pobolewac podbrzusze jak przed miesiaczka, ale bylo zdecydowanie za wczesnie. Za najwazniejszy objaw uznalabym jednak bardzo silny bol jajnikow okolo 6-7 dni od owulacji, zawsze byl tylko w trakcie, no i czuje sie teraz jakbym non stop miala goraczke. :) Miesiaczka powinna byc 07 stycznia, cykle 32-35 dniowe;)
To rozumiem ze jeszcze czekasz na okres? W takim razie życzę ciąży 😁 ja w poprzedniej ciąży 5 dni po przytulaniu dostalam
3 dniowych mdłości a po kolejnych 5 dniach od mdłości test pozytywny i teraz tak się zastanawiam bo mieliśmy małą wpadkę i teoretycznie nie planowaliśmy już dzieci ale wiadomo jak będzie to tez super. Dziś mija 5 dni i mdłości od rana i tak samo jak w poprzedniej ciąży i teraz mam zagadkę bo ponoc tak szybko objawy nie występują i w poprzedniej ciąży uznałam to za przypadek a tu kolejny przypadek? 😁

To rozumiem ze jeszcze czekasz na okres? W takim razie życzę ciąży 😁 ja w poprzedniej ciąży 5 dni po przytulaniu dostalam
3 dniowych mdłości a po kolejnych 5 dniach od mdłości test pozytywny i teraz tak się zastanawiam bo mieliśmy małą wpadkę i teoretycznie nie planowaliśmy już dzieci ale wiadomo jak będzie to tez super. Dziś mija 5 dni i mdłości od rana i tak samo jak w poprzedniej ciąży i teraz mam zagadkę bo ponoc tak szybko objawy nie występują i w poprzedniej ciąży uznałam to za przypadek a tu kolejny przypadek? 😁
Dodam ze oprócz mdłości boli brzuch jak na okres i teraz albo rzeczywiscie mam objawy albo je sobie wkręciłam 😂 z chęcią poczytam jak to u was było :)

Potwierdzilam ciaze kilkoma testami :) Pierwszy wyszedl pozytywny juz 8 dpo z popoludniowego moczu :) ale czekam z pewna obawa na miesiaczke czy przyjdzie czy nie :oops: ja czuje jakby mi jedzenie w przelyku stawalo, ale to chyba bardziej stres 😉

reklama
Potwierdzilam ciaze kilkoma testami :) Pierwszy wyszedl pozytywny juz 8 dpo z popoludniowego moczu :) ale czekam z pewna obawa na miesiaczke czy przyjdzie czy nie :oops: ja czuje jakby mi jedzenie w przelyku stawalo, ale to chyba bardziej stres 😉
Ooo to szybko, ale 8 dni po stosunku ci wyszedł czy 8 dni po zagnieżdżeniu? Jak to policzyłaś? Trzymam kciuki żeby @ nie przyszła :)

Do góry