reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2022

Ooo to szybko, ale 8 dni po stosunku ci wyszedł czy 8 dni po zagnieżdżeniu? Jak to policzyłaś? Trzymam kciuki żeby @ nie przyszła :)
8 dni po owulacji :) owulacja wypadla mi jakos z 24 na 25 grudnia, a przytulanki byly 23 in 25 :) zagniezdzenie bylo najprawdopodobniej w Sylwestra, tak wynikaloby z bolu jajnikow, czyli ultra czuly test byl pozytywny jakies 2 dni po zagniezdzeniu, ale oczywiwscie moge sie mylic :)

reklama
To ja też się witam :) 2 testy potwierdziły ciążę. Termin porodu na 12 września mam :) z mężem bardzo chcieliśmy jeszcze jeden cud- 3 cudeńka mamy już w domu. Teraz będzie 4 [emoji4][emoji3059] co do objawów- ból na miesiączkę i uczucie gorąca.
U nas to też będzie czwarte jeżeli ciąża się utrzyma. Wariactwo [emoji28] czasem się zastanawiam czy jesteśmy z mężem spełni rozumu [emoji28]

Również mam cykle 32-35 i również jestem jeszcze przed @. Zaniepokoiło mnie to, ze kilka dni po owulacji zaczęło mnie podbrzusze boleć jak na @. Nie znając "objawów" wystraszylam sie ze dostane @ zaraz po owulacji 😬 ale @ nie nadchodziła a podbrzusze pobolewalo kolejne dnie. Doszły klucia w jajnikach, i takie klucia w podbrzuszu. Skonsultowalam to, wpadlam na Wasze forum i dowiedzialam się ze to mogą być pierwsze objawy ciąży. Nigdy wcześniej mnie tak podbrzusze po owu nie bolało. Zawsze dzień przed @ max i na dodatek pobolewalo do kilku h a nie kilku dni 😬 stąd moje bylo zdziwienie. Ciężko "przeoczyć" ten ból bo jest on specyficzny. Jestem 7 dni przed @ więc nie mam 100% czy to ciąża ale bardzo chciałabym do Waszego grona dołączyć😥 Cos nowego, co zauważyłam to płaczliwość która mam z 3 dnu po owulacji. Przeważnie skoki humorów mam kilka dni przed @. Wzruszam sie na kazdym kroku i płaczę choć nie wiem czemu. Ale to moge zwalić na przypadek, gorsza pogode ktora moze nadac klimat płaczliwości 🤨Mam totalny brak apetytu ale to pewnie z nerwów. Testów jeszcze nie robiłam bo chyba za wcześnie i mega podziwiam dziewczyny które mialy już pozytywny daleko przed @ 😍 Ja ciągle sie boje ze to falszywy alarm i boje sie robić testy przed @. Prócz tego objawy mam typowe jak przed okresem (drazliwe, bolace piersi)
Za kilka dni się wszystko wyjasni, daj znac :)

8 dni po owulacji :) owulacja wypadla mi jakos z 24 na 25 grudnia, a przytulanki byly 23 in 25 :) zagniezdzenie bylo najprawdopodobniej w Sylwestra, tak wynikaloby z bolu jajnikow, czyli ultra czuly test byl pozytywny jakies 2 dni po zagniezdzeniu, ale oczywiwscie moge sie mylic :)
U mnie owulacja i przytulania byly w tych samych terminach co u ciebie! Ale boje się testować jeszcze 🙈🙈❤️

To rozumiem ze jeszcze czekasz na okres? W takim razie życzę ciąży 😁 ja w poprzedniej ciąży 5 dni po przytulaniu dostalam
3 dniowych mdłości a po kolejnych 5 dniach od mdłości test pozytywny i teraz tak się zastanawiam bo mieliśmy małą wpadkę i teoretycznie nie planowaliśmy już dzieci ale wiadomo jak będzie to tez super. Dziś mija 5 dni i mdłości od rana i tak samo jak w poprzedniej ciąży i teraz mam zagadkę bo ponoc tak szybko objawy nie występują i w poprzedniej ciąży uznałam to za przypadek a tu kolejny przypadek? 😁

Również mam cykle 32-35 i również jestem jeszcze przed @. Zaniepokoiło mnie to, ze kilka dni po owulacji zaczęło mnie podbrzusze boleć jak na @. Nie znając "objawów" wystraszylam sie ze dostane @ zaraz po owulacji 😬 ale @ nie nadchodziła a podbrzusze pobolewalo kolejne dnie. Doszły klucia w jajnikach, i takie klucia w podbrzuszu. Skonsultowalam to, wpadlam na Wasze forum i dowiedzialam się ze to mogą być pierwsze objawy ciąży. Nigdy wcześniej mnie tak podbrzusze po owu nie bolało. Zawsze dzień przed @ max i na dodatek pobolewalo do kilku h a nie kilku dni 😬 stąd moje bylo zdziwienie. Ciężko "przeoczyć" ten ból bo jest on specyficzny. Jestem 7 dni przed @ więc nie mam 100% czy to ciąża ale bardzo chciałabym do Waszego grona dołączyć😥 Cos nowego, co zauważyłam to płaczliwość która mam z 3 dnu po owulacji. Przeważnie skoki humorów mam kilka dni przed @. Wzruszam sie na kazdym kroku i płaczę choć nie wiem czemu. Ale to moge zwalić na przypadek, gorsza pogode ktora moze nadac klimat płaczliwości 🤨Mam totalny brak apetytu ale to pewnie z nerwów. Testów jeszcze nie robiłam bo chyba za wcześnie i mega podziwiam dziewczyny które mialy już pozytywny daleko przed @ 😍 Ja ciągle sie boje ze to falszywy alarm i boje sie robić testy przed @. Prócz tego objawy mam typowe jak przed okresem (drazliwe, bolace piersi)
Dziewczyny wszystkie objawy przed okresem mogą to być równie objawy na okres. Ja przez cały okres starań w każdym miesiącu coś czułam, ciągniecie jajników, bóle piersi nawet mdłości 😹
Teraz jestem w 6tc i nie mam nadal żadnych objawów oprócz lekkiego pobolewania brzucha jak na okres czy bólu piersi.
Jeżeli uważacie ze to ciąża to zróbcie testy na bank wam wyjdą skoro już czujecie jakieś objawy (objawy się pojawiają przez wzrost Beta hcg wiec test już na bank to wam wykryje.)
Trzymam za was kciuki i jeżeli okaże się ze macie dwie kreseczki koniecznie dajcie znać.

reklama
Do góry